03 / 01 / 2025

veraset intikal vergisi oranları nedir

veraset intikal vergisi oranları nedir

Veraset ve intikal vergisi, bir kimsenin vefatından sonra geriye bıraktığı menkul ve gayrimenkullerin kabul edilmesi sonucunda oluşan vergisel sorumluluklar arasında yer alıyor. Peki, veraset ve intikal vergisi oranları 2015 ne kadar?

Veraset ve intikal vergisi ödeme zamanı 2017!

Bir kişinin ölümü üzerine, sahibi bulunduğu menkul ve gayrimenkul mallarla bütün hak ve alacaklarının mirasçılarına intikali halinde veraset vergisi ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi ödeme zamanı 2017..

Veraset ve intikal vergisi 2.taksiti 2017 ne zaman?

2017 yılı veraset ve intikal vergisi için ilk taksit ödemeleri Mayıs ayı içerisinde gerçekleşti. Peki, veraset ve intikal vergisi 2.taksiti 2017 ne zaman?

Veraset ve intikal vergisi için 1.taksiti için son gün bugün!

Kendisine miras kalan kimselerin ödemekle mükellef olduğu veraset ve intikal vergisi için 1. taksit ödemeleri bugün sona eriyor...

Veraset ve intikal vergisi için son 10 gün!

Kendisine miras kalan kimselerin ödemekle mükellef olduğu veraset ve intikal vergisi için son 10 gün kaldı. Ödemeler vergi dairesine yapılacak..

Veraset ve intikal vergisi 1. taksiti son ödeme tarihi 2017!

Veraset ve intikal vergisi 1. taksiti için ödeme dönemi devam ediyor. Peki, veraset ve intikal vergisi 1. taksiti son ödeme tarihi 2017 ne zaman?

Veraset ve intikal vergisi 1. taksiti 31 Mayıs'ta bitiyor!

3 yılda her yıl Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere toplam altı eşit taksitte ödenen veraset ve intikal vergisi için 2017 yılı 1. taksiti 31 Mayıs'ta sona eriyor..

Veraset ve intikal vergisi beyanname verme süresi 2017!

Veraset ve İntikal Vergisi ödemelerinden önce belli zamanlarda beyanname verilmesi gerekiyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyanname verme süresi 2017..

Veraset ve intikal vergisi kanunu 2017!

Veraset ve intikal vergisi kanunu, 7338 sayılı kanun olup bu kanun ile mirasçılar vergiye tabi tutuluyor. Vergi 3 sene boyunca 6 taksitte ödenebiliyor.

Veraset ve intikal vergisi istisna tutarları 2017!

2017 yılı veraset ve intikal vergisi istisna tutarları 2016 yılı sonunda Resmi Gazete'de yer alan Tebliğ ile belirlenmişti. İşte veraset ve intikal vergisi istisna tutarları 2017..

Veraset ve intikal vergisi oranları 2017!

İvazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikal eden mallar için Veraset ve İntikal Vergisi ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi oranları 2017..

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi 2017!

2017 yılı veraset ve intikal vergisi 1. taksiti 1-31 Mayıs tarihleri arasında ödeniyor. Vergi için öncelikle beyannamenin verilmiş olması gerekiyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi zamanı ve yeri..

5 soruda veraset ve intikal vergisi 2017!

Vatandaşların miras vergisi olarak da bildiği veraset ve intikal vergisi 2017 yılı 1. taksitleri 1 Mayıs'ta başlıyor. İşte 5 soruda veraset ve intikal vergisi 2017 detayları..

Veraset intikal vergisi hesaplama 2017!

Halk arasında miras vergisi olarak da bilinen veraset ve intikal vergisi için ödemeler Mayıs'ta başlıyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte veraset intikal vergisi hesaplama 2017 kuralı..

veraset intikal vergisi oranları nedir Haberi

veraset intikal vergisi oranları nedir

Veraset ve intikal vergisi oranları 2015 ne kadar?

Veraset ve intikal vergisi, bir kimsenin vefatından sonra geriye bıraktığı menkul ve gayrimenkullerin kabul edilmesi sonucunda oluşan vergisel sorumluluklar arasında yer alıyor.


46 Seri Nolu Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği, 30 Aralık 2014 tarihinde yayımlan. Tebliğ kapsamında 2015 yılında uygulanacak veraset ve intikal vergisi oranları yer alıyor.


338 sayılı Veraset ve İntikal Vergisi Kanununun(1) istisnalar başlıklı 4 üncü maddesinin ikinci fıkrasında, “(b), (d) ve (e) bentlerine göre, her bir takvim yılında uygulanacak istisna hadleri, önceki yılda uygulanan istisna hadlerine bu yıla ilişkin olarak Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarınca belirlenen yeniden değerleme oranında artış yapılmak suretiyle tespit olunur. Artırım sırasında 1 milyon liraya kadar olan tutarlar dikkate alınmaz.” hükmüne yer verilmiştir.


Aynı Kanunun 16...