02 / 05 / 2024

vergi beyannameleri damga vergisi 2014

vergi beyannameleri damga vergisi 2014

Kurumlar vergisi beyannamesi, muhtasar beyannameler gibi kimi vergi beyannameleri damga vergisine tabi tutuluyor. Bilindiği üzere damga vergisi oranları her sene yeniden belirleniyor. İşte vergi beyannameleri damga vergisi 2014...

Bakan Nebati'den son dakika açıklaması! 2022 yılında 90 milyar lirayı aşkın gelir ve damga vergisinden vazgeçtik!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücretten vergi alınmamasına yönelik 2022 yılında 90 milyar liranın üzerinde gelir ve damga vergisinden vazgeçildiğini açıkladı.

5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesini noterde imzalayanların damga vergisini ödemesi gerekiyor. Sözleşmenin uzun süreli olması halinde vergi yükü de artıyor. Peki, 5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

İşçi ve işverenler dikkat! 638 Lira vergi muafiyeti olacak!

2022 yılında asgari ücret için gelir ve damga vergisi kaldırılırken, maaşı yüksek olanlar için asgari ücrete eşit bir kısım vergi muafiyeti sayıldı. İş hayatı yeni ücretlendirme ile yeni bir döneme başladı. Peki yeni maaşlar nasıl hesaplanacak?

2022 yılı vergi rehberi!

2022'de geçerli olacak; cezalar, gelir vergisi tarife dilimleri, harçlar, damga vergileri,istisna ve beyan sınırları gibi birçok tutar yeniden değerleme oranını kullanarak hesaplanıyor. İşte 2022 yılı vergi rehberi...

Ertelenen vergi ödemeleri için son 3 gün!

KDV, damga vergisi, muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilmesiyle ilgili vergi ödeme süresi 28 Nisan Çarşamba günü sona erecek.

Damga vergisinde kira bedeli düşük gösterilirse ne olur?

Damga Vergisi Kanunu’nun 10. maddesine göre, nispi vergide, kâğıtta yazılı belli para vergi matrahını meydana getiriyor. Peki kağıtta yer alan belli para gerçeği yansıtmıyorsa, matrah ne olur?

Hükümet düğmeye bastı! Vatandaşın üzerindeki vergi yükü hafifletiliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi sisteminde vatandaş odaklı reform adımları için kolları sıvadı. "Ödeme gücüne göre artan oranda vergilendirmeyi" esas alan hükümet, 2002'den bu yana KDV, ÖTV, damga vergisi ve iletişim vergisi başta olmak üzere dolaylı vergi yükünü de hafifletmeye devam ediyor...

Kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2018!

Kira gelir vergisi mükellefleri, vergi borçlarının yanında damga vergisi de ödüyor. Peki, kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2018 ne kadar?

Vergi beyannameleri AVM'lerdeki stantlarda verilebiliyor!

Gelir İdaresi Başkanlığı, gelir vergisi mükelleflerinin beyannamelerini kolaylıkla verebilmeleri için alışveriş merkezlerinde stant kurdu. İşte İstanbul'daki beyanname verilebilen stant listesi..

Damga Vergisi Kanunu'nda değişiklik tasarısı TBMM'de!

Yatırım, istihdam ve üretimin artırılması çalışmaları kapsamında, birçok sektöre vergi ve harç istisnası tanıyan Damga Vergisi Kanunu'nda değişiklik içeren yasa tasarısı TBMM Başkanlığına sunuldu.

Kira geliri damga vergisi 2016!

Damga vergisi kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kâğıtlardan alınan vergi oluyor. Bu vergi kira gelir vergisi için de ödeniyor. Peki, kira geliri damga vergisi 2016 ne kadar?

İnternetten vergi ödeme nasıl yapılır?

Vergi ödemeleri Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi'nden ödenebiliyor. Bu sistem üzerinden vergi beyannameleri de verilebiliyor. Peki, internetten vergi ödeme nasıl yapılır? Hangi vergiler ödenebilir?

Damga Vergisi uygulamasında nüsha ve suret ayırımı!

Damga vergisi ödenecek sözleşmenin bir nüshadan fazla düzenlenmiş olması halinde her bir nüsha için ayrı ayrı aynı miktar ve nispette vergi ödeniyor. Peki, Damga Vergisi uygulamasında nüsha ve suret ayırımı nasıl ve neye göre yapılır?

vergi beyannameleri damga vergisi 2014 Haberi

vergi beyannameleri damga vergisi 2014

Vergi beyannameleri damga vergisi!

Kurumlar vergisi beyannamesi, muhtasar beyannameler gibi kimi vergi beyannameleri damga vergisine tabi tutuluyor. Bilindiği üzere damga vergisi oranları her sene yeniden belirleniyor.


2014 yılında uygulanacak damga vergisi oranları, Resmi Gazete'de açıklandı. Yayımlanan tebliğe göre vergi beyannameleri damga vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor:


Vergi beyannameleri: 

 ba) Yıllık gelir vergisi beyannameleri (41,20 TL) 

 bb) Kurumlar vergisi beyannameleri (55,00 TL) 

 bc) Katma değer vergisi beyannameleri (27,20 TL) 

 bd) Muhtasar beyannameler (27,20 TL) 

 be) Diğer vergi beyannameleri (damga vergisi 

 beyannameleri hariç) (27,20 TL) 



Diğer vergi beyannameleri damga vergisi oranları şu şekilde:


IV. Makbuzlar ve diğer kağıtlar 

1. Makbuzlar: 

a) Resmi daireler tarafından yapılan mal ve hizmet alımlarına ilişkin ödemeler (avans olarak yapılanlar dahil) nedeniyle, kişiler tarafından resmi dairelere verilen ve belli parayı ihtiva eden makbuz ve ibra senetleri ile bu 

ödemelerin resmi daireler...