08 / 07 / 2024

vergi beyannameleri internetten verilir mi

vergi beyannameleri internetten verilir mi

Vergi beyanname ve bildirimleri, vergi dairesine gidilerek veriliyor. Ancak, bazı vergilerin beyannameleri internet üzerinden de verilebiliyor. Peki hangi beyannameler internetten verilir? İşte internetten verilebilen vergi beyannameleri...

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

İnternetten vergi borcu nasıl ödenir? E devletten vergi borcu ödenir mi?

Vergi borcu olan vatandaşlar, “İnternetten vergi borcu nasıl ödenir? E devletten vergi borcu ödenir mi?” şeklinde sorulan sorulara yanıt arıyor. İşte detaylar!

Vergi borcu olanların akılları karışık! Vergi borcu nasıl ödenir? İnternetten vergi borcu nasıl ödenir?

Vergi borcu olan vatandaşların akıllarına takılan birtakım sorular bulunmaktadır. Onlardan biri de vergi borcunun nasıl ödendiğidir. İşte bu konuya dair diğer detaylar!

Emlak vergisi yapılandırma internetten başvuru 2021!

Vergi, prim ve ceza gibi borçları kolayca kapatma imkanı için başvurular devam ediyor. Emlak vergisi borçluları araştırmalara başladı. Peki emlak vergisi yapılandırma internetten başvuru 2021 nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...

Vergi beyannameleri AVM'lerdeki stantlarda verilebiliyor!

Gelir İdaresi Başkanlığı, gelir vergisi mükelleflerinin beyannamelerini kolaylıkla verebilmeleri için alışveriş merkezlerinde stant kurdu. İşte İstanbul'daki beyanname verilebilen stant listesi..

Çöp vergisi internetten ödeme işlemleri!

Çöp vergisi için 1. taksit ödeme dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. İşyeri kullanıcılarının bu süre içerisinde ödemelerini yapmaları gerekiyor. Peki, vergi internetten ödenir mi? İşte çöp vergisi internetten ödeme işlemleri..

Gayrimenkul gelir vergisi internetten ödenir mi?

Gerçek kişilerin 2015 yılında elde ettiği gelir unsurlarına ilişkin kazanç ve iratlar için vergi dönemi 1 Mart'ta başladı. Peki, gayrimenkul gelir vergisi internetten ödenir mi? Gayrimenkul gelir vergisi nereye nasıl ödenir?

Pendik'te emlak ve çevre vergilerinin 5'te 1'i internetten ödendi!

Pendik’te emlak ve çevre temizlik vergilerini ödemek için belediyeye gelmek yerine interneti kullananların sayısı her geçen yıl artıyor. 2011'de vergi ödemelerini internetten yapanların oranı sadece yüzde 8 iken, bu oran 2015'te yüzde 22’e yaklaştı

İnternetten vergi ödeme nasıl yapılır?

Vergi ödemeleri Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi'nden ödenebiliyor. Bu sistem üzerinden vergi beyannameleri de verilebiliyor. Peki, internetten vergi ödeme nasıl yapılır? Hangi vergiler ödenebilir?

Emlak vergisi internet vergi dairesi!

1319 sayılı Kanun gereğince, taşınmaz mal sahipleri emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, belediyeye gitmek istemeyen mükellefler vergilerini internetten ödeyebilir mi? Emlak vergisi internet vergi dairesinden nasıl ödenir?

Emlak vergisi internetten kredi kartı ile ödeme!

Kimi mükellefler vergi ödemeleri için belediyeye gidecek bir vakit bulamıyor. Peki, belediyeye gitmek istemeyen mükellefler vergilerini internetten ödeyebilir mi? Emlak vergisini internetten kredi kartı ile ödemek mümkün mü?

Emlak vergisini internetten nasıl yatırabilirim?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi belediyeye gidilerek ya da internet üzerinden online bir şekilde ödenebiliyor. Peki, "Emlak vergisini internetten nasıl yatırabilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

Emlak vergisi ödemesi internetten nasıl yapılır?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi internetten de ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi ödemesi internetten nasıl yapılır?

vergi beyannameleri internetten verilir mi Haberi

vergi beyannameleri internetten verilir mi

İnternetten verilebilen vergi beyannameleri!

Vergi hukuku kapsamında ödenecek kimi vergiler için öncelikle beyannamenin verilmesi gerekiyor. Vergi beyanname ve bildirimleri, vergi dairesine gidilerek veriliyor. Ancak, bazı vergilerin beyannameleri internet üzerinden de verilebiliyor. İnternetten verilebilen vergi beyannameleri şu şekilde sıralanıyor:


İnternetten gönderilebilen vergi beyannameleri:

- Yıllık Gelir Vergisi 

- Kurumlar Vergisi 

- Geçici Vergi 

- Katma Değer Vergisi 

- Özel Tüketim Vergisi ( 2a beyannamesi hariç ) 

- Muhtasar 

- Noter Harçları Vergisi (NOTER) 

- Banka Muameleleri Vergisi 

- Sigorta Muameleleri Vergisi 

- Damga Vergisi 

- Özel İletişim Vergisi 

- Şans Oyunları Vergisi 

- Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu Kesintisi (KKDF) 

- BA Formu (FORMBA), 

- BS Formu (FORMBS), 

- Araçları Muayene Yetkisi Verilen Gerçek ve Tüzel Kişilerce Ödenmesi Gereken 

Hazine Payına İlişkin Bildirim 


Mükelleflerin, kanuni süresinden sonra ancak vergi incelemesine başlanılmasından veya takdir komisyonuna sevk edilmesinden önce beyannamelerini vermeleri halinde adlarına...