03 / 05 / 2024

vergi beyannamesi nedir

vergi beyannamesi nedir

Gayrimenkul sahiplerinin sene içerisinde ödemekle yükümlü oldukları bazı vergiler bulunuyor. Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren vergiler için ödeme dönemi 2 gün sonra başlıyor. 

Bakan Şimşek'ten kira vergi beyannamesi açıklaması: 21 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri için son gün 5 Nisan!

Kira geliri elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname vermesi için son gün 5 Nisan olarak açıklandı. Bakan Şimşek'ten de son dakika kira vergi beyannamesi açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Emlak beyannamesi nedir? Nereye verilir?

Emlak beyannamesi, gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren terimlerden biridir. Vergi yükümlülüğünü ifade eden bu terim, belirli işlemleri kapsamaktadır. Emlak beyannamesi nedir, nereye verilir ve emlak beyannamesi verilirken gereken belgeler nelerdir? Emlak beyannamesi ile ilgili bilgiler...

Vergi affı hangi borçları kapsar? Vergi affı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından ülke genelinde bir vergi affının gündemde olduğunu duyurdu. Vergi affı kapsamında, vergi borçları yanı sıra sigorta primleri (SGK ve Bağ-Kur) ile idari para cezaları gibi ödemelerin de yeniden yapılandırılacağı belirtildi.

GELİR VERGİSİ DİLİMLERİ 2022! Vergi dilimi nedir, nasıl hesaplanır?

Gelir vergisi dilimleri, Maliye Bakanlığı tarafından her sene başında yeniden düzenleniyor ve kişinin yıllık toplam geliri üzerinden yapılan hesaplamalarla belirleniyor. Peki vergi dilimi nedir, nasıl hesaplanır? İşte 2022 yılına ait vergisi dilimleri…

Kira vergi beyannamesi nasıl verilir 2022?

Kira gelir vergisi için geri sayım sona eriyor. 1 Mart'ta beyanname ve taksit ödeme dönemi başlıyor. Peki, kira vergi beyannamesi nasıl verilir 2022?

Doğuş GYO 2021 ikinci dönem geçici vergi beyannamesi yayınlandı!

Doğuş GYO tarafından 2021 yılı ikinci dönemine ait Geçici Vergi Beyannamesine göre; şirketin brüt satış rakamı 84 milyon 291 bin 736,87 TL oldu.

Vergi beyannamesi verme süresinin uzatılması talebi mecliste!

Vergi beyannamesi verme süresinin uzatılması talebi meclis gündemine taşındı. MHP'li Kara, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çimbeton Hazırbeton 2020 yılı geçici vergi beyannamesi!

Çimbeton Hazırbeton'un 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 hesap dönemine ilişkin geçici vergi beyannamesi ekinde Vergi Dairesi'ne sunulan gelir tablosu yayınlandı.

Yeşil Yapı 2020 yılı geçici vergi beyannamesi!

Yeşil Yapı'nın 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait geçici vergi beyannamesi ekinde Vergi Dairesine sunulan gelir tablosu yayınlandı.

Yeşil GYO 2020 yılı geçici vergi beyannamesi!

Yeşil GYO'nun 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait geçici vergi beyannamesi ekinde Vergi Dairesine sunulan gelir tablosu yayınlandı.

Kuyumcukent Gayrimenkul 2020 yılı 4. dönem kurum geçici vergi beyannamesi!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 hesap dönemine ilişkin gelir tablosu, geçici vergi beyannamesi ekinde Vergi Dairesi'ne sunuldu.

Deniz GYO 2020 yılı 4. dönem kurum geçici vergi beyannamesi!

Deniz GYO'nun Vergi Usül Kanunu hükümlerine göre hazırlanmış 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait ayrıntılı gelir tablosu, 2020 yılı 4. dönem kurum  geçici vergi beyannamesi ekinde bağlı bulunduğu İstanbul Zincirlikuyu Vergi Dairesi'ne verildi.

Panora GYO 2020 yılı 4. dönem kurum geçici vergi beyanı!

Panora GYO'nun 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait ayrıntılı gelir rablosu, 2020 yılı 4. dönem kurum geçici vergi beyannamesi ekinde bağlı bulunduğu Seğmenler Vergi Dairesi'ne verildi.

vergi beyannamesi nedir Haberi

vergi beyannamesi nedir

Gayrimenkul sahiplerinin sene içerisinde ödemeleri gereken bazı vergiler bulunuyor. Bu vergilerin zamanında ödenmesi vergi mükellefleri için oldukça önemli. 

Bu yıl içinde gayrimenkul sahipleri ilgilendiren; emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, kira gelir vergisi, değer artış kazancı vergisi ve miras vergisi için ödeme dönemi 2 gün sonra başlıyor. Ayrıca kira gelir vergisi ve değer artış kazancı vergileri için beyanname dönemi de başlıyor. 

Kira gelir vergisi ve değer artış kazancı vergisi mükellefi olup olmadığınızı öğrenmeniz için beyanneme vermeniz gerekiyor. 2019 yılının Mart ayının 1. gününden 25. günü akşamına kadar yıllık gelir vergisi beyannamesi verilmesi gerekiyor.

Kira gelir vergisi:

2018'de kiraladığı gayrimenkulden 4 bin 400 TL'den yüksek gelir elde edenlerin bu sene kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Bu kapsamda gayrimenkulünü kiraya verenler istisna tutarını aşıyor ise beyanname...