04 / 05 / 2024

vergi dairesinin yetkileri

vergi dairesinin yetkileri

Vergi daireleri kuruluş ve görev yönetmeliği 24 Aralık 1994 tarih ve 22151 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Yönetmelik kapsamında ergi dairelerinin kuruluş, görev ve yetkilerine ilişkin esas ve usuller düzenleniyor...

İzmir 15 Temmuz Parkı'na ilk kazma vuruldu!

Selçuk Belediyesi tehlike arz etmesi nedeniyle yıktığı çarşıdaki eski vergi dairesinin yerine 900 metrekarelik park ve dinlence alanı yapıyor.

Selçuk'a 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı geliyor!

Selçuk Belediyesi tehlike arz etmesi sebebiyle yıkımını gerçekleştirdiği çarşı merkezindeki eski vergi dairesinin yerine 900 metrekarelik park ve dinlence alanı yapıyor.

Antakya Samandağ Çaşısı'na yeni bina yapılacak!

Samandağ ilçesinin merkezinde bulunan vergi dairesinin eski yeri olarak bilinen binanın yıkılıp yeniden inşa edilmesi karara bağlandı. Toplantıya, Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit Çelik,Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ve mülk sahibi vatandaşlar katıldı

KDV iadelerinde ihtisas dönemi başlıyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV iadelerinin hızla sonuçlanması için Ankara'da 2 özel ihtisas vergi dairesinin kurulma sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Fatih Çakır Zonguldak Ereğli projelerini anlattı!

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Muharrem Gövce, AK Parti Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz ve partililer ile Ereğli Vergi Dairesinin yeni hizmet binasında incelemelerde bulundu.

Hatay Samandağ Vergi Dairesi binası dönüşümle yenilenecek!

Eski Vergi dairesinin bulunduğu binanın yeniden inşa edilmesiyle ilgili toplantı Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir katılımıyla Samandağ Belediyesi eski meclis salonunda gerçekleştirildi.

Vergi dairelerine bankacılık modeli geliyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi dairelerinin şubelere dönüşeceğini belirtti. Bakan Şimşek, bir ilde onlarca vergi dairesinin bulunduğunu, buralardaki hizmetlerin tek çatı altında toplanacağını söyledi.

Vergi dairesi otoparkı ücretli mi?

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı merkez birimlerinin ve onbir vergi dairesinin yaklaşık 250 bin mükellef için vergi dairesi otoparkı açıldı. Peki, vergi dairesi otoparkı ücretli mi?

Vergide pişmanlık ve ıslah nedir?

Vergide pişmanlık ve ıslah, temelinde vergi ziyaı yatan ve vergi dairesinin bilgisi dahilinde olmayan bir olayın kendiliğinden dilekçe ile ilgili makamlara haber verilmesi üzerine uygulanıyor. Peki, vergide pişmanlık ve ıslah nedir?

Vergi pişmanlık yasası!

Vergide pişmanlık ve ıslah, temelinde vergi ziyaı yatan ve vergi dairesinin bilgisi dahilinde olmayan bir olayın kendiliğinden dilekçe ile ilgili makamlara haber verilmesi üzerine uygulanıyor...

Mirasa ihtiyati tedbir!

Mirasa ihtiyati tedbir koyulması mirasbırakanın mirasının mirasçılar tarafından vergisinin ödenmeyecek olması durumunda vergi dairesinin istemi ile sulh mahkemeleri tarafından yapılıyor. Mirastan mal kaçırma durumunda tereke defterinin yapılması isteniyor

Yeni KDV oranlarıyla 500 milyondan fazla vergi toplanacak!

Yeni konut satışlarında değişen KDV oranları sayesinde 500 milyon liradan fazla vergi toplanacak

Konutlu arsalara teslimde yüzde 18 vergi uygulanacak!

Arsa birim metrekare vergi değeri bin lira ve üzerinde olan konutların tesliminde yüzde 18 vergi oranı uygulanacak

vergi dairesinin yetkileri Haberi

vergi dairesinin yetkileri

Vergi daireleri kuruluş ve görev yönetmeliği!

Vergi daireleri kuruluş ve görev yönetmeliği 24 Aralık 1994 tarih ve 22151 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Yönetmelik kapsamında ergi dairelerinin kuruluş, görev ve yetkilerine ilişkin esas ve usuller düzenleniyor.


Vergi daireleri kuruluş ve görev yönetmeliği tam metni:

BİRİNCİ KISIM 


Genel Hükümler 

Vergi Dairelerinin Kuruluş Esasları



BİRİNCİ BÖLÜM 

Genel Hükümler

Amaç 

Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı vergi, resim, harç ve benzeri gelirlerin, tahakkuk ve tahsil işlemlerinin düzenli, süratli, etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi için vergi dairelerinin kuruluş, görev ve yetkilerine ilişkin esas ve usulleri düzenlemektir. 


Kapsam 

Madde 2- Bu yönetmelik Defterdarlığa bağlı başkanlık, müdürlük veya bağlı vergi dairesi şeklinde kurulan vergi dairelerinin kuruluş esaslarına, örgütlenmesine, birimlerin görevlerine, yönetim ve kadrosuna, görev, yetki ve sorumlulukların dağılımına ilişkin hükümleri kapsar. 


Hukuki Dayanak 

Madde 3- Bu Yönetmelik, Maliye Bakanlığının...