24 / 05 / 2024

vergi değerleri aynı

vergi değerleri aynı

Hürriyet Yazarı Şükrü Kızılot, emlak vergisi değerlerini yazdı. İşte o yazı!

Gürsel Tekin: Konut krizi sadece bir ekonomik sorun değil, aynı zamanda halkın temel haklarına yapılmış bir saldırı!

CHP'li Gürsel Tekin yaptığı açıklamada yaşanan konut krizinin yalnızca ranta dayalı politikaların sonucu değil, aynı zamanda insanların ev sahibi olma hayallerini çalan bir adaletsizlik öyküsü olduğunu söyledi.

Emlak Konut GYO Ayazma 4. Etap ile Kayabaşı 9. Etap'ın yıl sonu değerleri belli oldu!

Emlak Konut GYO tarafından, Ayazma 4. Etap ile Kayabaşı 9. Etap'ın 2023 yıl sonu değerleri açıklandı. İşte detaylar ve parsellerin değerleri...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı! Hangi milyarderin kaç evi var? İşte evlerinin değerleri...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı. Peki hangi milyarderin kaç evi var? Evlerinin değerleri ne kadar?

Özak GYO Beşiktaş, Mahmutbey ve Maltepe arsalarının değerleri belli oldu! 

Özak GYO tarafından Beşiktaş, Mahmutbey ve Maltepe arsalara 2023 yılına ilişkin değerleme raporları yayımlandı. Peki Özak GYO Beşiktaş, Mahmutbey ve Maltepe arsalarının değerleri ne kadar oldu? 

Emlak vergisi fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Emlak vergileri fahiş miktarlarda yükseltiliyor. 2022 ve 2025 seneleri arasında uygulanacak vergi değerleri, oldukça arttı. Peki şimdi ne olacak?

Martı GYO'nun gayrimenkul değerleri 722.4 milyon TL'ye çıktı!

Martı GYO'nun portföyünde yer alan gayrimenkul değerleri 542 milyon 621 bin 761 TL iken, 179 milyon 784 bin 852 TL artış ile 722 milyon 406 bin 613 TL'ye çıktı. 

Müteahhitler değerli konut vergisinden muaf mı?

Değerli konut vergisi uygulama esasları belli oldu. Düzenlemeye göre, 2020 yılı bina vergi değeri 5 milyon 227 bin TL ve üzerinde konutu bulunanlar binde 3 ile binde 10 oranında değişen vergi ödeyecek. 

Reysaş Taşımacılık'ın arazi, arsa ve binalarının değer artışı 300 milyon TL!

Reysaş Taşımacılık ve Lojistik'in Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS)'ye göre hazırlanan konsolide finansal tablolarında,  gerçeğe uygun değerleri ile yansıtılmasına ilişkin arazi, arsa ve binaların değerlemeleri sonuçlandı. Değer artışı yaklaşık 300 milyon TL olacak. 

Emlak vergisini kimler ödemeyecek?

2021'de mülklerin emlak vergi değerleri, 2020 yılı emlak vergi değerlerinin üzerine yüzde 4.55 oranında değer artırımı uygulanarak bulunacak. Peki emlak vergisini kimler ödemeyecek?

Eyvah! Evimin değeri düştü!

Kiraya verilen veya değer artışı bekleyen, yatırım amaçlı gayrimenkul olarak sınıflandırılıp gerçeğe uygun değerden taşınan, o güzelim binaların, AVM’lerin, değerleri değişti.

2020 emlak vergisinden hangi iş yerleri muaf?

İş yeri ve konut sahipleri için emlak vergisi ödemeleri başladı. 2020 yılı emlak vergi değerleri, 2019’da yılındaki emlak rayici üzerine yeniden değerleme oranının yarısı uygulanarak hesaplanıyor. Peki 2020 emlak vergisinden hangi iş yerleri muaf? İşte detaylar...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! 2020 yılı emlak vergi değerleri!

İş yeri ve konut sahipleri için emlak vergisi ödemeleri başladı. 2020 yılı emlak vergi değerleri, 2019’da yılındaki emlak rayici üzerine yeniden değerleme oranının yarısı uygulanarak hesaplanıyor. İşte tüm merak edilenler...

Türkiye'de konut değeri en çok hangi ilde arttı?

Türkiye'de geçtiğimiz birkaç ay içerisinde konut değerlerinde değişiklikler meydana geldi. Peki hangi şehirlerimizde konut değerleri yükseldi? En çok değer yükselen şehir hangisi? İşte detaylar...

vergi değerleri aynı Haberi

vergi değerleri aynı





29 Mayıs 2012 tarihinde TBMM’ de kabul edilen ancak henüz Cumhurbaşkanı’nca onaylanmayan yasa maddesine göre; “..inşaat işinin yapıldığı arsanın veya konutun vergi değeri ve bulunduğu yer esas alınarak” konutun, KDV’ye esas değeri bulunacak (6322 sayılı Kanun Md.22).


Vergi değeri ise; bina ve arazinin (arsanın) Emlak Vergisi Kanunu’nun 29. maddesine göre belirlenen “emlak vergisi değeri” olarak belirtiliyor (Vergi Usul Kanunu Md.268).


Özet olarak, vergi kanunlarına yani Vergi Usul Kanunu ve Emlak Vergisi Kanunu’na göre, gayrimenkulün vergi değeri; emlak vergisi değeri ne ise o oluyor.


Çelişki nerede


Hangi birisi, o kadar çok ki..


Daha önce yazdık, emlak vergisi yönünden vergi değeri; aynı binadaki “Boğaz manzaralı” ev için de bodrum kattaki “güneş görmeyen” ev için de aynı!


Şimdi KDV yönünden de aynı olacak!


Daha açık bir anlatımla, Boğaz manzaralı...