04 / 05 / 2024

vergi denetim kanunu

vergi denetim kanunu

Maliye, konut kredisiyle yapılan satışları sıkı takibe aldı. Kredi tutarları ve ekspertiz raporlarında belirlenen değerlerle tapu harcına esas tutarlarda uyumsuzluk varsa ağır cezalar kesilmeye başlandı.

Vergi ve harçlara rekor zam geliyor! Pasaport ücreti, trafik cezaları ve ehliyet harcı tam bu kadar olacak!

Yeniden değerleme oranı 2022 yılı için yüzde 122,93 şeklinde belirlendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte vergi ve harçlara gelecek zamlar...

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 459)'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Sıra No: 540!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 459)'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Sıra No: 540 bugünkü 31901 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 539!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 539 bugünkü 31901 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 537!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 537 bugünkü 31835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vergi denetiminde yeni dönem 18 Nisan'da başladı! Tamamen değişiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde vergi denetimi yapan inceleme elemanları, 2011 yılında Vergi Denetim Kurulu çatısı altında 'Vergi Müfettişi' unvanında birleştirildi.

Varlıklarını TL'ye dönüştüren kurumlara vergi istisnası kanunu Resmi Gazete'de!

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen, Vergi Usul Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. 

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde Değişikliği 2022!

Vergi Usul Kanunun Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31727 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vergi, ceza ve harçlara büyük zam! Yüzde 36.20 artacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de (Gelir İdaresi Başkanlığı), Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. Buna göre; vergi, ceza ve harçlara büyük zam geldi. İşte tek tek vergi, ceza ve harç tutarları...

Esnafa vergi muafiyeti geliyor!

AK Parti milletvekillerinin, 860 bin esnafı ilgilendiren 'Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' bu hafta Genel Kurul'da görüşülecek.

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi! 

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında basit usulde vergilendirilen mükelleflerin kazançlanın gelir vergisinden istisna tutulması amaçlanıyor. 

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 530!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 530 bugünkü 31543 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'de kabul edildi! 

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi geçtiğimiz günlerde TBMM'ye sunulmuştu. Teklif TBMM'de kabul edildi.

vergi denetim kanunu Haberi

vergi denetim kanunu

Bu kapsamda 2015’te 1.036 mükellef incelendi, 129.3 milyon lira ceza kesildi. Konut sektörü Maliye’nin sıkı takibinde. Vergi Denetim Kurulu (VDK) birkaç yıldır devam eden konut kredili gayrimenkul sektörüne yönelik denetim çalışmalarını 2015 yılı itibariyle tamamladı. VDK, konut kredili gayrimenkul satışına yönelik banka konut kredisi ve tapu bilgilerinden hareket ederek, satılan konutların gerçek değerini tespit etmek için çalışma yaptı. Belirlenen eşik üzerinde gayrimenkul satışı olduğu halde beyanname vermeyen, beyannamelerinde konutların kredi tutarları ve ekspertiz raporlarında belirlenen değerlerle tapu harcına esas tutarlarda bariz uyumsuzluk olduğu belirlenen 1.036 mükellefi incelendi. Bu kapsamda 984 milyon lira matrah farkı bulundu, 54 milyon lira vergi farkı tespit edildi ve 129.3 milyon lira ceza kesildi. 


HOLLANDA VE ABD SİSTEMİ

Vergi Denetim Kurulu’nun 2015 yılı faaliyet raporunda yer alan...