21 / 05 / 2024

vergi denetim

vergi denetim

Vergi Denetim Kurulu (VDK), önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Maliye Bakanlığı, vergi kayıp ve kaçağını önlemek için yaptığı çalışmalar sonucunda 2013 yılında Cumhuriyet tarihinin rekoruna imza attı...

Vergi denetiminde yeni dönem 18 Nisan'da başladı! Tamamen değişiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde vergi denetimi yapan inceleme elemanları, 2011 yılında Vergi Denetim Kurulu çatısı altında 'Vergi Müfettişi' unvanında birleştirildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı Ataşehir Hizmet Binası açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu - Gelir İdaresi Başkanlığı Ataşehir Hizmet Binası Açılış Töreni'nde önemli açıklamalar yaptı.

Vergi Denetim Kurulu sektörel incelemelere hız verdi!

Akaryakıt, demir-çelik, madencilik, ilaç-sağlık, turizm, telekomünikasyon, bankacılık, sigortacılık ve dijital ekonomi gibi sektörler nezdinde başlatılan vergi incelemeleri diğer alanları da kapsayacak şekilde genişletilecek.

Beyaz eşya ve mobilya KDV ve ÖTV indirimi 2018!

Vergi Denetim Toplantısı'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak beyaz eşya ve mobilyada KDV ve ÖTV indirimi yapıldığını duyurdu...

Mobilyada KDV yüzde 18'den 8'e inecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Vergi Denetim Kurulu Strateji Değerlendirme' toplantısında yeni vergi indirimleriyle ilgili bazı açıklamalar yaptı. Albayrak, otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve konutta KDV ve ÖTV indirimleri yapılacağına değindi.

Beyaz eşyada ÖTV sıfırlandı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Vergi Denetim Kurulu Strateji Değerlendirme' toplantısında yeni vergi indirimlerini açıkladı

Tapu harcı ve KDV indirimi 31 Aralık'a kadar uzatıldı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Vergi Denetim Kurulu Strateji Değerlendirme' toplantısında, konutta KDV ve ÖTV indirimlerinin yıl sonuna kadar devam edeceğini açıkladı. 

Yapı denetim hizmet sözleşmelerine yeni düzenleme geldi!

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ile yapı denetim hizmet sözleşmelerine yeni düzenleme geldi..

İnşaat sektöründe sahte fatura kullanımı yaygın!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Dr. Nedim Türkmen, Vergi Denetim Kurulu açıkladığı 2016 yılı Faaliyet Raporu'nu ele alarak, vergi inceleme nedenleri ve sonuçları ile ilgili yazı kaleme aldı. İşte Türkmen'in o yazısı...

TOKİ Ataşehir Vergi Denetim Kurulu hizmet binası ihalesi bugün!

TOKİ tarafından yapılacak olan Ataşehir İlçesi Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı Hizmet Binası İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı ihalesi bugün gerçekleşecek.

TOKİ Ataşehir çevre düzenleme inşaat ihalesi 11 Ocak'ta!

TOKİ'nin İstanbul Ataşehir'de Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı Hizmet Binası ve çevre düzenleme inşaat ihalesi 11 Ocak'ta yapılacak.

Vergi denetim kurulu yönetmeliğinde değişilik yapılmasına dair yönetmelik!

Vergi denetim kurulu yönetmeliğinde değişilik yapılmasına dair yönetmelik, 18 Şubat 2015 tarihinde 29271 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı. İşte vergi denetim kurulu yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Gayrimenkul vergileri için vergi denetim sistemi kurulacak!

Kayıt dışı ekonominin GSYH’ya oranının azaltılması amacıyla hazırlanan Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Stratejisi Eylem Planı Planı (2015-2017) gereğince; gayrimenkul vergileri için vergi denetim sistemi kurulacak...

vergi denetim Haberi

vergi denetim

Maliye Bakanlığı, vergi kayıp ve kaçağını önlemek için yaptığı çalışmalar sonucunda 2013 yılında Cumhuriyet tarihinin rekoruna imza attı. 


Söz konusu çalışmalar kapsamında 2013 yılının tamamında 73 bin 286 mükellef, vergi incelemesine tabi tutuldu. Bu incelemeler sonucunda Cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamlarına ulaşıldı. Önlenen vergi kaybı 8,5 milyar lira oldu ve buna neden olanlara 19 milyar liralık ceza kesildi. 


Vergi denetiminin tek çatı altında toplanmasının ardından Vergi Denetim Kurulu (VDK), hem kayıt dışı ekonominin hem devergi kayıp ve kaçağının azaltılmasına yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirdi. VDK, 2013 yılında da bu çalışmalarını artırarak devam ettirdi. 


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, incelemelerini etkin ve verimli bir şekilde sürdüren VDK'nın 2013 yılındaki çalışmalarını AA muhabirine değerlendirdi. 


Kurulun, kayıt dışına neden olan tüm sektörlerde yoğun denetimler yaptığını ve vergi kaybına...