02 / 05 / 2024

vergi internetten ödeme

vergi internetten ödeme

Vergi ödemeleri Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi'nden ödenebiliyor. Bu sistem üzerinden vergi beyannameleri de verilebiliyor. Peki, internetten vergi ödeme nasıl yapılır? Hangi vergiler ödenebilir?

Emlak vergisini online ödeme!

Gayrimenkuller için ödenmesi gereken emlak vergisi senede 2 eşit taksit halinde verilebiliyor. Verginin taksitleri, internet üzerinden de ödenebiliyor. İşte emlak vergisini online ödeme işlemleri..

Vergi borçları nereye ödenir?

Anayasan gereğince, herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre, vergi ödemekle yükümlü oluyor. Peki, vergi borçları nereye ödenir? Vergi borçları nasıl ödenir? İşte vergi ödeme yolları...

Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları

Her sene gayrimenkul sahiplerinden tahsis edilen emlak vergisi ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor. Peki, Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? İşte E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları...

Milyonlarca ev sahibi ve ev almak isteyenlere son tarih açıklaması! Paralar hesaplara yatırılacak

Her yıl yılda iki taksit şeklinde ödenen emlak vergisi ile çevre temizlik vergilerinin bu yılın ilk taksiti için son ödeme tarihi 31 Mayıs Salı günü olarak açıklandı. Ödemeler belediye bünyesindeki 7 vezneden yapılırken, internetten ödeme kolaylığı da sunuluyor.

Dikkat! Vergi yapılandırması ve ödeme süresi uzatıldı!

7326 sayılı vergi yapılandırma kanununa ilişkin süre uzatımı gerçekleştirildi. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre başvuru ve ödeme süresi 1 ay uzatıldı.

Geçici vergi beyannamelerinin ödeme süreleri 31 Mayıs'a ertelendi!

Binlerce mükellefe müjdeli haber geldi. Gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilmesi ile tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin ertelendiği açıklandı. Vergi ödemelerinde son gün 31 Mayıs olarak belirlendi. 

Geçici vergi beyannamelerinin ödeme süreleri 28 Mayıs'a ertelendi!

2020 yılının ilk çeyreğine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri 28 Mayıs gününe ertelendi.

Lefkoşa Türk Belediyesi'nden internetten emlak vergisi ödeme fırsatı!

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) vatandaşlara evden çıkmadan belediye ile ilgili faturaların ödenmesi için internetten ödeme fırsatı sağlanıyor.

Elazığ ve Malatya'da vergi ödeme süresi uzatıldı!

Depremin zarar verdiği Elazığ ve Malatya'da motorlu taşıtlar vergisi dahil vergi ödeme süresi 3 ay uzatıldı.

Yapılandırılan vergi taksit ödemeleri bugün sona eriyor!

Yapılandırılan vergi taksitinde ödeme süresi bugün sona eriyor. Yapılandırma hakkının kaybedilmemesi için bugün mesai bitimine kadar ödemelerin yapılması gerekiyor..

Yapılandırılan vergi taksitinde son gün Pazartesi!

1 Ekim 2018 tarihinde sona ermesi beklenen vergi yapılandırma taksit ödeme günü uzatılmıştı. 15 gün uzatılan vergi taksiti ödeme süresinde sona yaklaşılıyor..

İnternetten emlak vergisi ödeme 2017!

Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar ödeniyor. Ödemeler internet üzerinden de yapılabiliyor. İşte internetten emlak vergisi ödeme 2017 işlemleri..

Çöp vergisi internetten ödeme işlemleri!

Çöp vergisi için 1. taksit ödeme dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. İşyeri kullanıcılarının bu süre içerisinde ödemelerini yapmaları gerekiyor. Peki, vergi internetten ödenir mi? İşte çöp vergisi internetten ödeme işlemleri..

Kira gelir vergisi internetten ödeme 2016!

2015 yılı içerisinde ev ya da işyerini veya ikisini de kiraya vererek gelir elde eden kimseler 2016 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor. İşte kira gelir vergisi internetten ödeme 2016..

Miras vergisi ödeme zamanı 2016!

Miras, bir kimsenin, ölümü üzerine varislerine kalan haklan, malları ve borçları olarak karşımıza çıkıyor. Kalan miras için vergi dairesine ödeme yapılıyor. Peki, miras vergisi ödeme zamanı 2016 ne zaman?

vergi internetten ödeme Haberi

vergi internetten ödeme

İnternetten vergi ödeme nasıl yapılır?

Vergi ödemeleri Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi'nden ödenebiliyor. Bu sistem üzerinden vergi beyannameleri de verilebiliyor. Ancak gayrimenkul sahipleri tarafından ödenen emlak ve çevre temizlik vergileri, belediyenin "e-belediye" sistemini kullanması halinde ödeniyor.


Bu vergileri internet üzerinden ödemek için vatandaşların belediyelerinin sitelerine girdikten sonra e-belediye sistemine giriş yapmaları gerekiyor. 


Ardından sicil noları ya da T.C. kimlik numaraları girilerek online bir şekilde emlak vergisi ödemesi yapılabiliyor. Türkiyede kimi belediyeler bu sistemi kullanırken, bazıları ise henüz bu sisteme giriş yapmadı. E-belediye hizmeti kullanan belediyeler, şu şekilde;


E-belediye hizmeti kullanan belediyeler

Adana Büyükşehir Belediyesi  Emlak  Vergisi Sorgulama ve Ödeme

Adıyaman Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama ve Ödeme

Afyon Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama ve Ödeme

Aksaray Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama ve Ödeme

Amasya Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama ve Ödeme

Ankara...