05 / 05 / 2024

vergi mahkemesi bulunan iller

vergi mahkemesi bulunan iller

Vergi mahkemeleri; vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıkları çözüme kavuşturmak için kuruluyor. Peki, vergi mahkemeleri hangi illerde var? İşte, vergi mahkemeleri bulunan il listesi...

Emlak vergisi ödenmeden tapu devri yapılır mı?

Evini satmak isteyen ancak vergi borcu bulunan vatandaşlar, "Emlak vergisi borcu olan ev satılabilir mi?" sorununa yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Milyonlarca emekliye vergi şoku! Eviniz 200 metrekareyi aşmıyorsa hemen bakın! Vergi Mahkemesi resmen duyurdu!

Vergi Mahkemesi, milyonlarca emekliyi ilgilendiren bir karar aldı. Emlak vergisi ile ilgili olan bu karar, emeklilerin bir şartla vergiden muaf olduğunu ortaya çıkardı. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca vergi mükellefi dikkat! Yarın son gün!

Türkiye sınırlarında gayrimenkulü bulunan milyonlarca kişi için emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri yarın sona eriyor. Bu tarihleri kaçıran vergi mükelleflerine ise para cezası verilecek.

Vergi mükellefleri dikkat! Son 3 gün!

Türkiye sınırları içerisinde gayrimenkulü bulunan mükellefler için emlak vergisi ödemeleri 3 gün sonra sona eriyor. Bu tarihleri kaçıran vergi mükelleflerine ise para cezası kesilecek. 

Bankada parası olanlar dikkat! Vergi indirimi geldi!

Geçtiğimiz günlerde Türk lirası mevduatlarının faiz getirisinden yapılan vergi kesintisi oranları azaltıldı. Ortalama yüzde 13 olan mevduat faizi oranında 100 bin TL'si bulunan bir vatandaş, faizlerin sıfırlanmasıyla birlikte bin 300 lira daha fazla kazanacak.

Vergi borcu için evine haciz konulan kişiden mülkiyet hakkı ihlali davası!

Anayasa Mahkemesi, hissedarı olduğu şirketin vergi borcu sebebiyle yaşadığı eve haciz konulan başvurucunun bireysel başvurusunda ihlal kararı aldı. 

Ortak alan brüt metrekareye dahil edilmiyor!

Vergi mahkemesi verdiği yeni kararla birçok vatandaşı haklı bulundu. Brüt 200 metrekareyi aşmayan daireler için ortak alan da hesaplanıp ödenen vergiler geri alınabilecek.

İzmir 2. Sulh Mahkemesi Buca'daki 5 arsayı satıyor!

İzmir 2. Sulh Mahkemesi tarafından Buca'da bulunan 5 arsa 29 milyon 975 bin TL'ye satılıyor. Gayrimenkullerin ihalesi 10 Ekim'de gerçekleşecek.

İnşaat demirinde vergi düşürüldü!

İnşaat demirinde vergi resmen düşürüldü. Düzenlenen vergiye göre ithalat vergisi Güney Kore'ye yüzde 5, STA bulunan ülkelere de yüzde 10 uygulanacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden vergi borcu hatırlatması!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne, vergi ve diğer konularda borcu bulunan vatandaşların borçlarını yapılandırmada yaklaşık 1 ay uzatılan süre, 25 Kasım Cuma günü sona eriyor.

Ankara Büyükşehir'den vergi borcu açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne, vergi ve diğer konularda borcu bulunan vatandaşların borçlarını yapılandırma süresi, 25 Kasım’a kadar uzatıldı.

Vakıf GYO, Ataşehir Belediyesi'ne açtığı davayı kazandı!

Vakıf GYO'nun Ataşehir Belediyesi'ne açtığı davaya ilişkin İstanbul 9. Vergi Mahkemesi tarafından verilen ve Vakıf GYO lehine sonuçlanan mahkeme kararı için, düzeltme talebi Danıştay 9. Dairesi'nin 2016/311 E. 2016/5497 K.s. kararı ile reddedildi.

Vergi barışı yasa teklifi!

Vergi barışı yasa teklifi Meclis'e verildi. Teklif ile geçmiş beş yıla ilişkin matrah artırımında bulunan mükelleflere bu dönemler için vergi incelemesi yapılmayacak..

vergi mahkemesi bulunan iller Haberi

vergi mahkemesi bulunan iller

Vergi mahkemeleri hangi illerde var?

Vergi mahkemeleri Vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıkları çözüme kavuşturmak için kurulmuş olup; Kuruluş Kanununun 4. maddesi gereğince, bir başkan ile yeteri kadar üyeden oluşuyor.


Mahkemede başkan bulunmadığı zaman en kıdemli üye davaya vekalet ediyor. Fakat, Kanunun 7. maddesine göre, kazançları götürü usulde tespit edilen mükelleflerin sınıf ve derecelerinin tespitine ilişkin işlemlere karşı açılan davalarla her türlü vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülükler ve bunların zam ve cezaları toplamı 75.000 lirayı geçmeyen miktarlara (tarhlara) karşı açılan davalar, vergi mahkemelerinde tek hakim tarafından çözüme bağlanır. Peki, Vergi mahkemeleri hangi illerde var?


Vergi mahkemeleri bulunan il listesi:

Sıra - Kurulduğu İl - Mahkeme Sayısı- Yargı Çevresi 

1  Adana  2 Adana, Osmaniye 

2 Afyon 1 Afyon 

3  Ankara  7 Ankara 

4 Antalya...