15 / 05 / 2024

vergi şikayet davaları

vergi şikayet davaları

Vergi mahkemesinde dava açma süresi geçtikten sonra yaptıkları düzeltme talepleri reddolunan mükellefler, şikayet yolu ile Maliye Bakanlığına müracaat edebilirler. İşte vergide şikayet yolu ile müracaat hakkı..

Vergi davasından vazgeçen mükellefe indirim!

Vergi davalarından istinaf ya da temyiz sürecinde vazgeçen mükellefler, mahkeme lehine kararıyla vergi tutarının yüzde 60'ını, aleyhine kararda ise vergi tutarının tamamıyla cezanın yüzde 75'ini ödeyecek ve indirim yapılacak.

Vergi davalarında avukatlık ücreti 2016!

Avukatlık asgari ücret tarifesi 2016, 21 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, vergi davalarında avukatlık ücreti 2016 ne kadar oldu?

Vergi mahkemesi avukatlık ücreti 2015!

Vergi mahkemesinde dava açan tarafların, dava ve avukatlık masraflarını da karşılaması gerekiyor. Peki, vergi mahkemesinde açılan davalar için avukata ne kadar ödenir? İşte vergi mahkemesi avukatlık ücreti 2015..

Kira beyannamesi vermeyenleri nereye şikayet edebilirim?

Kira vergisi, taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için ödeniyor. Vergi için beyan veriliyor. Peki, ev sahibiniz beyan vermiyor ve siz de "Kira beyannamesi vermeyenleri nereye şikayet edebilirim?" diyorsanız işte yanıtı...

Ev sahibini nasıl şikayet edebilirim?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince bir sene içerisinde elde edilen kira gelirleri için gelir vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, vergi kaçıran ev sahibini nasıl şikayet edebilirim, diyorsanız işte yanıtı...

TÜRSAB yabancıları Maliye Bakanlığı'na şikayet etti!

Kayıtdışı günlük ev kiralama turizmciyi harekete geçirdi. TÜRSAB, evini internetten kiralayan yabancıları Maliye Bakanlığı'na şikayet etti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “Türkiye’de evini internetten kiralayan yabancıları vergi takibine aldık” dedi.

Vergi mahkemesi avukatlık ücretleri 2014!

Vergi mahkemesi avukatlık ücretleri 2014, Avukatlık asgari ücret tarifesinde yer alıyor. 26 Kasım 2014 tarihinde yapılan değişiklik tebliği gereğince İdare ve Vergi Mahkemelerinde takip edilen davalar için ne kadar alınacak?

Vergi kaçıran ev sahibi nereye şikayet edilir?

Ev sahibinin ödemesi gereken bazı vergiler söz konusu oluyor. Bu vergilerin ödenmemesi halinde kiracı ev sahibini şikayet edebiliyor. Peki, vergi kaçıran ev sahibi nereye şikayet edilir?

Taşınmaz mal davaları!

Taşınmaz mal davalarında yetkili mahkeme hangi mahkemedir? Gayrimenkul davaları hangi mahkemede görülür? Vergi uyuşmazlıklarında yetkili mahkeme hangi mahkemedir? İşte 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu esasları..

Vergide şikayet yolu ile müracaat hakkı!

Vergi mahkemesinde dava açma süresi geçtikten sonra yaptıkları düzeltme talepleri reddolunan mükellefler, şikayet yolu ile Maliye Bakanlığına müracaat edebilirler. İşte vergide şikayet yolu ile müracaat hakkı..

Vergi yargılamasında ispat!

Vergi davalarında kural olarak yazılı yargılama usulü uygulanmaktadır. Duruşma talebi, dava dilekçesi ile cevap ve savunma dilekçeleri ile yapılabilir. Vergi yargılamasında ispat külfeti de yer alıyor. İşte vergi hukukunda ispat ve delil...

Vergi davalarının açılacağı süreler!

Vergi mahkemesinde dava açma süresi özel kanunlarında ayrı süre gösterilmeyen hallerde kaç gündür? Danıştay ve İdare Mahkemelerinde kaç gündür? İşte vergi davalarının açılacağı süreler ve dava açma süresinin başlaması...

Vergi davalarının açılması!

Vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıklar, vergi mahkemelerinde çözümleniyor. Peki vergi davaları nasıl açılır? İşte vergi davalarının açılması ile ilgili esaslar bu haberde...

vergi şikayet davaları Haberi

vergi şikayet davaları

Vergide şikayet yolu ile müracaat hakkı!

Vergi Usul Kanununun 124. maddesi gereğince vergi mahkemesinde dava açma süresi geçtikten sonra yaptıkları düzeltme talepleri reddolunan mükellefler, şikayet yolu ile Maliye Bakanlığına müracaat edebilirler. Burada da talepleri reddolunanlar, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu gereği; söz konusu idari eylemi Vergi Mahkemeleri nezdinde dava konusu yapabilirler. 


Vergi mahkemelerinde; Vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıklar dava konusu yapılabiliyor.


Vergi Mahkemeleri 2576 sayılı ve 6 Ocak 1982 tarihli “Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi mahkemelerinin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun” ile kurulmuş olup; Bu mahkemelerin çalışma ve muhakeme usulü 2577 sayılı ve 6 Ocak 1982 tarihli “İdari Yargılama Usulü Kanunu”nda düzenlenmiştir.


Genel bütçe, İl Özel İdareleri, Belediye ve Köylere ait vergi, resim ve harçlarla benzeri mali...