05 / 05 / 2024

vergi süresi

vergi süresi

Vergide zamanaşımı süresinin geçmesi ile vergi alacağı kalkıyor. Zamanaşımı, mükellefin bu hususta bir müracaatı olup olmadığına bakılmaksızın hüküm ifade ediyor. Peki, vergide zamanaşımı süresi ne kadardır?

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi yarın sona eriyor! Borcu olanlar dikkat...

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi 3 Temmuz yani yarın sona ererken, borçların ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz’da sona erecek. Peki hangi borçlar yapılandırılma kapsamına dahil edildi? Ödemeler peşin mi yapılacak? İşte ayrıntılar...

Kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2022 nedir?

Kira gelir vergisi dönemi başlıyor. Vergi mükelleflerinin öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. İşte kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2022...

Dikkat! Vergi yapılandırması ve ödeme süresi uzatıldı!

7326 sayılı vergi yapılandırma kanununa ilişkin süre uzatımı gerçekleştirildi. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre başvuru ve ödeme süresi 1 ay uzatıldı.

Miras intikal vergisi ödeme süresi 2021!

Mirasçıların elde edilen miras için vergi ödemesi gerekiyor. Peki miras intikal vergisi ödeme süresi 2021 ne zaman? İşte miras vergisi ödeme zamanı...

Miras vergisi ödeme süresi 2021!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset halinde ya da ivasız olarak intikal etmesi halinde elde edilen miras için vergi ödenmesi gerekiyor. Peki vergi mükellefleri ödemeleri ne zaman başlıyor? İşte miras vergisi ödeme süresi 2021...

Elazığ ve Malatya'da vergi ödeme süresi uzatıldı!

Depremin zarar verdiği Elazığ ve Malatya'da motorlu taşıtlar vergisi dahil vergi ödeme süresi 3 ay uzatıldı.

Kira beyannamesi süresi 2018 bitti mi?

Geçtiğimiz sene kira geliri elde ederek bu sene vergi mükellefi olanlar için kira beyannamesi süresi 2018 bitti mi? Kira beyannamesi en son ne zaman verilecek?

Melek yatırımcıya vergi avantajının süresi uzadı!

Gelir Vergisi Kanunu'nun geçici 82. maddesinde melek yatırımcılar için bazı vergisel avantajlar yer alıyor. Bu maddenin uygulama süresi 2017 sonunda bitiyordu. Bakanlar Kurulu, 1 Ocak tarihli bir kararla bu süreyi beş yıl, 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzattı.

Gayrimenkul gelir vergisi ödeme süresi bitti mi?

Bu sene 5 yıllık taşınmazını 2016'da elden çıkararak 11 bin TL'den yüksek kazanç elde eden vergi ödüyor. Peki, gayrimenkul gelir vergisi ödeme süresi bitti mi?

Emlak vergisi ödeme süresi 2017!

Emlak vergisini, tüm gayrimenkul sahiplerinin zamanında ödemesi gerekiyor. Aksi halde vergi cezası uygulanıyor. Peki, vergi ne zaman ödenir? İşte emlak vergisi ödeme süresi 2017..

Vergi dairesi uzlaşma başvuru süresi!

Vergi dairesi ile uzlaşma yoluna gitmek isteyen mükellefler kendileri ya da noterden alınmış vekaletnameye dayanarak vekili aracılığı ile başvuru yapabiliyor. İşte vergi dairesi uzlaşma başvuru süresi...

Emlak vergisi ödeme süresi ne zaman bitecek?

2015 yılı vergi takvimine göre verginin ilk taksit ödemeleri en son 1 Haziran'da yapılmıştı. Verginin ikinci taksit ödemeleri ise 1 Kasım'da başladı. Peki, emlak vergisi ödeme süresi ne zaman bitecek?

Çevre temizlik vergisi ödeme süresi!

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödeniyor. Vergi senede iki taksitte ödenebiliyor. İşte çevre temizlik vergisi ödeme süresi..

vergi süresi Haberi

vergi süresi

Vergide zamanaşımı süresi!

Vergide zamanaşımı süresinin geçmesi ile vergi alacağı kalkıyor. Zamanaşımı, mükellefin bu hususta bir müracaatı olup olmadığına bakılmaksızın hüküm ifade ediyor.


Peki, vergide zamanaşımı süresi nedir? Vergi zamanaşımı süresi ne zaman başlar?


Zamanaşımı süreleri:

Vergi alacağının doğduğu takvim yılını takip eden yılın başından başlıyarak beş yıl içinde tarh ve mükellefe tebliğ edilmiyen vergiler zamanaşımına uğrar.


Şu kadar ki, vergi dairesince matrah takdiri için takdir komisyonuna başvurulması, zamanaşımını durdurur. 


Duran zamanaşımı mezkûr komisyon kararının vergi dairesine tevdiini takip eden günden itibaren kaldığı yerden işlemeye devam eder. Ancak işlemeyen süre her hâl ve takdirde bir yıldan fazla olamaz.


Şarta bağlı istisna veya muafiyet uygulamaları sonucu kısmen veya tamamen alınmayan vergilere ilişkin zamanaşımı süresi, istisna veya muafiyet şartlarının ihlâl edildiği tarihi takip eden takvim yılı başından itibaren...