05 / 05 / 2024

Vergi tevkifatı 2013

Vergi tevkifatı 2013

Tevkifat, bilindiği üzere para kesintisi olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre vergi tevkifatı ne demek, vergi tevkifatı ne ifade ediyor? Diye soruyorsanız yanıtı haberimizin içinde bulabilirsiniz...

Gayrimenkul kiralarında yüzde 10 vergi indirimi!

Yazılı mal ve hakların kiralanması karşılığı yapılan ödemelerde vergi tevkifatı oranı yıl sonuna kadar yüzde 20'den yüzde 10’a düşürüldü.

Gayrimenkul kiralamalarındaki vergi tevkifatı yüzde 10’a düştü!

Gayrimenkul kiralamalarındaki vergi tevkifatı oranı yıl sonuna kadar yüzde 20'den yüzde 10’a düşürüldü.

Stopaj kiracıya mı aittir?

Vergi tevkifatı olarak da nitelendirilen kira stopajı, gelir vergisinde, özellikle maaş ve ücretlilerin vergi borçlarının ödenmesinde, gelir henüz sahibinin eline geçmeden verginin kesilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, stopaj kiracıya mı aittir?

Tüpraş'a vergi cezası!

Tüpraş, yapılan vergi incelemesi sonucunda, 2009-2013 hesap dönemleri için 65.6 milyon TL vergi aslı ve 94.4 milyon TL vergi ziyaı cezası olmak üzere şirkete toplam 160 milyon TL vergi cezasının verildiğini açıkladı.

2014 yılında elde edilen kiraların vergisi ne zaman ödenecek?

Gelir Vergisi Kanununda gereğince kira gelirleri için vergi ödeniyor. 2013 yılında elde edilen kira gelirlerinin vergisi 2014 yılında ödendi. Peki, 2014 yılında elde edilen kiraların vergisi ne zaman ödenecek?

Konutta vergi müjdesi!

Gayrimenkul sektöründe satılamayıp biriken konut stoku, 2013 yılının başından itibaren ruhsat alan projelerde de uygulamaya konulan yüzde 8 - 18’lik vergi düzenlemesinde geri adım attırıyor.

Otis Türkiye, vergi rekortmenleri arasında!

Otis Türkiye, vergi rekortmenleri arasında yerini aldı. Asansör, yürüyen merdiven ve yürüyen yol sektörünün lideri Otis Türkiye, 2013 yılı vergi tahakkuku ile İstanbul’un vergi rekortmenleri listesinde ilk 100’e girdi.

Büyük mükelleflerin vergi rekortmenleri açıklandı!

Turkcell, ödediği 590 milyon 922 bin lira ile 2013 yılında Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkan lığı'na (BMVDB) bağlı en fazla kurumlar vergisi ödeyen şirket ünvanını yakaladı

Muhtasar beyanname nasıl doldurulur?

Muhtasar beyanname ile, iş verenler veya vergi tevkifatı yapan diğer kimseler tarafından kesilen vergilerin matrahları ile birlikte, toplu olarak vergi dairesine bildiriliyor. Peki, muhtasar beyanname nasıl doldurulur?

Muhtasar beyanname ne zaman verilir?

Gelir vergisi beyanlarından biri olan muhtasar beyanname vergi tevkifatı yapan diğer kimseler tarafından kesilen vergilerin matrahları ile birlikte, toplu olarak vergi dairesine bildirimi için veriliyor. Peki, muhtasar beyanname ne zaman verilir?

Muğla'nın vergi rekortmenleri açıklandı!

Muğla Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci, "2013 vergilendirme dönemine ilişkin kurumlar vergisi rekortmeni 28 milyon liralık tahakkukla Yeniköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ oldu."

Arsa emlak vergi değerleri 2014!

Arsa emlak vergi değerleri 2013 yılında arsa-arazi takdir komisyonlarınca takdir edildi. İşte takdir edilen 2014 yılında uygulanacak arsa ve arazilere ait asgari ölçüde metrekare birim değerleri..

2013'te kira gelir rekortmenlerinin 42'si adının açıklanmasını istemedi!

2013 yılı emlak vergisi şampiyonları yayınlandı. Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden mükellefler açıklandı. 2013' te kira gelir rekortmenlerinin 42' si adının açıklanmasını istemedi.

Vergi tevkifatı 2013 Haberi

Vergi tevkifatı 2013

Vergi tevkifatı ne demek?

Kurumlar Vergisi olarak da ifade edilen vergi tevkifatı, Kurumlar Vergisi Kanununda "mükellefler" başlığı altında belirtilen kurumlardan belli bir ordanda yapılan kesintiye deniyor.


Vergi tevkifatı yapmak zorunda olanlar kanunun 2. maddesinde şu şekilde sıralanıyor;


Mükellefler

MADDE 2- (1) Sermaye şirketleri: 29/6/1956 tarihli ve 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulmuş olan anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler ile benzer nitelikteki yabancı kurumlar sermaye şirketidir. Bu Kanunun uygulanmasında, Sermaye Piyasası Kurulunun düzenleme ve denetimine tâbi fonlar ile bu fonlara benzer yabancı fonlar sermaye şirketi sayılır.


(2) Kooperatifler: 24/4/1969 tarihli ve 1163 sayılı Kooperatifler Kanununa veya özel kanunlarına göre kurulan kooperatifler ile benzer nitelikteki yabancı kooperatifleri ifade eder.


(3) İktisadî kamu kuruluşları: Devlete, il özel idarelerine, belediyelere, diğer kamu idarelerine ve...