28 / 04 / 2024

vergi yapılanması kimleri kapsayacak

vergi yapılanması kimleri kapsayacak

Vergi ve vergi cezaları, gecikme faizleri yeniden yapılandıran ve yurt dışındaki varlıkların Türkiye’ye getirilmesinin önünü açan yasa, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Aman kaçırmayın! Yapılandırmada son başvuru işte bu tarihte!

Türkiye Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma kanunu, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Peki vergi yapılandırma düzenlemesinden kimler faydalanacak, yapılandırmada başvuru süresi ne zaman sona erecek? İşte yanıtı...

Vergi yapılandırma 2023! Vergi borçları silinecek mi? Vergi borçları silindi mi? 2023 vergi affı ne zaman çıkacak?

Vergi borçlarının silinip silinmediği ya da ne zaman silineceği vatandaşlar tarafından merakla sorgulanmaktadır. Bu konuya dair merak edilenleri Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları açıkladı. İşte detaylar!

Vergi yapılandırma 2023! Vergi affı 2023 ne zaman? 2023 vergi affı çıkacak mı?

Vergi affının çıkıp çıkmayacağına dair sorular hız kazanmaya başladı. İşte vergi affına dair detaylar!

Dikkat! Vergi yapılandırması ve ödeme süresi uzatıldı!

7326 sayılı vergi yapılandırma kanununa ilişkin süre uzatımı gerçekleştirildi. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre başvuru ve ödeme süresi 1 ay uzatıldı.

Araç sahipleri dikkat! Büyük indirim yapılacak!

TBMM'de hazırlanan vergi borcu yapılanması araç sahiplerini de kapsıyor. Trafik cezası ve Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeyenlere büyük indirim yapılacak.

Emlak vergisi yapılandırma ne zaman 2021?

Vergi yapılandırması son dakika gelişmeleri mecliste görüşmeler yapılamaya başlandığından beri araştırılıyordu. Peki emlak vergisi yapılandırması çıktı mı? Emlak vergisi yapılandırması ne zaman 2021? İşte tüm merak edilenler...

Vergi yapılandırmasında yapılması gerekenler!

Türkiye Sanayici ve İş Adamları Vakfı Vergi Platformu Başkanı Kumdakcı, yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin başvuru için yıl sonuna kadar vakti olduğunu söyledi.

Vergi yapılandırmasına 18 taksit imkanı getirilecek!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, vergi yapılandırması teklifine ilişkin "Geniş bir yapılandırma teklifini vermiş olacağız. 18 taksit imkanı getirilecek." dedi.

Beykoz’un imar problemi için kamuoyu yapılanması!

CHP Beykoz Belediye Başkan aday adaylarından Muammer Tonya, bölgedeki imar probleminin kamuoyu yapılanması yapılarak çözüleceğini söyledi.

Melikgazi'de vergi yapılandırmasında 16 bin 142 kişi yararlandı!

Melikgazi Belediyesince geçmiş döneme ait borçların yapılandırılma süresinin 15 Ekim 2018 Pazartesi günü sona erdiğini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, vatandaşların bu tarihten önce borçlarını yapılandırmak için Melikgazi Belediyesine müracaat ederek haktan yararlandıklarını dile getirdi.

Ankara'da vergi yapılandırması için 550 bin başvuru!

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamındaki borçların peşin ve ilk taksit ödemesi için bugün son gün. Ankara Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, düzenlemeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Vergi yapılandırmasında taksit ödemeleri için yarın son gün!

31 Mart ve öncesi döneme ait vergi, resim ve harç borçları kanun kapsamında yapılandırılandırıldı. Vergi yapılandırmasında taksit ödememeleri için son gün yarın. 

Yapılandırılan vergi taksitinde son gün Pazartesi!

1 Ekim 2018 tarihinde sona ermesi beklenen vergi yapılandırma taksit ödeme günü uzatılmıştı. 15 gün uzatılan vergi taksiti ödeme süresinde sona yaklaşılıyor..

vergi yapılanması kimleri kapsayacak Haberi

vergi yapılanması kimleri kapsayacak

Vergi ve vergi cezaları, gecikme faizleri, gümrük vergileri, SGK ve belediye alacaklarını yeniden yapılandıran ve yurt dışındaki varlıkların Türkiye’ye getirilmesinin önünü açan yasa, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Milyonlarca borçluyu ilgilendiren yasaya göre, yapılandırmalar, 30 Haziran dahil, bu tarihten önceki dönemi kapsayacak. Yasa sayesinde 18 taksitte 36 aya varan vadede borcunu yapılandırma imkanına kavuşan esnaf, icra ve hacizden kurtulacak, teşviklerden de yararlanabilecek.


Matrah artırma daveti


Kesinleşmiş kamu alacakların asıl tutarlarının tahsilinden vazgeçilmeyecek. Bu asıllara uygulanan gecikme faizi, gecikme zammı ve gecikme cezası yerine yurt içi ÜFE esas alınarak belirlenecek tutar ödenecek. Mükellefler, belirlenen şartlar dahilinde gelir ve kurumlar vergisi matrahlarını artırdıkları takdirde, kendileri hakkında artırımda bulunulan yıllar için yıllık gelir ve kurumlar vergisi incelemesi ve bu yıllara ilişkin olarak...