03 / 05 / 2024

vergi zamları 2015

vergi zamları 2015

2015'e girmeden önce vatandaşın; evine, otomobiline, ehliyet, ruhsat, diploma, noter ve vize harcına, trafik para cezasına gelen zamlar yakında açıklanacak. Vatandaş yeni yıla vergi artışlarıyla girecek...

Vergi zamları enflasyon düşük çıksın diye 1 Temmuz'dan sonra yapılacak: Emekli, memur maaş zammı da düşük olacak!

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, vergi zamlarının enflasyonun düşük çıkması için 1 Temmuz sonrasına kaldığını belirtti. İşte Babuşcu'nun o paylaşımı gelen yorumlar...

Son Dakika! Ek MTV 2024'te geliyor mu? Bakan Mehmet Şimşek açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni yıl öncesi önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Şimşek, kamuoyundaki endişeleri hafifletmeyi amaçlayarak, 2023 yılında vergi zamlarının yüksek olmayacağını açıkladı. Hükümetin ekonomik istikrarı sürdürme ve vatandaşların mali durumunu koruma konusundaki ka

OVP ile yeni vergi ve zamlar yolda: Emlak vergisi yeniden yazılıyor, araçlara ÖTV artışı gelebilir! 

Vergi uzmanları,  geçtiğimiz gün detayları belli olan OVP ile otomobilden konuta kadar çeşitli alanlarda yeni vergilerin gelebileceği ile ilgili sinyallerin verildiğini ileri sürdü. Peki OVP hangi alanlarda yeni vergilerin geleceğine, hangi vergilere ise yeni zamlar yapılacağına işaret ediyor?

Merkez Bankası tek tek hesapladı: Vergi artışı ve zamların enflasyona etkisi ne kadar olacak? 

Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 58'e yükseltirken, vergi artışı ve zamların enflasyona etkisi de tek tek hesaplandı. İşte Merkez Bankası tarafından açıklanan o rakamlar...

ABD enflasyonu düşürmek için yasa çıkardı: Vergi zamları, teşvikler… Peki ABD ekonomisi iyiye gidecek mi?

ABD Temsilciler Meclisi, enflasyonun düşürülmesine yönelik yasa tasarısını onayladı. Yasa ile sağlık ve iklim konusunda düzenlemelerin yanı sıra vergi artışları da dikkat çekiyor.

Çimento zamları için harekete geçildi! Vergi indirimi istendi!

Çimento fiyatlarına mart ayında yüzde 60 zam geldi. Gelen zamlar inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. Sektör temsilcileri ve Müteahhitler gelen zamlar karşısında zarar ettiklerini belirterek harekete geçildi, vergi indirimi istendi. İşte ayrıntılar...

Emlak vergileri 2020'de ne kadar artacak?

Enflasyon düşüyor fakat yılbaşındaki otomatik vergi zamları çok can yakacak. Peki emlak vergisi 2020'de ne kadar artacak?

İşte Türkiye'nin 2015 emlak vergisi rekortmenleri!

Türkiye'nin vergi rekortmeni 2015 yılı için 45 milyon 157 bin 918 lira vergi tahakkuk ettirilen Semahat Sevim Arsel oldu. Peki kimler ne kadar emlak vergisi ödeyerek listeye adını yazdırdı? İşte Türkiye'nin 2015 emlak vergisi rekortmenleri...

Şarık Tara Türkiye'nin vergi rekortmenleri listesinde 3.sırada!

Türkiye'nin vergi rekortmeni, 2015 yılı için 45 milyon 157 bin 918 lira vergi tahakkuk ettirilen Semahat Sevim Arsel oldu. 2014 yılının vergi rekortmeni Şarık Tara ise bu yıl 3.sırada yer aldı.

2015'te gayrimenkul satışında 54.4 milyon vergi farkı tespit edildi!

Sözcü Gazetesi'nin yazarlarından Nedim Türkmen, gayrimenkul alım satımlarına ilişkin vergi incelemelerini kaleme aldı. Türkmen yazısında 2015 yılı içerisinde 54 milyon 410 bin 733 TL 34 kuruş vergi farkı tespit edildiğini belirtti.

2015 Avrupa Vergi Anketi'nin sonuçları açıklandı!

Deloitte 2015 Avrupa Vergi Anketi'ne göre, vergisel açıdan "en çekici" ülke yüzde 90 ile Hollanda, "en belirsiz" ülkeler ise yüzde 100 ile Fransa ve Rusya oldu

Torunlar GYO 2015'e aity geçici vergi beyannamesini yayınladı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak ile 31 Aralık 2015 dönemine ait olan Vergi Dairesine sunulan geçici vergi beyannamesi eki gelir tablosunu yayınladı.

İntema İnşaat 2015'e ait geçici vergi beyannamesini yayınladı!

İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri Yatırım ve Pazarlama 1 Ocak ile 31 Aralık 2015 dönemine ait geçici vergi beyannamesine ilişkin Gelir Tablosu, Büyük Mükellefler Vergi Dairesine e-beyanname yoluyla verdi.

vergi zamları 2015 Haberi

vergi zamları 2015

Vatandaş yeni yıla vergi artışlarıyla girecek. Her yıl olduğu gibi yine vatandaşa "yeni yıl müjdesi" var. 

2015'e girmeden önce vatandaşın; evine, otomobiline, ehliyet, ruhsat, diploma, noter ve vize harcına, trafik para cezasına gelen zamlar yakında açıklanacak. 

Vatandaş yeni yıla zamlarla merhaba diyecek. 

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ Sayısı 18.7 milyona yaklaşan taşıt sahiplerinin; otomobil, cip, kamyon, kamyonet, motosiklet, otobüs ve diğer taşıtlan için 2015'te ödeyecekleri "Motorlu Taşıtlar Vergisi" yüzde 10.11 artınlacak. 

EMLAK VERGİSİ Yaklaşık 23 milyon vatandaşın evi, dükkanı, mağazası, arsası ve arazisi için 2015 yılında ödeyeceği "emlak vergisi" de artacak. 

Yasaya göre, "yeniden değerleme oranının yarısı" kadar artırılması gereken emlak vergisinin, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Bakanlar Kuruluna tanınan yetkinin kullanılması suretiyle "yüzde 10.11 oranında artırılması" bekleniyor. 

OTOMOBİLDE ÖTV ARTISI Yılbaşından itibaren, otomobil ve ciplerin ilk alımında...