07 / 05 / 2024

vergide hatalar

vergide hatalar

Vergi hatası, vergi ile ilgili hesaplarda veya vergilendirmede yapılan hatalar yüzünden haksız yere fazla veya eksik vergi istenmesi veya alınması olarak tanımlanıyor. Vergi hataları türlere ayrılıyor. Peki, vergide hata türleri nelerdir?

Binalarda yapılan tadilat hataları, ölüme götürüyor: Bir delik bile açılmaması gereken kolonlar kesiliyor!

İçmimarlar Odası İstanbul Şubesi Başkanı Herdem Süer binalarda gerçekleştirilen ölümcül tadilat hataları ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Açıklamasında mega kent İstanbul'da kendiliğinden çöken binalar olduğunu anımsatan Süer, kritik uyarılar da yaptı.

İnşaat halindeki yeni bina sosyal medyada yorum yağmuruna tutuldu! Eksikler ve hatalar şok etti!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından inşaat halindeki yeni bir binanın görselini paylaştı. Paylaşıma resmen yorum yağdı, binadaki eksikler ve hatalar şok etti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı! Yeni düzenleme geliyor

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vergi sisteminin sadeleştirilmesine yönelik beklentinin olduğunu söylemişti. Hazırlanan düzenlemeye göre vergi türlerinin azaltılması için düğmeye basıldı.

Depremde ruhsatlı binalardaki yıkım yapım ve denetim hatalarını işaret ediyor! 

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, imarlı bölgelerdeki ruhsatlı binalarda meydana gelen yıkımların, yapım ve ruhsatlandırma aşamalarında hataları işaret ettiğini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

11 maddede devre mülk müesseselerinde sıkça yapılan hatalar!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "11 maddede devre mülk müesselerinde sıkça yapılan hatalar" yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Vergide yapılandırma istekleri gündemde!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, vergide yapılandırma istekleriyle ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması üzere meclise soru önergesi verdi.

Ev alırken yapılan faturası ağır hatalar!

Türkiye'de gayrimenkul konusunda faturası ağır hatalar yapıldığını söyleyen Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği (LİDEBİR) Deniz Arslan, çok sayıda kişinin hasarlı evde oturduğunu söyledi.

Yatırımda yapılan büyük hatalar!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Yatırımda yapılan büyük hatalar!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 13 maddelik analizi...

Taşınmazlarda Ölçü Ve Hesaplamalardan Doğan Hataların Düzeltilmesine İlişkin Yönetmelikte değişiklik!

Kadastro Sırasında Veya Sonrasında Yapılan İşlemlerle Geometrik Durumları Kesinleşmiş Olan Taşınmazlarda Ölçü, Sınırlandırma, Tersimat Ve Hesaplamalardan Doğan Hataların Düzeltilmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı....

Mehmet Özhaseki: Kentsel dönüşümde hatalar yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki kentsel dönüşümlerde hatalar yapıldığını söyleyerek, ‘Bu hatalardan ders alarak artık önümüze bakmamız lazım’ dedi.

Emlak yatırımında yapılan ölümcül hatalar!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, emlak yatırımcılarının yaptıkları ölümcül hataları kaleme aldı. İşte yatırımcıların yaptıkları 20 ölümcül hata...

2017'de hiçbir vergide artış olmayacak!

Maliye Bakanı Ağbal, vergi artışı olup olmayacağına ilişkin soru üzerine de "Her yerde de söylüyorum. 2017 yılında hiçbir vergide bir kuruş dahi artış yapmayacağız." dedi.

vergide hatalar Haberi

vergide hatalar

Vergide hata türleri!

Vergi hatası, vergi ile ilgili hesaplarda veya vergilendirmede yapılan hatalar yüzünden haksız yere fazla veya eksik vergi istenmesi veya alınması olarak tanımlanıyor. Vergi hatalarının düzeltilmesinde karar verme yetkisi vergi dairesi müdürüne ait oluyor. 


Vergi hatalarını hesap hataları ve vergilendirmede yapılan hatalar türlere ayrılıyor. Peki vergide hata türleri nelerdir?


Vergide hatalar, hesap hataları ve vergilendirme hataları olmak üzere iki kategoride değerlendiriliyor.


Hesap Hataları

1. Matrah Hataları: Vergilendirme ile ilgili beyanname, tahakkuk fişi, ihbarname, inceleme raporu ve kararlarda matraha ait rakamların veya indirimlerin eksik veya fazla gösterilmiş veya hesaplanmış olmasıdır. 


Örneğin; Verilen gelir vergisi beyannamesinde gösterilen matrahtan mahsup edilmesi gereken geçmiş yıl zararları veya düşülmesi gereken şahıs ve bireysel emeklilik sigorta primlerinin düşülmemesi gibi yanlışlıklar matrahın fazla ya da eksik gösterilmesi sonucunu doğuran hatalardır.


Düzeltme...