15 / 05 / 2024

Vergide şikayet yolu ile müracaat hakkı

Vergide şikayet yolu ile müracaat hakkı

Vergi mahkemesinde dava açma süresi geçtikten sonra yaptıkları düzeltme talepleri reddolunan mükellefler, şikayet yolu ile Maliye Bakanlığına müracaat edebilirler. İşte vergide şikayet yolu ile müracaat hakkı..

Muş'ta Organize Sanayi Sitesi yolu asfaltlandı!

Muş Belediyesi'nin bir aylık çalışmaları sonucunda, Organize Sanayi Sitesi yolu tamamen asfaltlanarak hizmete açıldı. Belediye Başkanı Feyat Asya, yolla ilgili çok şikayet aldıklarını hatırlattı.

Kılıçdaroğlu'na çevre yolu şikayeti!

3bölge toplantısı için Pazar günü Antalya'da olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sivil toplum örgütleri Batı Çevre Yolu bahanesiyle imar uygulamasına CHP'nin de destek vermesini şikayet ettiler.

İhalenin feshi davası nedir?

İhalenin feshini, tetkik merciinden şikayet yolu ile ihale tarihinden itibaren yedi gün içinde isteyebilirler. Peki, ihalenin feshi davası nedir? İhalenin feshi ve farkının tahsili nasıl olur?

Vergide şikayet yolu ile müracaat hakkı!

Vergi mahkemesinde dava açma süresi geçtikten sonra yaptıkları düzeltme talepleri reddolunan mükellefler, şikayet yolu ile Maliye Bakanlığına müracaat edebilirler. İşte vergide şikayet yolu ile müracaat hakkı..

Eyner Enerji Artvin'de sondaj yolu açtı!

Artvin'in Arhavi ilçesine bağlı Kamilet Vadisi'nde hidroelektrik santral (HES) yapmak isteyen Eyner Enerji Üretim Şirketi, Artvin İl Özel İdaresi'nin, 'imar planı onaylanıp kesinleşmeden faaliyet yapılamaz' uyarısına rağmen sondaj yolu açtı...

Tokat Çevre Yolu'nun köprü inşaatı başladı!

Tokat Çevre Yolu'nun heyelan riski olan bölgelerde Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilerek yaklaşık 7 ay önce başlatılan çalışmalar kapsamında 80 metre uzunluğunda köprü yapımı için temel çalışmaları başladı....

Klk Yapı Basın Ekspres Yolu projesi : BoardWalk!

Klk Yapı Basın Ekspres Yolu projesinin adı BoardWalk oldu. 500 adet bağımsız birimin yer aldığı BoardWalk Basın Ekspres projesi bu yıl sonunda ön satışa sunuluyor...

ODTÜ Yolu'nun asfalt serim çalışması başlatıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Anadolu Bulvarı Konya Yolu bağlantısının ODTÜ'nün içinden geçen bölümünde asfalt serim çalışması başlandı. Toplamda 100 iş makinesi ile çalışmalar devam ediyor..

Corner Life Güneşli Basın Express Yolu evinizin yeni adresi!

İstanbul'un yatırım merkezi Basın Express Yolu, evinizin yeni adresi. Şehrin merkezi Corner Life Günşli'de yaşam başlıyor. Projede daire fiyatları 197 bin 800 liradan başlangıç gösteriyor...

Pazarçayırı Sultaniye yolu yenileniyor!

Ekipler, Suadiye’den Kartepe kayak merkezine ve mesire alanlarına ulaşım sağlanan yolda yenileme çalışması yaptı. Yol Pazarçayırı ve Sultaniye köylerine ulaşımda da kullanılan grup yolu özelliğini taşıyor.

Kaçak inşaat şikayet dilekçesi!

Bir yapının kaçak sayılması için, yetkili mercinin bilgisi olmadan yapılmış olması yada imar mevzuatı koşullarına uymadan inşa edilmiş olması gerekiyor. Peki kaçak inşaat şikayet dilekçesi ile bildirilebir mi?...

Kaçak inşaat nereye şikayet edilir?

Kaçak inşaat nereye şikayet edilir?: Kaçak inşaatın önlenmesi ve yapı denetim sisteminin etkin uygulanabilmesi için, ruhsatsız olarak bir yapıya başlanıyorsa, yapının dahil olduğu ilçe belediyesinin ilgili birimlerine bildirilebiliyor...

Pamukkale ve Karahayıt yolu yenileniyor!

Pamukkale Yolu inceleme gezisine, Vali Demir'in yanı sıra, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ve davetliler katıldı.

Vergide şikayet yolu ile müracaat hakkı Haberi

Vergide şikayet yolu ile müracaat hakkı

Vergide şikayet yolu ile müracaat hakkı!

Vergi Usul Kanununun 124. maddesi gereğince vergi mahkemesinde dava açma süresi geçtikten sonra yaptıkları düzeltme talepleri reddolunan mükellefler, şikayet yolu ile Maliye Bakanlığına müracaat edebilirler. Burada da talepleri reddolunanlar, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu gereği; söz konusu idari eylemi Vergi Mahkemeleri nezdinde dava konusu yapabilirler. 


Vergi mahkemelerinde; Vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıklar dava konusu yapılabiliyor.


Vergi Mahkemeleri 2576 sayılı ve 6 Ocak 1982 tarihli “Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi mahkemelerinin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun” ile kurulmuş olup; Bu mahkemelerin çalışma ve muhakeme usulü 2577 sayılı ve 6 Ocak 1982 tarihli “İdari Yargılama Usulü Kanunu”nda düzenlenmiştir.


Genel bütçe, İl Özel İdareleri, Belediye ve Köylere ait vergi, resim ve harçlarla benzeri mali...