05 / 07 / 2024

vergide uzlaşma süresi

vergide uzlaşma süresi

Vergi mükellefleri, adlarına yapılan tarhiyatı yargıya intikal ettirmeden önce, vergi idaresi ile uzlaşma sürecinde çözebiliyor. Peki, vergide uzlaşma nasıl olur? Uzlaşma nasıl sağlanır? İşte vergi uzlaşmaları..

Vergi cezalarında yeniden uzlaşma kararı alındı!

Vergide uzlaşma mekanizmasını fiilen ortadan kaldıran karardan geri dönüldüğü kaydedildi. Bu kapsamda, gelen tepkiler ve Bakanlıkla temaslar sonucu uzlaşma müessesesinin eskiden olduğu gibi uygulanması kararı alındığı belirtildi.

Doğum izni süresi uzatılıyor mu? 

Hükümet çalışan anneler için adım atma kararı aldığını duyurdu. Doğum izni süresi yükseltilerek, yarı zamanlı çalışmaya imkân sağlanacak ve evden çalışma modeli uygulanacağı kaydedildi.

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

Kira artışında ev sahibi ile uzlaşma sağlanabilir!

Pandemi döneminde kiralara yapılan zamlar birçok kiracının canını sıkıyor. Peki, kiralara yapılacak zamda ev sahibi ile nasıl uzlaşma sağlanır? İşte detaylar...

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi ile seyahat süresi 1 saat 20 dakikaya inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1 saat 20 dakikaya, yük taşıma süresi ise 6 saat 30 dakikadan 2 saat 20 dakikaya inecek." dedi.

İmar planına itiraz dava açma süresi 2021!

Bir bölgenin imar planları belli bir süreliğine askıya çıkıyor. Bu bir aylık ilan süresi içerisinde planlara itiraz ediliyor. Peki imar planına ne zaman itiraz ediliyor? İşte imar planına itiraz dava açma süresi 2021...

Kısa çalışma ödeneğinin süresi iki ay daha uzatıldı!

Kısa çalışma ödeneğinin süresi Cumhurbaşkanı Kararıyla iki ay daha uzatıldı.

Kısa çalışma ödeneğinin süresi uzatıldı!

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kısa çalışma ödeneği süresi bir ay uzatıldı.

Ali Ağaoğlu hakkında 'uzlaşma bürosuna gönderilme' kararı!

Müteahhit Ali Ağaoğlu'nun CHP Manisa eski Milletvekili Tur Yıldız Biçer'e taciz içeren sözleri hakkında “uzlaşma bürosuna gönderilme” kararı çıktı...

Kayseri Sahabiye'de uzlaşma görüşmeleri tamamlanıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ikinci etabın uzlaşma görüşmeleri sürüyor.

Tüketici kanunu idari para cezaları uzlaşma yönetmeliği!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Kapsamında Uygulanan İdari Para Cezalarına İlişkin Uzlaşma Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı..

Kuzey Kıbrıs'ta yatırımın geri dönüş süresi 10 yıl!

Kuzey Kıbrıs'ta Loka Holiday Homes adında yeni bir yatırıma başlayan Akol Group CEO’su Niyazi Şanal, burada yatırımın geri dönüş süresi 10 yıl olduğunu söylüyor..

Hacizlere karşı dava açma süresi 15 güne çıkarıldı!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre düzenlenen ödeme emirlerine ve tatbik edilen ihtiyati hacizlere karşı dava açma süreleri 7 günden 15 güne çıkarıldı. Uygulama 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak..

vergide uzlaşma süresi Haberi

vergide uzlaşma süresi

Vergide uzlaşma nasıl olur?

Vergide uzlaşma, mükelleflerin adlarına yapılan tarhiyatı yargıya intikal ettirmeden önce, vergi idaresi ile tahakkuk edecek vergi ve ceza hususunda anlaşmak için başvurabilecekleri idari bir çözüm yolu olarak nitelendiriliyor. Peki, vergide uzlaşma nasıl yapılır?


Vergi uzlaşmaları tarhiyat öncesi ve sonrası uzlaşma olarak iki farklı şekilde yapılıyor. Peki, Tarhiyat sonrası uzlaşma nedir? Tarhiyat öncesi uzlaşma nedir? Vergi uzlaşma süreci, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehberde şu şekilde sıralanıyor:


Tarhiyat öncesi uzlaşma nedir?

Tarhiyat öncesi uzlaşma anlamı: Tarhiyat öncesi uzlaşma, nezdinde vergi incelenmesine başlanmış mükelleflerin adlarına tarhiyat yapılmadan önce kullanabileceği bir haktır.


Tarhiyat öncesi uzlaşmanın kapsamına; vergi incelemeleri sonucunda bulunan matrah veya matrah farkları üzerine salınacak vergi, resim ve harçlar ile bunlara ilişkin olarak kesilecek vergi ziyaı cezası, usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezaları...