27 / 05 / 2024

Vergiler ne kadar artacak

Vergiler ne kadar artacak

Emlak vergisi, trafik cezaları, damga vergisi, harçlar, bazı para cezalarının artış oranlarını belirlemek üzere hesaplanan yeniden değerleme oranı 2015 yılı için yüzde 10.11 olacak.

En Ucuz iPhone 14 nerede? Yurt Dışı iPhone fiyatları ne kadar? 26 Aralık 2022 fiyat listesi...

Ülkemizdeki yüksek vergiler nedeniyle yurtdışına oranla bir iPhone'un fiyatı neredeyse üç katına çıkabiliyor. Türkiye'de 30 bin 999 TL'ye çıkan iPhone 14 fiyatları yurtdışında ne kadar? En ucuz iPhone 14'ü nereden alabilirsiniz! İşte ülkelere göre iPhone fiyatları...

Dükkan çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Dükkanlar için ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Dükkan çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

2022 emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi oranları

Emlak vergisi, gayrimenkulü olan tüm vatandaşlar tarafından ödenmesi gereken vergiler arasında bulunuyor. Bu vergi tapu başına ödeniyor. 2022 yılında artan vergiler ile birlikte emlak vergisine ne kadar zam geldiği merak ediliyor. Peki, 2022 emlak vergisi ne kadar? İşte emlak vergisi oranları...

2017 çevre temizlik vergisi işyerleri için ne kadar?

Belediyeye ödenen vergiler arasında işyeri çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Peki, 2017 çevre temizlik vergisi işyerleri için ne kadar?

Ev emlak vergisi ne kadar 2016?

Mayıs ayında ödenmesi gereken vergiler arasında ev sahiplerinin de mükellef olduğu emlak vergisi yer alıyor. Peki, ev sahipleri ne kadar vergi öder? Ev emlak vergisi ne kadar 2016?

Emlak ve çöp vergisi ne kadar?

Emlak ve çöp vergisi, aynı dönemlerde gayrimenkuller için ödenen vergiler olarak karşımıza çıkıyor. Vergi ödemeleri senede iki eşit taksitte yapılıyor. Peki, 2015 yılı emlak ve çöp vergisi ne kadar?

Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisi konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Peki, büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde çevre temizlik vergisi ne kadar? İşte yanıtı..

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti ne kadar?

Gayrimenkuller için ödenmesi gereken vergiler arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Vergi senede iki taksitte ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi 2. taksiti ne kadar?

Emlak ve çevre temizlik vergisi ne kadar?

Emlak ve çevre temizlik vergisi, her sene belediyeye ödenmesi gereken vergiler olarak karşımıza çıkıyor. Verginin ilk taksit ödemeleri devam ediyor. Peki, emlak ve çevre temizlik vergisi ne kadar?

Konut çevre temizlik vergisi ne kadar?

Taşınmaz mallar için belli dönemlerde belediyeye vergiler ödeniyor. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Peki, konut çevre temizlik vergisi ne kadar?

Emlak vergisi ne kadar 2015?

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malların türüne göre farklı şekilde hesaplanıyor. Peki, emlak vergisi ne kadar 2015?

Çöp vergisi 2015 ne kadar?

Mart ayı itibarıyla ödenmesi gereken vergiler arasında taşınmaz mallar adına ödenecek çöp vergisi de bulunuyor. Verginin ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar devam edecek. Peki, çöp vergisi 2015 ne kadar?

Ev sahibi ne kadar vergi öder?

Ev sahiplerinde ödemesi gereken bazı vergiler bulunuyor. Bu vergiler arasında emlak vergisi, kira gelir vergisi ve çevre temizlik vergisi yer alıyor. Peki, ev sahibi ne kadar vergi öder?

Vergiler ne kadar artacak Haberi

Vergiler ne kadar artacak


Emlak vergisi, trafik cezaları, damga vergisi, harçlar, bazı para cezalarının artış oranlarını belirlemek üzere hesaplanan yeniden değerleme oranı 2015 yılı için yüzde 10.11 olacak.


En düşük taşıt vergisi 591 liraya çıkacak


1-3 yaş grubunda yer alan ve motor silindir hacmi 1300 cm3'e kadar olan otomobillerin halen 537 lira olan motorlu taşıtlar vergisi, yılbaşında 591 liraya çıkacak. Aynı yaş grubundaki motor silindir hacmi 1301 cm3 ile 1600 cm3 arasındaki otomobillerin vergisi de 859 liradan 946 liraya yükselecek. 4001 cm3'ün üzerindekilerin ise 21 bin 517 liraya çıkacak.


Damga vergisindeki maktu tutarların yeniden değerleme oranı kadar arttırılması durumunda da yıllık gelir vergisi beyannamelerindeki damga vergisi 45,37 lira olacak. Bu miktar, makbuz senetlerinde 15,86 lira olarak uygulanacak.


1 yıllık pasaport harcı 154,70 lira olacak


Harçların da aynı oranda...