29 / 04 / 2024

vergilere zam

vergilere zam

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de (Gelir İdaresi Başkanlığı), Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. Buna göre; vergi, ceza ve harçlara büyük zam geldi. İşte tek tek vergi, ceza ve harç tutarları...

Seçimden sonra vergilere zam gelebilir!

Prof. Dr. Murat Batı, seçimden sonra gelir vergisinin payının yükseltilerek, dolaysız vergilerin toplam vergi gelirleri içindeki payının artırılabileceğini açıkladı.

Akaryakıtta çifte zam şoku! Benzin, motorin, LPG ne kadar oldu? BP, PO, Opet fiyatları açıklandı!

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ile vergilere yapılan zamlar benzin, motorin ve LPG fiyatlarını da etkiliyor. Akaryakıtta çifte zam şoku yaşanıyor. İşte BP, Opet, Total, Petrol Ofisi, Shell 21 Ocak 2023 fiyat listesi...

Motorine gece yarısı zam geldi! Benzine de zam gelecek mi? 23 Aralık 2023 güncel akaryakıt fiyatları!

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ve vergilere yapılan zamlar akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Motorine gece yarısı 1 lira 61 kuruş zam geldi. Peki benzine de zam gelecek mi?

Mehmet Şimşek: Vergide artış öngörmüyoruz!

2015’in zor geçeceği ve vergilere zam geleceğine ilişkin yorumlara Maliye Bakanı Şimşek net yanıt verdi: “Vergide artış öngörmüyoruz.” Perşembe günü ise Başbakan yeni ekonomik paket açıklıyor.

Kira zam oranı 2014 nasıl belirlenecek?

Konutlarda kira artış hesaplaması, Borçlar Kanunu madde 344 gereğince dönemin Üretici Fiyat Endeksi oranları ile yapılıyor. Peki, kira zam oranı 2014 nasıl belirlenecek? İşte kira artış hesapları..

Eylül ayında kiracıya en fazla ne kadar zam yapılacak?

Meskenlerde kiracıya yapılacak zamlar, Borçlar Kanunu ile ÜFE oranlarına bağlanmış olup; işyeri kiralamalarında 2020 yılına kadar böyle bir sınırlama bulunmuyor. Peki, Eylül ayında kiracıya en fazla ne kadar zam yapılacak?

Elektriğe zam mı geliyor?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile birlikte Kayseri Valiliğini ziyaret etti. Yıldız, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile birlikte geldiği Kayseri’de, elektriğe zam yapılacağı yönündeki haberleri değerlendirdi.

İstanbul'da okul servis ücretlerine zam!

İstanbul'da okul servis ücretlerine yaklaşık yüzde 8 oranında zam yapıldı. Zamla birlikte en yakın mesafe 151 TL, en uzak mesafe (23-25 km) 370 TL oldu.

Kira zam oranları nasıl hesaplanır?

Kira zamları, taşınmaz mal sahibi tarafından kiracısına belli bir oranda yapılıyor. Peki mesken kirasına ne kadar zam yapılır? İşyeri kirasına ne kadar zam yapılır? Kira zam oranları nasıl hesaplanır?

İşyeri kirasına ne kadar zam yapılır?

Taşınmaz kiralamalarında, yenilenen kira döneminde kiracıya nasıl zam yapılması gerektiği, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kanuna göre, işyeri kirasına ne kadar zam yapılır? İşte işyeri kira zam hesapları..

Ev kirasına ne kadar zam yapılır?

Kiracı ve ev sahibi yasal haklar, Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Ev sahibi, kira döneminin yenilenmesi halinde kiraya zam yapabiliyor. Peki, ev kirasına ne kadar zam yapılır?

Yıllık kira zam oranları ne kadar oldu?

Kira kanunu gereğince kira bedelinde yapılacak yıllık zamlar, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Peki bu ayki enflasyona göre yıllık kira zam oranları ne kadar oldu?

Kiracıya bu ay ne kadar zam yapılacak?

Mesken kiralamalarında yapılacak zamlar dönemin ÜFE oranlarına bağlanırken; işyeri kiralamaları için böyle bir sınırlama bulunmuyor. Peki mesken kiralamalarında kiracıya bu ay ne kadar zam yapılacak?

vergilere zam Haberi

vergilere zam

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de  (Gelir İdaresi Başkanlığı), Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği açıklandı. Sputnik News'te yer alan habere göre; bu çerçevede, yeniden değerleme oranının 2021 için yüzde 36.20 olarak belirlendiği ifade edilen tebliğde, söz konusu oranın 2021'e ait son geçici vergi dönemi için de uygulanacağı belirtildi. Buna göre, çeşitli vergi ve harçlara ilişkin kanunlarda bulunan vergi, harç ve ceza tutarları belirlenen yüzde 36.20 oranında yükselecek. 

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi: 

"Bilindiği üzere, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesinin (B) fıkrasına göre, yeniden değerleme oranı, yeniden değerleme yapılacak yılın Ekim ayında (Ekim ayı dâhil) bir önceki yılın aynı dönemine göre Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksinde meydana gelen ortalama fiyat...