19 / 07 / 2024

verilen vekalet

verilen vekalet

Posta Gazete Yazarı Tamer Heper, müteahhitte hisse verdik, o da hisseleri eşine devretmiş ne yapabiliriz diyen okurunu cevaplıyor. İşte o yazı!

Tapu işlemlerinde verilen vekaletler risk taşıyor! Buna dikkat etmeyen yandı! Çoğu vekalet yanlış...

Tapu işlemleri için verilen vekaletlerin doğru yapılmaması sonrasında büyük sorunlara neden oluyor. Emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı vekalet verme ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Avukata verilen vekalet nasıl iptal edilir?

Vekalet iptali, kısaca vekalet veren kişiden yetkinin tamamen alınmasına denir. Vekalet iptali, belirli süreçler içerisinde gerçekleştirilen bir işlemdir. Peki vekalet iptali nedir, nasıl yapılır ve örneği nedir? İşte vekalet iptali ile ilgili olan kapsamlı bilgiler...

Antalya’da yeşil alan olması için TOKİ’ye verilen arazide rezidans mı yapılıyor?

Antalya’da yeşil alan olması için TOKİ’ye verilen arazide inşaat yapıldığı ileri sürüldü. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, sorularının cevaplanması istemiyle bir önerge sundu.

MUÇEV'e verilen sahiller tartışma yarattı!

Muğla Hizmet Vakfı'na bağlı MUÇEV'e verilen sahiller tartışma yarattı...

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 45,5 arttı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45,5 artış gösterdi.

MUÇEV'e kiraya verilen iskeleler meclis gündeminde!

MUÇEV'e kiraya verilen kıyı, sahil ve iskeleler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Rize'de evinin nakline karar verilen ailelere kira yardımı müjdesi!

Rize'de evinin nakline karar verilen ailelerden kiraya taşınanlara kira yardımına başlanırken, barınma sıkıntısı olan vatandaşlar için geçici çözüm olarak 4 aile, Çayeli Öğretmenevine yerleştirildi.

Kayseri'de yıkım kararı verilen bölge TBMM gündeminde!

Kayseri ili Develi ilçesinde bulunan ve hakkında yıkım kararı verilen bir bölge meclis gündemine taşındı. CHP'li Ersoy, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Berat Albayrak: Verilen destek tutarı 252 milyar lirayı aştı!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Verilen destek tutarı bugün itibarıyla 252 milyar lirayı aştı. Ötelenen kredileri, faiz ödemelerini de eklersek 350 milyar lirayı geçiyor." dedi.

2020'nin ilk çeyreğinde yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 1,1 arttı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, 2020'nin ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 1,1 arttı...

Sakarya'da yıkım kararı verilen okullara ilgili açıklama!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Sakarya'da yıkım kararı verilen okullara ilgili ''Karar 22 Ocak'ta İl Milli Eğitim Müdürlüğüne geldi. 24 Ocak'ta öğle saatlerinde boşaltma işlemi başlıyor, deprem akşam saatlerinde oluyor'' dedi.

Elazığ'da yıkımına karar verilen 323 binadan 71'i yıkıldı!

Elazığ'da yapılan incelemeler sonucunda yıkımına karar verilen 323 binadan 71 tanesi yıkıldı.

Kamu bankalarınca verilen krediler mecliste!

Kamu bankaları tarafından verilen krediler meclis gündemine taşındı. CHP'li Şener, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

verilen vekalet Haberi

verilen vekalet




Kayınpederimin altı çocuğu varken o kalktı birine vekalet verip bir müteahhitle anlaşma yapmasını sağladı. Bu anlaşmaya göre müteahhit 20 daire verecekken 12 dairenin kat irtifak tapusunu verdi. Sonra mali krize girdi inşaatı yarım bıraktı. Şimdi elimizde 12 adet kat irtifak tapusu var ama ortada kat yok. Bu arada kayınpeder vefat etti. Müteahhit de hissesini eşine devretmiş, bu durumda ne yapacağız bilemiyoruz?



Önce verilen vekaletname konusuna açıklık getirelim. Kayınpederin evlatlardan birine vekalet vermesi ona birtakım avantajlar tanıması anlamına gelmez. Vekaleten yapılan sözleşme, asil adına yani vekaleti veren adına yapılmış olur. Bu halde sözleşmeyi yapan kayınpederdir. Burada bir terslik yok. Kat irtifak tapularını almış olmak da iyi bir gelişme. Ancak işin aksayan yönü sözleşme yapılırken müteahhide arsadan hisse verilmiş olması. Müteahhit de...