05 / 05 / 2024

Vesayet altına alma nedir

Vesayet altına alma nedir

Kişilere Medeni Kanun kapsamında tanınan haklar arasında vesayet altına alınma hakkı da yer alıyor. Vesayet makamı, bir kimseye gerekli olan hallerde vasi atayabiliyor. Peki, vesayet altına almak ne demek?

Zeytinburnu Tramvay Hattı yer altına alınıyor!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın İstanbullulara müjde verdi. Başkan Aydın, 2018’de Zeytinburnu tramvay hattının yerin altına alınacağını söyledi.

Kazım Yücel: Kayseri Kocasinan'da tramvay yer altına alınmalı!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocasinan Meclis Üyesi Kazım Yücel, Kayseri'nin ilerleyen yıllarda göç alacağını söyleyerek, "Tramvay, ilerleyen yıllarda trafik sorunu yaşamamak için Anatamir'in oradan Doğu Garajı'na kadar yerin altına alınmalıdır" dedi.

GAP'ın başkentinde ovalar koruma altına alınıyor!

Türkiye'de yoğun tarımsal üretimin yapıldığı illerinden Şanlıurfa'da, ovaların belediye imar alanları dışında koruma altına alınması kararlaştırıldı.

Atatürk'ün Havza'daki evi koruma altına alındı!

Atatürk'ün, Milli Mücadele'yi başlatmak üzere 1919'da Samsun'a çıktıktan sonra Havza'dan Amasya'ya giderken "Rum çetelerinin kendisine pusu kurduğu" istihbaratı üzerine bir gün kaldığı ev, koruma altına alındı.

Günlük ev kiralama sistemi kontrol altına alınacak!

2016 yılında yaşanan hain terör saldırılarından önce, teröristlerin günlük kiralanan evlerde kaldığı ortaya çıktı. Kayıt dışı kiralamanın önüne geçmek için yetkililer düğmeye bastı. Yapılacak yasal düzenlemelerle günlük kiralama sistemi tamamen kontrol altına alınacak ve çözümler getirilecek.

İzmir'de yüksek gerilim hattı altına yapılan parka tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı’da yüksek gerilim hattının altına park yapması tepki çekti. Uzmanlar, bu parkta çocuk sağlığının olumsuz etkileneceğini belirtirken, vatandaşlar ise “Çocuklarımızı burada oynatmak istemiyoruz” diye konuştu

Konut kredisi faizleri yüzde 0.75'in altına inmeli!

Takvim Gazetesi köşe yazarı olan Kadir Tuna, bugünkü yazısında konut kredisi faizlerinin yüzde 1'in altına çekilmesini değerlendirdi. İşte o yazı...

Konut kredisi faiz oranları yüzde 1'in altına iniyor!

Bankaların konut kredisi faiz oranları düşmeye başladı. Konut kredisi faiz oranları yüzde 1'in altına iniyor. İşte bankaların faizlerinde son durum...

Sivas Suşehri İmar ve Şehircilik Müdürü göz altına alındı!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Suşehri Belediyesinde görevli İmar ve Şehircilik Müdürü Y.Ö'nün de bulunduuğu 6 kişi göz altına alındı.

Konut kredisi faizini yüzde 10'un altına çekeceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konut kredilerinde yüzde 9 olarak gösterdiği yıllık faiz hedefi için Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Bankacılık sistemini zora sokmadan inşallah yüzde 10’un altına düşüreceğiz” dedi.

Aksigorta'dan evleri güvence altına alan proje!

Aksigorta, “Ev– Eşya Sigortası” ürünüyle ev ve eşyaları güvence altına alıyor. İşte Aksigorta'nın o projesi...

Konutta faiz yüzde 1'in altına inerse rekor kırılır!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararları sonrası gözlerin konut kredilerine çevrildiğini belirterek, "Konutta faiz yüzde 1'in altına inerse rekor kırılır." değerlendirmesinde bulundu.

Ev kredisinde faizler yüzde 1'in altına inecek!

Merkez Bankası’nın faizleri aşağıya çekmesiyle yatırım iştahını artıran iş dünyasına bankalardan indirim desteği gelmedi. Ev ve benzeri ihtiyaçların alıma dönebilmesi için de kredide faizlerin yüzde 1'in altına inmesi bekleniyor.

Vesayet altına alma nedir Haberi

Vesayet altına alma nedir

Vesayet altına almak ne demek?

Medeni Kanun kapsamında kişilere tanınan haklar arasında vesayet altına alınma hakkı da yer alıyor. Vesayet makamı, bir kimseye gerekli olan hallerde vasi atayabiliyor.


Örneğin bir kimsenin vasiyetini yerine getirmek veya mallarında ya da çocuklarının işlerinde tasarruf etmek üzere vasi görevlendirilebiliyor.


Kanun gereğince, gerek duyulduğunda henüz ergin olmayanların da kısıtlanmasına karar verilebilir; ancak, kısıtlama kararı ergin olduktan sonra sonuç doğuruyor. Kısıtlanan ergin çocuklar kural olarak vesayet altına alınmayıp velâyet altında bırakılıyor.


Atama kararı vasiye hemen tebliğ olunuyor. Kısıtlamaya ve vasi atanmasına veya kısıtlanan velâyet altında bırakılmışsa buna ilişkin karar, kısıtlının yerleşim yerinde ve nüfusa kayıtlı olduğu yerde ilân olunuyor.


Vesayet altına almak..

Vasiliğe atanan kişi, bu durumun kendisine tebliğinden başlayarak on gün içinde vasilikten kaçınma hakkına  sahip olup, bu hakkını belirtilen...