01 / 05 / 2024

Vesayet dairelerin incelenmesi

Vesayet dairelerin incelenmesi

Türk Medeni Kanunu kapsamında yer alan hükümlerine göre vesayet dairelerinin görevleri nelerdir? Vesayet dairelerine şikayet ve itiraz nasıl yapılıyor? İşte vesayet dairelerinin görevleri ve diğer ayrıntılar...

2 yıllık bina için hayrete düşüren bilirkişi raporu: Üniversite tarafından incelenmesi gerekiyormuş!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, 2 yıllık bir binanın görsellerine yer vererek, bina için bilirkişiden rapor alındığını, raporda bu binanın Üniversite tarafından incelenmesi gerektiğinin belirtildiğini söyledi. İşte o bina ve yorumlar...

O ilde kiralık sıfır dairelerin fiyatı 6 bin TL’ye kadar düştü!

Ülke genelinde kiralık daireler gündemden düşmüyor. Fiyatların yüksek olması nedeniyle Konya’da ev tutmakta zorlanan vatandaşlara güzel haber geldi. Konya'da kiralık sıfır dairelerin fiyatı 6 bin TL’ye kadar düştü.

Vesayet altındaki kişinin gayrimenkulleri nasıl korunur?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde vesayet altında olan kişinin gayrimenkullerinin nasıl korunduğunu kaleme aldı. 

Satılık dairelerin fiyatları yüzde 29 arttı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "Türkiye’de gerek satılıkta gerekse kiralıkta konut fiyatları artmaya devam ediyor. Son bir yılda satılık dairelerin fiyatları ortalama yüzde 29 artarken kira artışlarının ortalaması yüzde 17 seviyesinde oldu" şeklinde konuştu.

Nokta Ankara'da 4+1 dairelerin fiyatı 2 bin 100 TL'den başlıyor!

Türk Yapı tarafından hayata geçirilen Nokta Ankara'da 4+1 dairelerin fiyatı 2 bin 100 TL'den başlıyor.

Kirada olan dairelerin satışı nasıl yapılır?

Milliyet Gazetesi yazarı Nilüfer Kas, köşe yazısında içerisinde kiracı olan dairelerin satışını kaleme aldı. İşte o yazı...

Aidat ödemeyen dairelerin suyu kesilebilir mi?

Takvim Gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat ödemesi yapmayan dairelerin suyunun kesilip kesilmeyeceği sorusunu kaleme aldı. İşte Feride Hilal İmal'in o yazısı...

Tasarruf finansman şirketlerinin incelenmesi için önerge verildi!  

Türkiye'de bulunan tasarruf finansman şirketlerinin kapsamlı şekilde incelenmesi amacıyla meclise önerge verildi. 

Yapı denetimlerinin ve müteahhitlerin incelenmesi için önerge verildi!

Olası bir deprem karşısında yapı denetimlerinin ve müteahhitlerin mesleki sorumluluğu ile ilgili mevzuatların yeterli olup olmadığının incelenmesi için meclise önerge verildi.

Be Life Çekmeköy'de dairelerin tamamı satıldı!

İstanbul Proje Yapı tarafından hayata geçirilen Be Life Çekmeköy projesinde dairelerin tamamı satıldı. Projede daireler 1+1, 2+1 ve 3+1 şeklinde dizayn edildi.

Bursa DownTown projesindeki dairelerin yarısı satıldı!

Bursa’da, Nilüfer ve Osmangazi’nin kesişim noktasında 155 milyon dolar yatırım bedeli ile hayata geçirilen DownTown projesindeki dairelerin yarısı satıldı.

Nef Çamlıtepe'de dairelerin tamamı 2 günde satıldı!

Nef'in Çekmeköy'deki yeni projesi Nef Çamlıtepe'daki dairelerin tamamı 2 günde satıldı. Toplam 260 milyon liralık satış gerçekleşti..

Yeni İmar Yönetmeliği ile 1+1 dairelerin fiyatı arttı!

1+0 dairelerin inşaatını yasaklayan Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile 1+1 dairelere olan ilgi arttı. Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü bu durumun 1+1 daire fiyatlarının arttığını söyledi..

Vesayet dairelerin incelenmesi Haberi

Vesayet dairelerin incelenmesi

Vesayet dairelerinin görevleri nelerdir?

Türk Medeni Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre, vesayet dairelerinin görevleri Üçüncü Ayırımda yer alıyor. Vesayet dairelerinin görevleri ve Vesayet daireleri ile ilgili diğer hükümler şu şekilde sıralanıyor:


Vesayet dairelerine şikayet ve itiraz

MADDE 461.- Ayırt etme gücüne sahip olan vesayet altındaki kişi ve her ilgili, vasinin eylem ve işlemlerine karşı vesayet makamına şikâyette bulunabilir.


Vesayet makamının kararlarına karşı tebliğ gününden başlayarak on gün içinde denetim makamına itiraz edilebilir.


B. İzin

I. Vesayet makamından


MADDE 462.- Aşağıdaki hâllerde vesayet makamının izni gereklidir:

1. Taşınmazların alımı, satımı, rehnedilmesi ve bunlar üzerinde başka bir aynî hak kurulması,

2. Olağan yönetim ve işletme ihtiyaçları dışında kalan taşınır veya diğer hak ve değerlerin alımı, satımı, devri ve rehnedilmesi,

3. Olağan yönetim sınırlarını aşan yapı işleri,

4. Ödünç verme ve alma,

5....