06 / 05 / 2024

vgecelik marjinal fonlama oranı

vgecelik marjinal fonlama oranı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, gecelik marjinal fonlama oranını (faiz koridorunun üst bandı) yüzde 10,75'ten yüzde 10,50'ye indirdi.

Bankaların istikrarlı fonlama yapmalarını sağlamaya yönelik esaslar belirlendi

Bankaların fonlama riskinin likidite düzeylerinin bozulmasına sebep olmasının önüne geçmek amacıyla istikrarlı fonlama yapmalarını sağlamaya yönelik esaslar belirlendi.

Garanti BBVA emekli promosyonunda resmen son adımını attı! Aralık ayı güncel rakamları...

Emeklilik promosyonu yılın en çok araştırılan konularından biri ve Garanti BBVA, emeklilik promosyonunda bir dev haline geldi. İşte Aralık ayı güncel fonlama rakamları...

Marjinal Grup Turizm Sağlık Tarım İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Marjinal Grup Turizm Sağlık Tarım İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Seyhan Soylu tarafından kuruldu.

Fed merakla beklenen kararını açıkladı

ABD Merkez Bankası (Fed), piyasaların dört gözle beklediği faiz kararını açıkladı. Fed, federal fonlama faizini 75 baz puan artışla yüzde 3-3,25 aralığına yükseltti.

Kripto para piyasasını sarsan olay, yatırımcılar şokta! Ünlü şirket transferleri ve para çekme işlemlerini durdurdu

Kripto para fonlama şirketi Celcius Network’un aldığı karar kripto para piyasası gündemine bomba gibi düştü.

Altın piyasasında neler olacak? Dört gözle beklenen yorum geldi!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalindeki gelişmeler, belirsizliği artırdığı için altına olan güvenli liman talebi, yüksek nominal getirilere ve marjinal olarak dolara göre daha ağır bastı.

Jack Dorsey'in kripto para tutkusu durmuyor!

Jack Dorsey, kripto paralara olan tutkunluğuyla dikkat çekiyor. Dorsey, Twitter'daki işinden sonra odaklanacağı kripto para kariyeriyle son derece "marjinal" bir milyarder olarak ismini duyuruyor. 

Marjinal Enerji Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Marjinal Enerji Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 60 bin TL sermaye bedeli ile Cevdet Külekci, Oleksandr Mıelıentıev ve Olga Semerenko ortaklığında kuruldu.

Konut ve diğer bireysel kredi taleplerinde azalış başladı!

TCMB, Banka Kredileri Eğilim Anketi'nde, "2021 yılının ilk çeyreğine ilişkin beklentiler, yurt içi fonlama koşullarında sıkılaşmanın, yurt dışı fonlama koşullarında ise gevşemenin devam edeceği yönündedir." ifadeleri yer aldı.

Konut kredilerinde faizler yükseldi!

Piyasa faizlerinden Merkez Bankası’nın örtülü faiz artışına anında tepki geldi. Fonlama maliyeti 200 baz puandan fazla artınca, faizlerde dipten çıkış hızlandı. İhtiyaç kredilerinde faizler yıllık yüzde 18’i geçti, konut kredilerinde yüzde 13’e dayandı.

Konut kredisi faizlerinde sert yükseliş!

7 Ağustos tarihinden bu yana yüzde 8,25 politika faiziyle fonlama yapmayan Merkez Bankası’nın sıkılaştırma adımları kredi faizlerini artırdı.

Dolar 7 lirayı aştı!

Dolar/TL kuru, yurt dışında kısa vadeli fonlama faizlerinin normalleşmeye başlamasıyla birlikte 7 seviyesinin üzerine tırmandı.

Ziraat Katılım 700 milyon TL'lik kira sertifikası ihraç etti!

Ziraat Katılım, Ziraat Yatırım Menkul Değerler AŞ aracılığıyla 21 Şubat 2020 tarihinde yapılan ihraç ile 103 gün vadeli 700 milyon TL fonlama temin etti.

vgecelik marjinal fonlama oranı Haberi

vgecelik marjinal fonlama oranı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), gecelik marjinal fonlama oranını (faiz koridorunun üst bandı) yüzde 10,75'ten yüzde 10,50'ye indirdi.


Merkez Bankası bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 7,50'de ve faiz koridorunun alt bandını yüzde 7,25'te sabit tuttu.


TCMB, yakın dönemde küresel oynaklıklarda bir miktar düşüş gözlendiğini belirterek, "Ayrıca, ağustos ayında yayımlanan yol haritasında belirtilen politika araçlarının etkili bir şekilde kullanılmaya başlanması da geniş bir faiz koridoruna duyulan ihtiyacı bir miktar azaltmıştır" değerlendirmesini...