28 / 04 / 2024

Jack Dorsey'in kripto para tutkusu durmuyor!

Jack Dorsey'in kripto para tutkusu durmuyor!

Jack Dorsey, kripto paralara olan tutkunluğuyla dikkat çekiyor. Dorsey, Twitter'daki işinden sonra odaklanacağı kripto para kariyeriyle son derece "marjinal" bir milyarder olarak ismini duyuruyor. 



Jack Dorsey kurucularından olduğu Twitter’ın CEO’luğundan istifa edince yeniden gündeme oturdu. Milliyet Gazetesi'nden Pelin Aykın'ın haberine göre; o aslında diğerleri gibi olmayan bir iş adamı,  Dorsey, diğer milyarderlerle benzer değil. “Özgürlükçü bir hippi” şeklinde anılmakta. Günde bir öğün yemek yiyor Dorsey, hafta sonları oruç tutuyor. Meditasyon için kayıplara karşıyor. Ne var ki bütün bunlara karşın damarlarında dolaşan “kapitalist” sebebiyle kripto paraların peşinden gidiyor. 

Sosyal medya devi Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, geçtiğimiz hafta CEO'luk görevinden ayrılarak yerini, şirkette mühendis olarak çalışmaya başlayan ve sonrasında gittikçe yükselen Parag Agrawal'a bırakacağını açıkladı. Dorsey, ilginç yaşam tarzı, sosyal medyada düşünce özgürlüğü konusundaki tavrı ve son olarak Twitter'daki işinden sonra odaklanacağı kripto para kariyeriyle son derece "marjinal" bir milyarder olarak ismini duyuruyor. 

Twitter 2013 Kasım'da halka açıldı ve birkaç saatte Dorsey milyarder oldu. 2014 yılında Forbes, Dorsey'in net servetini 2.2 milyar dolar şeklinde duyurdu. Dorsey'nin bir önceki sene Twitter CEO'su olarak yaptığı iş için yalnızca 1.40 dolar kazandığı belirlenirken, hisselerinin yüzde 10'unu Square'e vermeseydi daha zengin olabileceği belirlendi. 2015 yılında Twitter'ın daimi CEO'su olan Dorsey'nin şu anki kişisel servetiyse yaklaşık 12 milyar dolar civarında. 

Jack Dorsey in kripto para tutkusu durmuyor!

Kripto para tutkusu

Jack Dorsey, kullanıcı deneyimini karlılığın önünde tutan bir sadelik tutkunu olması sebebiyle şirketin yatırımcıları tarafından, Twitter'ın, rakipleri Facebook ve Google ile karşılaştırıldığında daha küçük kalmasına neden olmakla itham ediliyordu. Ayrıca yatırımcılar, son senelerde Dorsey'nin hem sanal ödeme sistemi şirketi olan Square'i hem de Twitter'ı aynı anda yönetmesini istemeyerek birini seçmesi gerektiğine dikkat çekiyorduç 

Dikkatini ve zamanını yalnızca Twitter'a yöneltmesi için yatırıcımcıların baskısı altında olan Dorsey, seçimini kripto para tutkusu sebebiyle Square'den yana yaptı. Sonuç olarak, kripto para birimlerine ve özellikle de Bitcoin'e takıntılı olan Dorsey, Twitter'da da bir kripto takımı kurdu ve bu grubun başına halefi Parag Agrawal'i getirdi. 

Jack Dorsey in kripto para tutkusu durmuyor!

Dorsey, kripto para hedefine odaklanarak CEO'luk görevini bırakmasından hemen sonra Square şirketinin ismini "Block" olarak değiştirdi. Square, odağına kripto para birimleri ve onların arkasındaki "blok zinciri" adı verilen teknolojiyi alması sebebiyle isim değişikliği yapıldığını açıkladı. Bu isimle birlikte Square kripto ürünü de "Spiral" olarak tekrar isimlendirilirken, şirketin kurumsal hazinesinde yaklaşık 220 milyon dolarlık Bitcoin olduğuna dikkat çekildi. 

Diğer taraftan, Dorsey, bu yılın başlarında bir Bitcoin konferansında "Hayatımda üzerinde çalışmak için daha önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullanarak kripto para sektörüne gireceğinin sinyallerini aktarmıştı.

Kripto paralarda sert değer kaybı!

Bitcoin yatırımı için doğru zaman mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön