23 / 07 / 2024

viyana belediyesi ev projeleri

viyana belediyesi ev projeleri

Son 5 yılda art arda dünyanın en yaşanılabilir şehri seçilen Avusturya'nın başkenti Viyana’da belediye tarafından hayata geçirilen toplu konut projeleri, dar gelirli vatandaşların kullanımına sunuluyor.

Pamukkale Belediyesi ev, arsa ve tarla satıyor! Sakın kaçırmayın!

Denizli İli Pamukkale Belediye Başkanlığı, Denizli Deliklitaş ve Pamukkale mahallelerinde yer alan ev, arsa ve tarlaları satışa çıkardı. İşte detaylar...

Erzincan Belediyesi 400 bin TL'den başlayan fiyatlarla 2+1, 3+1, 4+1 konut satıyor! Ev alacaklar bu fırsat kaçmaz!

Erzincan Belediyesi, Erzincan ili, Merkez ilçesinde yer alan 263 konutu 400 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. İşte ev alacakları dikkatini çeken satışa ilişkin tüm ayrıntılar...

Osmangazi Belediyesi 53 ev ve dükkan satacak!

Osmangazi Belediyesi 53 ev ve dükkanı satışa çıkarıyor. Söz konusu ihalede dükkanların satış fiyatları 410 bin TL'den, evlerin satış fiyatları 570 bin TL'den başlıyor.

Mamak Belediyesi 53 ev satacak!

Mülkiyeti Mamak Belediyesi'ne ait 53 adet konut satışa sunuldu. Peki satışa çıkarılan konutların fiyatları ne kadar? Satışa sunulan konutlar için ne kadar ödemek gerekiyor? İşte satılık ev arayanları cezbeden ihalenin tüm detayları...

Van Gürpınar Belediyesi ihtiyaç sahibi 2 aileye ev verdi!

Van Gürpınar Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Gürpınar İyilik Merkezi (GİMER)" projesiyle evi yıkılan 2 vatandaş ev sahibi oldu.

Bilim insanlarından İstanbul depremiyle ilgili dikkat çeken açıklama!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılan Deprem Çalıştayı'nın ilk gününde bilim insanları, İstanbul depremiyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Alanya Belediyesi'nden ihtiyacı olanları ev hediyesi!

Alanya Belediyesi, 82 yaşındaki Fatma Topaç ve engelli oğluyla yaşayan 70 yaşındaki Fatma Kaplan için konteyner ev hediye etti.

Şanlıurfa Kuyulu Ev müzeye dönüşecek!

Mülkiyeti ŞURKAV’a ait olan Kuyulu Ev  “Büyükşehir Belediyesi-ŞURKAV Şair Nabi Kültür Evi ve Müzesi”ne dönüştürülecek.

Antalya Büyükşehir'den evi yanan aileye prefabrik ev!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş İlçesi Yeşilköy Mahallesi’nde önceki gün çıkan yangında evi kullanılamaz hale gelen Cengiz ailesine prefabrik ev ve eşya yardımı yaptı.

Kocaeli'de ihtiyaç sahibi ailelere prefabrik ev yardımı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi aileler için prefabrik ev inşa ediyor. Belediye, evlerin anahtarlarını mülk sahiplerine anında teslim ediyor.

Kocaeli Büyükşehir'den ev yardımı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yardım elini uzattığı 65 yaşındaki Mümin Karaaslan’a yeni prefabrik ev inşa ediliyor.

Ordu'daki ters ev ziyarete açıldı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen 150 merekarelik ters ev ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşı karşıya kaldı.

Sicilya'daki 11 bin ev internetten 1 Euro'ya satılıyor!

İtalya Sicilya'da yer alan Mussomeli Belediyesi, beldeyi ‘canlandırmak’ için bir proje başlattı. Tam 11 bin ev, internet üzerinden 1 euroya satışa çıkarıldı...

viyana belediyesi ev projeleri Haberi

viyana belediyesi ev projeleri

Viyana Belediyesi’nin yaklaşık 1920’li yıllarda başladığı toplu konut projeleri kapsamında çeşitli büyüklükteki 220 bin konut günümüzde vatandaşlar tarafından kullanılıyor.


 Viyana Belediyesi’nin ev konusunda uzmanlaşmış kurumu olan Wiener Wohnen yönetimindeki belediye evleri, Konut Bakanlığı tarafından idare ediliyor. Bu evlerin bakımları içinde yüzlerce çalışan istihdam edilmiş durumda.


Wiener Wohnen’ta yönetici olan Yüksek Mühendis Christian Rück, belirli şartlarla evleri çok uygun şekilde Viyanalılara kiraya verdiklerini ifade etti.


Rück, konutları kiraya verdikleri kişilerde Avusturya vatandaşlığı şartı aramadıklarını, Viyana’da son 2 yıldır yasal şekilde oturması ve belirli bir geliri olmasının yeterli olduğunu belirtti.



Margareten Gürtel bölgesinde 95 yıl önce başlatılan ve dar gelirli vatandaşlar tarafından büyük rağbet gören toplu konut projesinin günümüze kadar sürekli büyüdüğünü aktaran Rück, şu anda Viyana Belediyesi’nin 220 binden fazla evinin bulunduğunu hatırlattı.