30 / 04 / 2024

Şanlıurfa Kuyulu Ev müzeye dönüşecek!

Şanlıurfa Kuyulu Ev müzeye dönüşecek!

Mülkiyeti ŞURKAV’a ait olan Kuyulu Ev  “Büyükşehir Belediyesi-ŞURKAV Şair Nabi Kültür Evi ve Müzesi”ne dönüştürülecek.



Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in geçtiğimiz günlerde açıkladığı, mülkiyeti ŞURKAV’a ait olan Kuyulu Ev  “Büyükşehir Belediyesi-ŞURKAV Şair Nabi Kültür Evi ve Müzesi”ne dönüştürülmesine yönelik protokol imzalandı.

Şanlıurfa Kuyulu Ev müzeye dönüşecek!

Şanlıurda Kaymakamlığı'nın resmi sayfasında yer alan habere göre; ŞURKAV adına Vali Abdullah Erin ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına Zeynel Abidin Beyazgül’ün imzaladığı protokole göre, mülkiyeti Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV)’a ait olan tarihi Kuyulu Ev, Şair Nabi Kültür Evi ve Müzesi’ne dönüştürülmek üzere Büyükşehir Belediyesine devredilirken, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesinde yer alan tarihi Çelikler Evi de ŞURKAV’a devredildi. Belediyeye devredilen Kuyulu Evin “Şair Nabi Kültür Evi ve Müzesi” yapılması için verildiği, başka amaçla kullanılamayacağı da şartlar arasında yer aldı.

Yapılan şartlı takas sonucunda Şanlıurfa’nın çok önemli bir tarihi şahsiyeti olan Şair Nabi’nin adını yaşatacak bir kültür merkezi ve müzeye kavuşacağını sözlerine ekleyen Vali Erin, takas sonucu mülkiyeti ŞURKAV’a geçen 58 Meydanında bulunan Çelikler Evi’nin de diğer tarihi evlerle birlikte kültür adası formatında değerlendirileceğini kaydetti. Vali Erin, Şanlıurfa’nın geleceğe taşınması gereken önemli tarihi ve kültürel yapılarına hassasiyet gösterdiklerini, bu protokolle şehre önemli bir katkı sağlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkürlerini iletti.


Geri Dön