30 / 04 / 2024

kuyulu ev müzesi

kuyulu ev müzesi

Mülkiyeti ŞURKAV’a ait olan Kuyulu Ev  “Büyükşehir Belediyesi-ŞURKAV Şair Nabi Kültür Evi ve Müzesi”ne dönüştürülecek.

Büyükçekmece Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında Selanik’te doğduğu ev birebir ölçülerinde Büyükçekmece’de inşa ediliyor. Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak.

Şanlıurfa Kuyulu Ev müzeye dönüşecek!

Mülkiyeti ŞURKAV’a ait olan Kuyulu Ev  “Büyükşehir Belediyesi-ŞURKAV Şair Nabi Kültür Evi ve Müzesi”ne dönüştürülecek.

Muğla Bölge Müzesi Temmuz'da açılacak!

Muğla'da Anadolu coğrafyasına ev sahipliği yapan kültürlerin izlerini yansıtacak yeni bir bölge müzesi açılacak. Müze,16 milyon liraya tamamlanacak.

Dokuma Oyun ve Oyuncak Müzesi gün sayıyor!

Antalya Dokuma Fabrikası, bu kez bir oyuncak müzesine ev sahipliği yapacak. Dokuma Oyun ve Oyuncak Müzesi, büyüklerin nostalji, küçüklerin eğlence merkezi oluyor.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi 4 Eylül'de açılacak!

Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'ne de ev sahipliği yapan Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, 4 Eylül'de hizmete açılacak.

Antalya Atatürk Evi Müzesi'nde tadilat çalışmaları başladı!

Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya ziyaretleri sırasında konakladığı ev olan, daha sonra da müzeye dönüştürülen Atatürk Evi Müzesi’nde tadilat çalışmaları başladı.

Atatürk Etnografya Müzesi'nin tanzim çalışması ihale edildi!

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, Sivas Kongresi'ne ev sahipliği yapan ve günümüze kadar Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi olarak hizmet veren tarihi binanın iç teşhir ve tanzim çalışması ihale edildi.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi restore ediliyor!

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, Sivas Kongresi'ne ev sahipliği yapan ve günümüze kadar Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi restore ediliyor.

Hatay Arkeoloji Müzesi Zeugma'yı geride bırakacak!

Yaklaşık 3 bin 500 metrekare mozaiğin sergileneceği Hatay Arkeoloji Müzesi, 2 bin 462 metrekare mozaiğe ev sahipliği yapan Zeugma Mozaik Müzesi'ni geride bırakarak, dünyanın en büyük mozaik koleksiyonuna sahip olacak.

Hatay Arkeoloji Müzesi, mozaikte dünya birinciliğine aday!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Hatay'da, bir süre önce Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından bir bölümü açılan arkeoloji müzesi, tamamlandığı "dünyanın en büyük mozaik koleksiyonunun sergilendiği" müze olacak.

Deniz Müzesi 20 bin esere ev sahipliği yapıyor!

Koleksiyon çeşitliliği açısından dünyanın sayılı müzelerinden biri olan Beşiktaş'daki Deniz Müzesi, yaklaşık 20 bin esere ev sahipliği yapıyor. Müze, 4 Ekim 2013'te yeniden açıldı..

Deniz Müzesi restorasyonu bu yıl tamamlanacak!

İstanbul Boğazı'nı dekorunun bir parçası haline getiren restorasyonun ardından 4 Ekim 2013'te yeniden açılan 118 yaşındaki Beşiktaş'daki Deniz Müzesi, yaklaşık 20 bin esere ev sahipliği yapıyor

4. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması Sonuçları Sergisi, Tekstil Sanayi Müzesi’nde!

Bursa Merinos Tekstil Sanayi Müzesi Lif – Tekstil Sanatları etkinlikleri projesinin 2013 – 2014 dönem programında gerçekleştirilen son sergisi olan ‘4. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması Sonuçları Sergisi, Tekstil Sanayi Müzesi’nde büyük ilgi gördü.

kuyulu ev müzesi Haberi

kuyulu ev müzesi

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in geçtiğimiz günlerde açıkladığı, mülkiyeti ŞURKAV’a ait olan Kuyulu Ev  “Büyükşehir Belediyesi-ŞURKAV Şair Nabi Kültür Evi ve Müzesi”ne dönüştürülmesine yönelik protokol imzalandı.

Şanlıurda Kaymakamlığı'nın resmi sayfasında yer alan habere göre; ŞURKAV adına Vali Abdullah Erin ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına Zeynel Abidin Beyazgül’ün imzaladığı protokole göre, mülkiyeti Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV)’a ait olan tarihi Kuyulu Ev, Şair Nabi Kültür Evi ve Müzesi’ne dönüştürülmek üzere Büyükşehir Belediyesine devredilirken, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesinde yer alan tarihi Çelikler Evi de ŞURKAV’a devredildi. Belediyeye devredilen Kuyulu Evin “Şair Nabi Kültür Evi ve Müzesi” yapılması için verildiği, başka amaçla kullanılamayacağı da şartlar arasında yer aldı.

Yapılan şartlı takas sonucunda Şanlıurfa’nın çok önemli bir tarihi şahsiyeti olan Şair Nabi’nin adını...