07 / 07 / 2024

viyana Selçukludan Günümüze Türk Mimarisi

viyana Selçukludan Günümüze Türk Mimarisi

"Selçuklu'dan Günümüze Türk Mimarisi” projesinin ilk konferansı, Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirildi. Erich Lehner, "Orta Asya’daki Türk Mimarisi" üzerine sunumunu gerçekleştirdi.

Üniversite öğrenciler dikkat! Okullar açılıyor mu, yüz yüze eğitime geçiliyor mu? YÖK Başkanı Özvar açıkladı!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 3 Nisan'dan itibaren isteyen öğrencilere, devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini duyurdu.

Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Üniversite açılış tarihi belli oldu mu?

Yaşanılan deprem felaketi sonrası üniversiteler uzaktan eğitime geçti. Pandemi döneminden alışılmış bir eğitim olan uzaktan eğitim 2023 bahar dönemi için yeniden geldi. Bu durumdan memnun olmayan öğrenciler ise okullarına yüz yüze kavuşma haberini bekliyor.

TOKİ 2022 kura çekilişi ne zaman? TOKİ arsa kura çekimi tarihi ile TOKİ arsa kura sonuçları belli oldu mu?

TOKİ 2022 arsa kura sonuçları merakla takip ediliyor. Peki, TOKİ 2022 kura çekilişi ne zaman? TOKİ arsa kura çekimi tarihi ile TOKİ arsa kura sınuçları belli oldu mu? İşte 2022 TOKİ kura çekiliş takvimi ve tüm detayları...

İslam Memiş altında yeni zirveyi açıkladı ve tarih verdi 'O günü bekleyin'

Hafta sonu 1000 liranın üzerini gören gram altın bugün (8 Kasım) 995 lira seviyesinde işlem görüyor. Altın yükselecek mi düşecek mi? Yatırımcının dört gözle beklediği açıklama İslam Memiş'ten geldi.

Emlak Konut GYO Muğla Bodrum parselinin değeri belli oldu!

Emlak Konut GYO " Muğla Türkbükü Mahallesi yer alan 3 adet taşınmaz için hazırlatılan Gayrimenkul Değerleme Raporu'nu KAP'ta yayımladı. Peki Muğla Bodrum parselinin değeri ne oldu? İşte detaylar...

Osman Gürün'den Bodrum'da imara açılan arazilere ilişkin açıklama!

Bir televizyon programına konuk olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, betonlaşma tehdidi altında olan Muğla’nın cennet kıyılarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Başkan Gürün, Mollaveisoğlu’nun Bodrum’un Ortakent Mahallesi’ndeki 1.1 milyon metrekarelik hazine arazisinin imara

Muğla'da müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı TBMM gündeminde!

Bakanlığa ait Muğla ilinde bulunan müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı ve kazı alanlarında deprem risk değerlendirilmesi yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla Bölge Müzesi Temmuz'da açılacak!

Muğla'da Anadolu coğrafyasına ev sahipliği yapan kültürlerin izlerini yansıtacak yeni bir bölge müzesi açılacak. Müze,16 milyon liraya tamamlanacak.

Konutta vergilere yeni istisna ve muafiyet getirilmeyecek!

Konut, mobilya, otomotiv gibi sektörlerde geçen dönemde birçok vergisel düzenlemeyi ve teşviki hayata geçirdiklerini anlatan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, önümüzdeki dönemde mali disiplinin temel çıpa olmaya devam edeceğini belirtti...

Tarkan'ın evi müze mi oluyor?

Almanya'nın Alzey kasabasında dünyaya gelen Tarkan'ın evinin belediye tarafından satışa koyulması anne Neşe Tevetoğlu'nu üzdü. Bunun üzerine Tarkanın hayranı olan bir iş adamı evi alıp müze yapmak istediğini açıkladı. 

Borsa İstanbul hizmet binaları açılış töreni yapıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Borsa İstanbul 143. Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve yeni hizmet binalarının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Borsa İstanbul'un her geçen gün daha da güçlenerek çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Saklıkent Kanyonu'nu 10 bin kişi ziyaret etti!

Muğla 'nın Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu 'nu Ramazan Bayramı tatilinin iki gününde yaklaşık 10 bin kişi ziyaret etti.

Konya Beyşehir'e müze yapılmalı!

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Muşmal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile ön plana çıkan Konya’nın Beyşehir ilçesine bir kent ya da etnografya müze kurulmasının gerekli olduğunu söyledi.

viyana Selçukludan Günümüze Türk Mimarisi Haberi

viyana Selçukludan Günümüze Türk Mimarisi

Viyana Yunus Emre Enstitüsü, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Viyana Teknik Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen "Selçuklu'dan Günümüze Türk Mimarisi” projesinin ilk konferansı, Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirildi.


Viyana Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirilen konferansta iki ayrı sunum yapıldı. Viyana Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erich Lehner, "Orta Asya’daki Türk Mimarisi" üzerine sunumunu gerçekleştirdi. Avrupa dışı mimari gelenekler, karşılaştırmalı mimari kültürler üzerine yoğunlaşan Lehner, sunumunda Orta Asya’daki Türk mimarisinin, karakteristik özellikleri, kullandığı malzemeler ve yapı örnekleri gibi konulara değindi.


Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Dr. Onur Şimşek ise "Selçuklu Mimarisi" konulu sunum yaptı. Sunumunda Selçuklu mimarisinin karşılaştırmalı tarihini anlatan Şimşek, Selçuklu mimarisinin gelişiminde ne gibi faktörlerin yer aldığı, Selçuklu düşüncesinin mimariye nasıl yansıdığı ve Türk-İslam aidiyetinin temsil...