05 / 05 / 2024

Vizeler kalkacak mı

Vizeler kalkacak mı

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütüne (UNWTO) göre, Türkiye'nin de yer aldığı G20 ülkeleri arasında vizelerin tamamen kaldırılması halinde turist sayıları toplamda 100 milyonun üzerinde artacak.

Vizeler kalkarsa 100 milyondan fazla turist dolaşacak!

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütüne (UNWTO) göre, Türkiye'nin de yer aldığı G20 ülkeleri arasında vizelerin tamamen kaldırılması halinde turist sayıları toplamda 100 milyonun üzerinde artabilir...

Meclis'in gündeminde konut var! Kiralarda yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı  yakından ilgilendiren yüzde 25 kira sınırında gözler Meclis'e çevrildi. ''Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkacak mı, devam edilecek mi?'' soruları meclisin gündeminde yer alacak.

Yüzde 25 kira zammı sınırlaması kalkacak mı?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak devam ederken, kira zammını yüzde 25 ile sınırlandıran uygulamanın 2024’te sona erip ermeyeceği de merak konusu. İşte kira zammı sınırlamasında son karar nedir ve haberin detayları...

Kira artışında yüzde 25 sınırı ne zaman bitecek? Kira Artış Sınırlaması kalkacak mı?

Fahiş kira zamlarını önlemek için 2022 Haziran ayı itibarıyla hayata geçirilen düzenlemenin ne zaman sona ereceği merak ediliyor. Peki, Kira artışında yüzde 25 sınırı ne zaman bitecek? İşte detaylar...

Bakan Murat Kurum açıkladı: Fahiş kira artışlarına çözüm!

Bakan Murat Kurum açıklama yaptı. Artan kira fiyatları için vatandaşları ilgilendiren bir duyuru yapıldı. Kira artışları ile ilgili kararlar verildi. Yüzde 25’lik zam sınırı kalkacak mı? İşte tüm konuyla ilgili detaylar…

Dolar atağa kalkacak mı? Yatırımcısı dolara sıkı bel bağladı! Ünlü ekonomist yatırımcıları uyardı!

Dolarda fren patlayacak mı? Dolar yatırımcısını son bir yılda hayal kırıklığına uğrattı. Peki doları olanlar ne yapmalı? Şeref Oğuz açıkladı. İşte detaylar!

Bakanlık açıkladı! Cep telefonunda ÖTV kalkıyor mu? Tablet ve telefonlarda ÖTV kalkacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, telefon ve tablette ÖTV kalkacak mı? sorusuna yanıt verdi. İşte detaylar!

ÖTV indirimi bekleyenlere duyurulur! ÖTV kalkıyor mu? Otomobil sektöründe ÖTV indirimi kalkacak mı?

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), ÖTV indiriminin kademeli olarak 10 yıl içinde kaldırılmasını içeren bir planı yetkililerle paylaştı. İşte detaylar!

Yemek kartlarında son dakika şoku! Çalışanlar dikkat! Yemek kartları kalkıyor mu, paralar nakit mi verilecek?

Milyonlarca çalışan tarafından kullanılan yemek kartları kalkacak mı? Yemek paraları nakit mi verilecek? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Politik güçler gümüşü tepe taklak etmeye geliyor! Gümüşte ani fren bekleniyor...

Gümüş fiyatlarındaki yükseliş Fed'in baskılaması ile sona erecek. Gümüş fiyatları üzerinde etkili olan savaş unsuru da ortadan kalkacak ve gümüş ani fren yapacak...

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm planlamaları yapıldı!

İzmir Bayraklı Belediyesi ilçe genelinde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için planlamalarını tamamladı. Yapılacak planlamayla 40 yıllık imar sorunu ortadan kalkacak. 

İzmir’de tarım sektörü ihtisas OSB’lerle atağa kalkacak!

Türkiye’de tarım, sanayi ve ihracat dendiğinde ilk akla gelen şehirlerden olan İzmir de bir çok kuruluş yatırım için atağa geçiyor....

İspanya'da koronavirüs kısıtlaması inşaat işçileri için kalkacak!

İspanya'da koronavirüs kısıtlaması inşaat işçileri için kalkacak. İnşaat ve fabrika işçileri önümüzdeki haftadan itibaren gerekli tedbirleri alarak işe geri dönecek.

Elazığ’daki depremin ardından kentsel dönüşümün önemi arttı!

Elazığ, Malatya ve Manisa’daki depremlerin ardından kentsel dönüşümün önemi oldukça arttı. Kentsel dönüşüm doğru kararla sağlıklı bir şekilde yapılabilirse sorunların büyük bir bölümü ortadan kalkacak.

Vizeler kalkacak mı Haberi

Vizeler kalkacak mı


Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütüne (UNWTO) göre, Türkiye'nin de yer aldığı G20 ülkeleri arasında vizelerin tamamen kaldırılması halinde turist sayıları toplamda 100 milyonun üzerinde artacak. 


Vizelerin kaldırılması durumunda gelir, turist sayısı ve ek istihdam gibi alanlarda olumlu etkiler ortaya çıkacak, G20 ülkeleri, mevcut turist sayılarına ek olarak ortalama 20 milyon daha turist çekme fırsatı bulacak. Böylece mevcut turist sayısına toplamda 100 milyondan fazla yeni bir kitle katılacak. 


Vizesiz seyahatlerle çekilecek turist sayısı, ülkesine göre yüzde 5 ile 25 arasında değişebilecek. Turist potansiyelindeki artış, hedef ülkenin sunduğu cazip imkanlar, hava-kara ulaşım kapasiteleri ve alt yapı gibi faktörlere bağlı değişiklik gösterecek. 


Ayrıca G20 bölgesindeki ülkelerden birine vizesiz seyahat edecek turistin, vize ücreti için ayırdığı parayı diğer hizmetlere harcaması bekleniyor. 


Bu harcamalardan oteller, restoranlar, perakende satış...