05 / 05 / 2024

Volkswagen fabrika kararı

Volkswagen fabrika kararı

Alman devi Volkswagen'in Manisa’da yapmayı planladığı fabrikayı ertelemesi şehirde hayal kırıklığına sebep oldu. 4 bin kişiye istihdam sağlaması öngörülen fabrikanın yapılma planının şimdilik askıya alınmasından sonra bölgedeki gayrimenkul fiyatlarında düşüş yaşanması bekleniyor. 

Volkswagen'de çanlar çalıyor: Kemer sıkma kararı alındı

İddiaya göre; Volkswagen CEO’su Thomas Schafer, yapılan bir toplantıda kemer sıkma kararı aldıklarını tüm yöneticilere ilan etti. İşte detaylar...

Bir devrin sonu! Volkswagen en çok tutan modelini üretimini durdurdu

Alman otomotiv devi Volkswagen, Passat sedanın Avrupa'daki üretim ve satışını bitirdi. Türkiye için de geçerli olan karar sonrası, söz konusu model satış listelerinden çıkarıldı. İşte tüm detaylar...

Alman otomotiv devi Volkswagen'den üretimi durdurma kararı!

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, Çin'de Kovid-19 vakalarındaki artış ve kısıtlamalar nedeniyle Chengdu kentindeki fabrikasında üretimi durdurma kararı aldı.

Volkswagen’den 3 milyar dolarlık ortaklık!

Otomobil devi Volkswagen Grubu elektrikli otomobiller için 3 milyar dolarlık işbirliği kararı aldı.

Türkiye'deki fabrikasını kapatan Honda elektrikli araçlar için Çin'de fabrika kuruyor

Japon otomotiv üreticisi Honda, Türkiye'de 24 yıl süren üretim macerasını geçen sene sonlandırıp Gebze'deki fabrikasını kapatmaya karar vermişti. Honda, üreteceği yeni nesil elektrikli araçlar için Çin'de fabrika kurmaya karar verdi. İşte detaylar...

Ford marka araçların satışı ve üretimi yasaklandı! Volkswagen son dakikada kurtuldu

Ford marka araçların satışına ve üretimine yasak kararı geldi. Ford söz konusu yasakla ilgili açıklama yaptı. Üretim ve yasak kararı kısa süre içinde uygulamaya girecek. Volkswagen de benzer bir yasaktan son anda kurtuldu. İşte detaylar...

Volkswagen bu model araçları geri çağırma kararı aldı! Sizin de aracınız 2018 ve üzeriyse ücretsiz tamir edilecek

Alman otomotiv devi Volkswagen tespit edilen arıza nedeniyle 2018 model ve üzeri Tiguan SUV'ları geri çağırma kararı aldı. Şirket çağrılan araçların arızalarının servislerde ücretsiz yapılcağını duyurdu. İşte detaylar..

Alman otomobil devi Volkswagen'den flaş karar! O modelin fişini çekti, artık üretilmeyecek…

SUV modeller, hem Türkiye’de hem de dünyada yükselişini sürdürüyor. En son SUV segmentinde Taigo ile T-Cross modellerini piyasaya süren Alman otomobil devi Volkswagen de bu kapsamda çok tutulan bir modelinin fişini çekme kararı aldı.

Mustafa Varank'tan Volkswagen'in yatırımdan vazgeçme kararına ilişkin açıklama!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Manisa'ya yatırıma hazırlanan ancak bundan vazgeçen Volkswagen'in kararıyla ilgili açıklama yaptı.

Volkswagen’in fabrika kararı bu ilçeyi çok üzdü!

Alman devi Volkswagen'in Manisa’da yapmayı planladığı fabrikayı ertelemesi şehirde hayal kırıklığına sebep oldu. 4 bin kişiye istihdam sağlaması öngörülen fabrikanın yapılma planının şimdilik askıya alınmasından sonra bölgedeki gayrimenkul fiyatlarında düşüş yaşanması bekleniyor. 

Volkswagen Türkiye kararını yıl bitmeden açıklayacak!

Alman devi Volkswagen'in üst düzey yetkilileri yaptıkları açıklamada şirket için Türkiye'nin doğru tercih olduğunu söyledi. Şirketten resmi açıklamanın ise yıl bitmeden geleceği belirtildi.

Dardanel'den fabrika arazilerin geri alımı açıklaması!

Dardanel Önentaş, Çanakkale ve Edirne Enez'deki fabrika bina ve arazilerinin geri alımı ve ilgili protokol kapsamında tüm borçlarımızın kapatılması müzakerelerine ilgili kurumlar ile başlanmasına karar verdi.

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği: Volkswagen ile görüşmeler sürüyor!

Alman otomobil devi Volkswagen'in (VW) planlanan fabrika yatırımıyla ilgili olarak Türkiye ile görüşmelere devam ettiği belirtildi. VW, Barış Pınarı harekatı sebebiyle yeni fabrikayla ilgili kararını ertelemişti.

Volkswagen fabrika kararı Haberi

Volkswagen fabrika kararı

Alman otomotiv devi Volkswagen 2 Ekim 2019 tarihinde Manisa'da 943.5 milyon TL sermayeli Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. adı ile bir şirket kurmuş ve o dönemde yatırımın Manisa'ya yapılacağına yönelik açıklamalar şehirde büyük heyecan yaratmıştı. Sözcü'den İlker Kılıçaslan'ın haberine göre, Volkswagen yatırım için açıklamasını 4 defa ertelemişti.

2022'DE ÜRETİME GEÇMESİ BEKLENİYORDU

Büyük bir yatırımla Manisa'da hayata geçirilecek olan fabrikanın yıllık 300 bin araç üretim kapasitesine sahip olması ve yaklaşık 4 bin kişilik istihdam yaratması öngörülüyordu. 2020 yılı sonunda inşaatına başlanması planlanan fabrikanın 2022 yılında üretime geçmesi bekleniyordu. Söz konusu fabrikada, VW Passat ve Skoda Superb modellerinin üretilmesi öngörülmüştü.

Volkswagen Manisa'da hayata geçirmeyi planladığı fabrikanın Yunusemre ilçesi Akgedik Mahallesi ile Manisa OSB arasında 4 bin dönümlük bir alana kurulması ön görüldüğü...