05 / 05 / 2024

Votorantim Cimentos Fabrikasının inşaatında son durum

Votorantim Cimentos Fabrikasının inşaatında son durum

Dünyanın en büyük çimento üreticilerinden biri olan Brezilya merkezli Votorantim Cimentos’un Sivas’a kuracağı 140 milyon Euro değerindeki yeni çimento fabrikasının temeli atıldı.

Türk Ytong, dünyanın en büyük fabrikasını Gebze'de kuracak!

TOKİ, Türk Ytong’un Pendik’te bulunan 53 yıllık fabrikasını kamulaştırdı. Dev arazi yeşil alan olacak. Türk Ytong da Gebze’ye dünyadaki en büyük Ytong fabrikasını kuracak.

Nestle Avusturya Linz'deki fabrikasını kapatacak!

Nestle Avusturya'nın Linz kentindeki fabrikasını Mart 2018'ekadar kapatma kararı aldı. Fabrikanın kapanmasıyla 127 kişi işten ayrılacak.

Ankara Havagazı Fabrikası'nın yıkımı durduruldu!

Ankara'daki asbestli Havagazı Fabrikası'nın yıkımı durduruldu. Ankara 7. İdare Mahkemesi, yıkım kararının yürütmesinin durdurulması istemini onayladı.

Mimar Ricardo Bofill çimento fabrikasını, malikaneye çevirdi!

Mimar Ricardo Bofill harabeye dönüşmüş çimento fabrikasını 45 yıl sonra müthiş bir malikane haline getirdi. Fabrika Birinci Dünya Savaşı döneminde kapatılmıştı.

Malatya Vagon Onarım Fabrikası’nın özelleştirilmesi durduruldu!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Vagon Onarım Fabrikası’nın (VOF) özelleştirilmesinin durdurulduğunu açıklayarak, fabrika alanının Lojistik Ticaret Merkezi’ne dönüştürüleceğini belirtti.

Çetin Civata, beşinci fabrikasını Yalova OSB’de kuracak!

Tecde Grup bünyesinde faaliyet gösteren Çetin Civata, beşinci fabrikasını Osman Gazi Köprüsü açıldıktan sonra Yalova OSB’de kurma kararı aldı.

Alimar Jeneratör yeni fabrikasını Balıkesir OSB'de açtı!

Alimar Jeneratör'ün Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki modern fabrikasının açılışı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katıldığı törenle yapıldı.

Şafak Elektrik, Silivri’deki fabrikasını faaliyete geçiriyor!

İstanbul Hadımköy’deki 5 bin metrekare tesisini taşıyarak, 1 ay sonra 11 bin metrekare olan Silivri’deki fabrikasını faaliyete geçirecek olan Şafak Elektrik, yeni bir döneme geçiş yapıyor.

Fiat, Kanada'daki minivan fabrikasını kapatıyor!

Fiat Chrysler, parça tedarikinde yaşanan sıkıntı nedeniyle Kanada'da bulunan minivan fabrikasını kısa süre için kapatma kararı aldı.

FETÖ, Adapazarı Şeker Fabrikası'nı kumpasla ele geçirmiş!

FETÖ'nün, 2008 yılında 65 bin çiftçinin sahibi olduğu Adapazarı Şeker Fabrikası'nı ele geçirmek için fabrika ve kooperatif yöneticileri ile bürokratlara yönelik gerçekleştirdiği kumpas operasyonu 8,5 yıl sonra ortaya çıktı.

Afyon Çimento Fabrikası'nın imar planında değişikliğe gidildi!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Çimento Fabrikası'nın bulunduğu alanda imar plan değişikliğine gidildiğini söyledi. Başkan Çoban, "Alanda imar yapılanması titizlikle gerçekleştirilecek. Bölge yeni bir Karaman Mahallesi olmayacak" dedi.

Afyon Çimento'nun Güvenevler'deki fabrikasının imar planı değişti!

Afyon Çimento Sanayi'nin Güvenevler'de yer alan ve faaliyetine son verdiği fabrikasının imar planı konut ve ticari imara dönüştürüldü.

Çerkezköy Altınyıldız fabrikasının kapanış öyküsü!

Altınyıldız’ın Çerkezköy fabrikasında kumaş üretimine odaklanan Boyner Grubu nisan ayında hazır giyim fabrikasını kapattı.

Votorantim Cimentos Fabrikasının inşaatında son durum Haberi

Votorantim Cimentos Fabrikasının inşaatında son durum

Sivas’a yapılan en büyük özel sektör yatırımı olan yeni çimento fabrikası, Votorantim Cimentos’un da Amerika kıtası dışında yaptığı en büyük yatırım oldu. 


Temel atma töreni Votorantim Cimentos Yönetim Kurulu Üyeleri ve Brezilya ve İspanya’dan gelen en üst düzey yöneticilerinin katılımıyla yapıldı. 


Firma yöneticileri Votorantim Cimentos’un önümüzdeki 10 yıla ilişkin yol haritasının belirleneceği büyük yönetim kurulu toplantısını da Türkiye’de gerçekleştirdi. 


Dünyanın en büyük sekizinci çimento üreticisi* olan Votorantim Cimentos, 2012 yılı sonunda girdiği Türkiye pazarına duyduğu güveni Sivas’ta temelini attığı 140 milyon Euro değerindeki yeni çimento fabrikası ile bir kez daha ortaya koydu. 


5 kıtada, 14 ülkeye yayılmış olan Votorantim Cimentos, Türkiye’deki kapasitesini Sivas’taki fabrikasına yapacağı yatırım ile arttırmaya karar verdiğini Mayıs ayında duyurdu. Sözkonusu fabrikanın temeli, 26 Ağustos Çarşamba günü, şirketin Brezilyalı ve...