04 / 05 / 2024

ya madende kaza olursa

ya madende kaza olursa

Kazanın gerçekleştiği madeni işleten Soma Holding, İstanbul'da inşa ettiği Spine Tower için bankaların kapısını çalmış fakat bir yabancı banka, "Ya madeninde kaza olursa... Bunu kamuoyuna açıklayamam" diyerek talebi geri çevirmiş.

Altına sert düşüş neden yaşandığı ortaya çıktı, önümüzdeki günler için çok önemli uyarı geldi!

Dün müthiş bir sıçrama yaparak 1.185 lira seviyelerini gören gram altın, akşam saatlerinde gelen haberlerle adeta çakıldı. Peki bu düşüş neden yaşandı, uzmanlar önümüzdeki günler için bu değerli madende nasıl bir seyir bekliyor? İşte yanıtlar…

Kanal İstanbul'da Boğaz’dan daha sık mı kaza olacak?

Kanal İstanbul projesi'nin İşletme Risk Değerlendirme Raporu’na ulaşıldı. Rapora göre, Kanal İstanbul'da yaşanabilecek kaza sıklığı riski İstanbul Boğazı'ndan daha fazla...

En çok iş kazası inşaat sektöründe yaşanıyor!

İş güvenliği konusunda Makedonya’da sayılı kişiler arasında yer alan Cevahir Holding’in “Sky City” Projesi İş Güvenliği Sorumlusu Nevzat Umer, ''En çok kaza inşaat sektöründe yaşanıyor. 2015 yılı içerisinde 24 kişi iş kazası yüzünden ölürken, bunların 11’i inşaat sektöründe meydana geldi.''dedi.

Ali Ağaoğlu'nun şöförü kaza yaptı!

Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu, Çeşme'de talihsiz bir olay yaşadı. Ağaoğlu'nun şoförü önceki gün işadamını Aya Yorgi Koyu'na bıraktı. Şoför dönüşte tek başına giderken virajı alamayıp kaza yaptı.

Vodafone Arena Stadı yeni sezona yetişmeyecek!

Beşiktaş'ın inşaatı devam eden Vodafone Arena Stadı'nın bu sezona yetişmesinin zor olduğu öğrenildi. Temmuz'da çatı montajı yapılırken yaşanan kaza nedeniyle Siyah-Beyazlı yönetimin stadı 2015-16 sezonunun ikinci yarısına yetiştirme planı sekteye uğradı.

Vodafone Arena Stadı'nın çatısı neden çöktü?

Vodafone Arena’da yapılan çalışmalar sırasında yaşanan kaza ile ilgili stadın mimarı Bünyamin Derman açıklamalarda bulundu. Derman, kazanın vinçten kaynaklandığını belirtti.

Madendeki yaşam odaları 486 işçiyi kurtardı!

Güney Afrika’da bir maden ocağında çıkan yangında 486 işçi yerin 2 bin 300 metre altında mahsur kaldı. İşçiler madende bulunan 128 yaşam odası sayesinde kurtuldu

Ayşenur İslam: Ermenek'te ilk etapta maddi sıkıntı yaşanmamasına çalışıyoruz!

Bakan İslam, Ermenek'teki maden kazasına ilişkin, "Ermenek'te genellikle madende mahsur kalan işçilerimiz ailedeki tek çalışanlar. Bunu göze alarak ilk etapta maddi bir sıkıntı yaşanmamasına çalışıyoruz" dedi

Karaman'daki madende mahsur kalan işçilerin adları belli oldu!

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nin Has Şekerler Madencilik'e ait madende yaşanan su basması sonucu mahsur kalan 18 işçinin isimleri belli oldu... İşte Karaman'daki madende kurtarılmayı bekleyen işçilerin adları...

Kadıköy'deki inşaatta yaşanan kaza sonucu bir işci hayatını kaybetti!

İstanbul Kadıköy'de bir rezidans inşaatında 14. kata kurulan geçici balkonun çökmesi sonucu hayatını kaybeden işçi Sezer Karakaş'ın (22), cenazesi memleketi Samsun'un Asarcık ilçesinde toprağa verildi.

Torun Center inşaatında, 5 ay önce de benzer kaza yaşanmış!

Mecidiyeköy’de 10 işçinin hayatını kaybettiği Torun Center inşaatında, 5 ay önce de benzer kaza yaşanmış ancak kapatma yerine para cezası verilmişti. Peki kapatma cezası verilmiş olsaydı bu kaza olur muydu?

Spine Tower inşaatında yabancı bir bankanın 'Madende kaza olursa' diye kredi vermediği iddia edildi!

Kazanın gerçekleştiği madeni işleten Soma Holding, İstanbul'da inşa ettiği Spine Tower için bankaların kapısını çalmış fakat bir yabancı banka, "Ya madeninde kaza olursa... Bunu kamuoyuna açıklayamam" diyerek talebi geri çevirmiş.

Süleymaniye'deki inşaat kazasında 2 Türk ve 1 Iraklı işçi yaşamını yitirdi!

Irak Süleymaniye'deki inşaatta kaza: -2 Türk ve 1 Iraklı işçi yaşamını yitirdi

ya madende kaza olursa Haberi

ya madende kaza olursa

Türkiye'nin gözü kulağı Soma'da... Herkes korkunç kazada hayatını kaybedenler için ağlarken, dün maden sahibi şirketin yaptığı basın toplantısı tartışmalara ayrı bir boyut kazandırdı. 'Yaşam alanları' konusunda gerekli önlemlerin alınmadığının ortaya çokmasıyla birlikte oklar madeni işleten Soma Holding'e çevrilirken kazanın gerekçesi ise daha sonra yapılacak incelemelerde belli olacak. 

İSTANBUL'UN GÖBEĞİNE KULE

Madencilik alanında Türkiye'nin en büyükleri arasında yer alan şirket geçtiğimiz yıllarda diğer tüm şirketlerin yaptığı gibi yatırımlarının bir kısmını gayrimenkul alanına kaydırmıştı. İstanbul'da yaşayanlar bilir. bugün gökdelenler semti olarak bilinen Maslak'ın göbeğinde 191 metrelik bir kule yükseliyor. İsmi Spine Tower... İşte bu gökdelenin sahibi de Soma Kömür İşletmeleri'ni bünyesinde barındıran Soma Holding. 

YABANCI BANKADAN RET

191 metrelik yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek binaları arasında gösterilen Spine Tower'ın inşasında ise ilginç bir detay söz konusu....