28 / 04 / 2024

Altına sert düşüş neden yaşandığı ortaya çıktı, önümüzdeki günler için çok önemli uyarı geldi!

Altına sert düşüş neden yaşandığı ortaya çıktı, önümüzdeki günler için çok önemli uyarı geldi!

Dün müthiş bir sıçrama yaparak 1.185 lira seviyelerini gören gram altın, akşam saatlerinde gelen haberlerle adeta çakıldı. Peki bu düşüş neden yaşandı, uzmanlar önümüzdeki günler için bu değerli madende nasıl bir seyir bekliyor? İşte yanıtlar…



Gram altın dün sabah saatlerinde tarihi yükselişten yönünü çok sert düşüşe çevirdi ve 1.185 lira seviyesinin üzerini gören gram altın 1.125 TL’ye kadar gerileyerek çok sert bir düşüş yaşadı.

Altına sert düşüş neden yaşandığı ortaya çıktı, önümüzdeki günler için çok önemli uyarı geldi!

Hatırlanacağı üzere, altın madeni, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) şahin faiz artışları serisinin sona ermek üzere olduğuna işaret eden sinyallerin ardından yönünü yukarı çevirmişti. Yaşanan bu gelişmelerle, spot piyasada altının onsu 1957 doların üstünü test ederken, gram altın ise Fed kararı ve yorumları sonrası büyük bir sıçrama yaparak 1.185 TL ile yeni yılın rekorunu kırmıştı.

"HIZLI VE SERT BİR DÜŞÜŞE SEBEP OLDU"

IKON Menkul tarafından hazırlanan ve Milliyet’te yayınlanan analizde, ons altının 1948 dolar direncini bir kez daha denemiş olmasına rağmen günlük mum kapanışlarının bu bölgenin pek fazla üzerine çıkamadığı kaydedildi. Analizde, günlük grafikte görülen teknik uyumsuzlukla birlikte dün dolar endeksinde toparlanma yaşanmasının, altında hızlı ve sert bir düşüşe sebep olduğu vurgulandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön