12 / 05 / 2024

Altın sadece 10 gün sonra bu seviyeye gelecek! Nefes alıp öyle tıklayın

Altın sadece 10 gün sonra bu seviyeye gelecek! Nefes alıp öyle tıklayın

Altın fiyatlarının ne yönde seyredeceği çok merak ediliyor. Neredeyse tüm analistler önümüzdeki günler için ortak bir noktada birleşti.



Altın fiyatlarına yatırım yapmak isteyen vatandaşlar, fiyatların hangi yöne doğru gideceğini çok merakn ediyor. Analistler de vatandaşların kafasındaki soru işaretlerini gidermek adına dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. 

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın, Jackson Hole Sempozyumu’nda yapmış olduğu açıklamalar etkisini gösterdi. Powell söz konusu açıklamalarında Fed’in enflasyonla mücadeleye devam edeceğini ve enflasyonu düşürmenin acı verici olabileceğini ifade etti. Öte yandan Powell, Fed’in faiz artırımlarına ve parasal sıkılaştırma adımlarına da devam edeceğini belirtirken, söz konusu açıklamalar finans piyasalarında etkili oldu.

Powell’ın açıklamalarıyla birlikte hareketlenen ons altın fiyatı, hafta sonunu dengede geçirdi ve bu süreçte yurtiçinde gram altın fiyatı da dengeli hareket etti. Hafta sonunda hafif hareketler ortaya koyan altın, yeni haftaya bu kez düşüşle başladı. Geçtiğimiz hafta 1.040 TL sınırına kadar yükselen gram altın, yeni haftada 1.000 lira sınırına dayandı. İşte detaylar…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön