06 / 05 / 2024

Altın fiyatlarıyla ilgili uzman isimden uyarı! 2 gün sonra bu seviyeye gelecek

Altın fiyatlarıyla ilgili uzman isimden uyarı! 2 gün sonra bu seviyeye gelecek

Gram altın, ons altın fiyatlarındaki yükselişle uzun süreli düşüşüne son verdi ve bir haftada 70 liradan fazla kazandırıyor. Piyasa analistinden Cuma günü için kritik uyarı yapıldı. Analist, altının gram fiyatı için Cuma günü düşüş ve ardından yeniden yükseliş beklendiğini belirtti.



ABD Merkez Bankası Fed Mart ayından bu yana faizleri agresif bir şekilde yükseliyor. Başta Fed Başkanı Jerome Powell olmak üzere yetkililerin neredeyse tamamı enflasyonu dizginlemek için daha fazla faiz artırımına ihtiyaç olduğunu ifade ediliyor. Şimdi ise odak noktası Cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı maaş bordrosu verilerine çevrildi.

Ekonomistler ABD ekonomisinin Eylül’de 250 bin istihdam yaratmasını, işsizlik oranının yüzde 3,7 seviyesinde sabit kalmasını ve ücret artışının yüksek seviyede olmasını bekliyor. Son istihdam verileri ise bir dizi büyük faiz artışına rağmen iş gücü piyasasının güçlü kalmaya devam ettiğine işaret ediyor. Bu veriler, Fed politikasının sıkılaştırılmasına daha fazla açıklık getirecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön