11 / 05 / 2024

Altına sert düşüş neden yaşandığı ortaya çıktı, önümüzdeki günler için çok önemli uyarı geldi!

Altına sert düşüş neden yaşandığı ortaya çıktı, önümüzdeki günler için çok önemli uyarı geldi!

Dün müthiş bir sıçrama yaparak 1.185 lira seviyelerini gören gram altın, akşam saatlerinde gelen haberlerle adeta çakıldı. Peki bu düşüş neden yaşandı, uzmanlar önümüzdeki günler için bu değerli madende nasıl bir seyir bekliyor? İşte yanıtlar…



TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİLERİ ALTINI VURDU!

Analize göre diğer yandan dün akşama doğru ABD’de açıklanan Tarım Dışı İstihdam verileri de altını adeta vurdu. Veriler, 185 bin düzeyindeki beklentinin çok üzerinde 517 bin olarak gelince dolar endeksi güçlenerek, ons altında görülen düşüşlerin etkisiyle de gram altında 1.125 desteği test edildi. Analizde, altın fiyatlamasında 1.123.55 ve 1.103.40 seviyelerinin destek oluşturabileceği vurgulandı.

Altına sert düşüş neden yaşandığı ortaya çıktı, önümüzdeki günler için çok önemli uyarı geldi!

“ALTINDA KISA DÖNEMLİ İNİŞ ÇIKIŞLAR OLABİLİR ANCAK…!”

Analizde, ons altın fiyatlarıyla ilgili yapılan açıklamada ise,  altın piyasasının her ne kadar kısa dönemli iniş çıkışlar yaşayabilecek olsa da yatırımcıların, Fed’in agresif para politikası sonuna yaklaştığı ve muhtemelen yıl sonuna doğru faiz indirimleri başlayabileceğinden epey iyimser hissettikleri vurgulandı.

Analizde, Fed Başkanı Powell’ın, 2023’ün ilk faiz artırımı sonrası yaptığı açıklamada, enflasyonu yüzde 2 hedefine indirebilmek için faiz oranlarının yılın geri kalan döneminde yükselmeye devam edeceğini belirtmesine karşın piyasa katılımcılarının çoğunun ekonomik belirsizliklerin ve olası bir resesyon baskısının bunun gerçekleşmesine alan bırakmayacağını öngördüğünün altı çizildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön