06 / 05 / 2024

yabancı ev alabilir mi

yabancı ev alabilir mi

Yabancıların Türkiye'de ev veya arazi gibi taşınmaz mal edinimine ilişkin kanun ve yönetmelikler bulunuyor. Peki, yabancılar ev alabilir mi? Yabancı uyruklu vatandaşların Türkiye'den taşınmaz alma koşulları nelerdir?

Yabancılar Türkiye'de nasıl ev alabilir?

2644 sayılı Tapu Kanunu’nun değişen 35. maddesi ile yabancılar Türkiye'den karşılıklılık şartı olmadan mal sahibi olmaya hak kazandı. Peki, yabancılar Türkiye'de nasıl ev alabilir? İşte yanıtı..

Yabancılar Türkiye'de ev alabilir mi?

Yabancılar Türkiye'de ev alabilir mi? Yasal sınırlamalara uyulmak kaydıyla, uluslararası ikili ilişkiler yönünden ve ülke menfaatlerinin gerektirdiği hallerde Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen ülkelerin vatandaşları Türkiye'den nasıl ev alır?

Yabancılar ev alabilir mi?

Yabancıların Türkiye'de ev veya arazi gibi taşınmaz mal edinimine ilişkin kanun ve yönetmelikler bulunuyor. Peki, yabancılar ev alabilir mi? Yabancı uyruklu vatandaşların Türkiye'den taşınmaz alma koşulları nelerdir?

Yabancılar nasıl ev alabilir?

6302 sayılı Kanun'da yer alan değişik 35. gereğince yabancı uyruklu vatandaşlar kanuni sınırlamalara ve şartlara uymak kaydıyla Türkiye'den ev alabiliyor. Peki yabancılar nasıl ev alabilir?

Makaolular Türkiye'den ev alabilir mi?

Makao vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul satın alabilir mi? Makaolular Türkiye'den ev alabilir mi? Makaolular Türkiye'den arsa alabilir mi? Makaolular Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte yanıtı...

Kuveytliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Kuveyt vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul satın alabilir mi? Kuveytliler Türkiye'den ev alabilir mi? Kuveytliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Kuveytliler Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte yanıtı...

Solomonlular Türkiye'den ev alabilir mi?

Solomon Adaları vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan taşınmaz mal satın alabilir mi? Solomonlular Türkiye'den ev alabilir mi? Solomonlular Türkiye'den arsa alabilir mi? Solomonlular Türkiye'den işyeri alabilir mi?

Palaulular Türkiye'den ev alabilir mi?

Palau vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabilir mi? Palaulular Türkiye'den ev alabilir mi? Palaulular Türkiye'den arsa alabilir mi? Palaulular Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte yanıtı...

Kuzey Marianalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Kuzey Mariana vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabilit mi? Kuzey Marianalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Kuzey Marianalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Kuzey Marianalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?

Saint Vincent ve Grenadinlerliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Saint Vincent ve Grenadinler vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul satın alabilir mi? Saint Vincent ve Grenadinlerliler Türkiye'den ev alabilir mi? Saint Vincent ve Grenadinlerliler Türkiye'den arsa ve işyeri alabilir mi?

Yeni Kaledonyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Yeni Kaledonya vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul satın alabilir mi? Yeni Kaledonyalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Yeni Kaledonyalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Yeni Kaledonyalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?

Saint Pierre ve Miquelonlular Türkiye'den ev alabilir mi?

Saint Pierre ve Miquelonlular Türkiye'den ev alabilir mi? Saint Pierre ve Miquelonlular Türkiye'den arsa alabilir mi? Saint Pierre ve Miquelonlular Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte Saint Pierre ve Miquelonluların tapu edinme hakkı...

Wallis ve Futunalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Wallis ve Futuna vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabilir mi? Wallis ve Futunalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Wallis ve Futunalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Wallis ve Futunalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?

yabancı ev alabilir mi Haberi

yabancı ev alabilir mi

Yabancılar ev alabilir mi?

Yabancıların Türkiye'de ev veya arazi gibi taşınmaz mal edinimine ilişkin kanun ve yönetmelikler bulunuyor. Tapu Kanunu kapsamında yer alan yabancı uyruklu gerçek kişilerin ülkemizde taşınmaz edinmesinde karşılıklılık şartının terkedilmesi ile, yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesi kolaylaştı.


Peki, yabancılar ev alabilir mi? Yabancı uyruklu vatandaşların Türkiye'den taşınmaz alma koşulları nelerdir?


Yabancıların taşınmaz ve sınırlı ayni hak ediniminin mümkün olup olmadığı konusunda Türkiye Büyükelçiliği veya Başkonsolosluklarından veya Türkiye’deki temsilciliklerinden bilgi alması gerekiyor.


Herhangi bir sorunun olmaması halinde yabancılar Türkiye'den taşınmaz alabiliyor. Ancak yabancıların taşınmaz mal edinimi için kanuni sınırlamalara ve şartlara uymaları gerekiyor. 


Yabancılar nasıl ev alır?

Yabancı uyrukluların tapu işlemleri ile ilgili pratik bilgiler, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sayfasında açıklanıyor. 


Buna göre yabancı uyruklu gerçek kişilerin taşınmaz edinimleri için ilgili tapu sicil...