12 / 05 / 2024

Yabancı şirket

Yabancı şirket

AA muhabirinin Ekonomi Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, İki yabancı şirketten biri İstanbul'da. Türkiye'de faaliyet gösteren 41 bin 131 uluslararası sermayeli şirketin yarısından fazlası İstanbul'da bulunuyor.

Yabancı şirket sayısı artıyor!

Yabancı şirket sayısı artıyor. Yılda 12 milyonu aşkın yabancı turist çeken Antalya bölgesi, aynı zamanda da dünyanın dört bir tarafından yatırımcılara da ev sahipliği yapıyor

500 sanayi devi arasında yabancılar ‘dibi’ gördü!

Türkiye’de katma değerli sektörlerde faaliyet gösteren yabancı sermayeli kuruluşların İSO 500’deki sayısı ve payları istatistik tarihindeki en dibi gördü. Listedeki yabancı sermayeli şirket sayısı 108’e inerken, cirodan aldıkları pay yüzde 28’e düştü.

Türkiye'de 2022'de kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı zirve yaptı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen sene kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı, 20 bin 135'e ulaştı ve 2010'dan bu yana en yüksek seviyeye çıkmış oldu.

TOBB yeni şirket verilerini açıkladı! 1425 yabancı ortak sermayeli şirket kuruldu!

TOBB, temmuz ayına yönelik kurulan-kapanan şirket istatistiklerini yayımladı. Türkiye'de Temmuz ayında toplam 8 bin 467 şirket kuruldu. Bunun 1425'ini yabancı şirketler oluşturdu.

Türkiye’de son 6 ayda 10 bin yabancı şirket! İlk 5 ülke dikkat çekti

Türkiye’de yılın ilk yarısında toplam sermayesi 5,4 milyar lirayı bulan 9 bin 828 yabancı ortaklı şirket kuruldu.

Yabancıların kurduğu gayrimenkul şirketlerinde rekor artış!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) merakla beklenen kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada yabancıların kurduğu gayrimenkul şirketlerindeki rekor artışa değindi.

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılar TBMM'de!

2015 ile 2021 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'den gayrimenkul, arazi ve şirket satın alan ve vatandaşlık kazanan yabancı uyruklu kişilere ilişkin soru önergesi sunuldu. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanmasını talep etti. 

Yabancı yatırımcıların ticari gayrimenkule ilgisi azaldı mı?

PwC Şirket Ortağı Mevlüt Akbaş, yabancı yatırımcıların hem finansal hem stratejik olarak Türkiye'ye gelmek istediklerini ancak yabancı yatırımcının ticari gayrimenkule ilgisinin düştüğünü belirtti.

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılar meclis gündeminde!

2015-2021 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul, arazi ve şirket satın alan yabancılar ve vatandaşlık kazanan yabancı uyruklu kişi sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Özbekistan'da inşaat sektöründe 824 yabancı şirket faaliyet gösteriyor!

Türkiye, Özbekistan'da yabancı sermayeyle en çok şirket kuran ülkeler listesinde 3'üncü sırada yer aldı. Özbekistan Devlet İstatistik Komitesi'nden yapılan açıklamada ülkede faaliyet gösteren 824 yabancı sermayeli işletmelerin, inşaat sektöründe faaliyet gösterdikleri belirtildi...

Murat Ülker: Şirket ve arazi satıyorum borçlarımızı ödüyorum!

Murat Ülker yeni yılla beraber Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yeğeni Ali Ülker’e devretti. Murat Ülker, “Ali Bey ile konuştuk. O bankalarla ben muhatap olacağım. Borçlarımızı ödüyorum. Şirket ve arazi satıyorum. Yabancılar da gelip alıyor" dedi...

9 yılda gayrimenkul alan yabancı kişiler mecliste!

2010-2019 yılları arasında arazi, gayrimenkul ve şirket satın alan yabancı kişiler meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye'de 6 ayda 6 bin yabancı şirket kuruldu!

Türkiye'de yılın ilk altı ayında kurulan yabancı sermayeli şirket sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,86 arttı. İlk yarıda kurulan şirket sayısı 6 bin 179 oldu. 

Kurulan yabancı ortaklı şirket sayısı bir yılda 2'ye katlandı!

Türkiye'de 2018'de kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı bir yılda 2'ye katlandı. Veriler, 6 bin 731'den 13 bin 405'e çıktı.

Yabancı şirket Haberi

Yabancı şirket

Türkiye'de faaliyet gösteren 41 bin 131 uluslararası sermayeli şirketin yarısından fazlası İstanbul'da bulunuyor.


AA muhabirinin Ekonomi Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, 2014 yılı Ekim ayı itibarıyla uluslararası sermayeli şirket sayısı geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 13,8 artarak 41 bin 131'e ulaştı. Bu dönemde AB ülkeleri ortaklı girişimlerin sayısı 19 bin 228'e ulaştı. AB ülkelerinin ortak olduğu şirketler arasında Almanya 5 bin 991 şirketle başı çekerken, bu ülkeyi 2 bin 760 şirketle İngiltere, 2 bin 428 şirketle Hollanda ve bin 198 şirketle İtalya takip etti.


Söz konusu şirketlerin illere göre dağılımına bakıldığında, İstanbul 24 bin 489 yabancı ortaklı şirketle ilk sırada yer alırken, bu ili 4 bin 365 şirketle Antalya, 2 bin 462 şirketle Ankara, 2 bin 89 şirketle İzmir, bin...