29 / 04 / 2024

yabancılar ev alıyor

yabancılar ev alıyor

Türkiye'de yaşayanların ev alma ihtimali her geçen gün zorlaşırken, artan dövizin etkisiyle yabancıların ev alma maliyeti hafifliyor.

Yabancılar Ocak'ta en çok bu illerden ev aldı! İşte o liste...

TÜİK'in son açıkladığı rakamlara göre yabancılara yapılan konut satışları ocak ayında bir yılda yüzde 50.5 azaldı ve 2 bin 61 oldu. Peki yabancılar Ocak 2024'te en çok hangi illerden ev aldı? 

Borsa İstanbul'da ocakta yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcıların ocak ayı itibariyle en fazla alım-satım yaptığı hisseler belli oldu. İşte yabancıların en çok alım ve satım yaptığı 10 hisse.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Ev alıp satacaklar aman dikkat! Tapu işlemlerinde bu hataya sakın düşmeyin!

Ev sahipleri ve konut satın alan vatandaşlar bazı ücretlerden kaçmaya hatta bazen hiç ödememeye çalışıyor. Konut alıcı ve satıcıları tapu masraflarını düşürmek için bazı yöntemler deniyor. Ev alıp satacaklar aman dikkat! Tapu işlemlerinde bu hataya sakın düşmeyin...

Ev alıp, kiralamak isteyenler dikkat! Tuzağa düşmeyin! Emlakçılara mutlaka bu belgeyi sorun!

Son dönemlerde kayıtsız iş yapan ayakçı emlakçıların sayısı artmaya başladı. Özellikle ev alıp kiralamak isteyenleri uzmanlar emlakçılara karşı uyarıyor. Emlakçılardan bu belgeyi mutlaka isteyin...

Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler?

Türkiye'de yabancılar kanuni sınırlamalara uymak şartıyla, işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Peki, Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Konut satışında karmaşa! Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Son 5 yılda KKTC'de yabancıların inşaat sektöründeki faaliyetleri oldukça dikkat çekiyor. İngiltere, İran, Rusya, Polonya, Ukrayna ve İsrail’den on binlerce yabancı uyruklunun KKTC’de dev araziler aldığı ortaya çıkmıştı. Peki, Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Yabancılar Türkiye'den hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? Rakamlar her geçen gün katlanıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan arazi satışlarına ilişkin rakamlar her yıl açıklanıyor. Peki yabancılar hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? En çok hangi ülke vatandaşları gayrimenkul alıyor? İşte o rakamlar...

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi!

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi. UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, konuya ilişkin bilgi verdi.

Türkiye'de yaşayan yabancı nüfusu Komşu’yu da solladı! Yabancılar 1 milyon 518 bin 462 konutu kullanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Türkiye'de yaşayan yabancı sayısının Bulgaristan nüfusunu geçtiğini belirtti. Ayrıca, Gökçe yabancıların Türkiye genelinde 1 milyon 518 bin 462 konutu kullandığını söylüyor.

Yurtdışından konut alma fikri artıyor! Türkler son yıllarda en çok İngiltere’den ev alıyor...

Türkiye’de son senelerde yükselen ev fiyatları, artan kredi maliyetleri, yurtdışında ev alma fikrini daha cazip hale bir hale getiriyor. Buna göre İstanbul’da bir ev fiyatına Avrupa’dan da ev alınabildiğini kaydeden yatırımcılar, başta İngiltere olmak üzere Avrupa’dan ev sahibi oluyorlar. İşte ayrın

Altında ibreler kırmızıya döndü! Tehlike çanları çalıyor! Altın yatırımcıları dikkat! 15 Ağustos altın fiyatları

Altın almak isteyenler güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Altının ons fiyatı dün 1912 dolarken bugn 1904 dolara geriledi. Altında ibreler kırmızıya döndü. Tehlike çanları çalıyor. Altın yatırımcıları dikkat! 15 Ağustos 2023 canlı altın fiyatları.

yabancılar ev alıyor Haberi

yabancılar ev alıyor

Türkiye'de yaşayanların ev alma ihtimali her geçen gün zorlaşırken, artan dövizin etkisiyle yabancıların ev alma maliyeti hafifliyor. Bunun için tüketiciler, yeni hükümetten sosyal konut talep ediyor. Öte yandan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, henüz şartları netleştirmediklerini ama gayrimenkul alan yabancılara vatandaşlık vereceklerini açıkladı. Bakan, 500 veya 1 milyon dolar gibi bir alt sınır belirlenebileceğini...