28 / 04 / 2024

Yakma tesisi ne demektir

Yakma tesisi ne demektir

3 Temmuz 2009 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliğine göre yakma tesisi nedir? Yakma tesisi nasıl ve nerede kurulur? İşte yakma tesisleri...

Mehmet Sepil: Biz sadece stadı açıyoruz, tesisi açmıyoruz!

Göztepe Kulüp Başkanı Mehmet Sepil, "Gürsel Aksel Sağlıklı Spor ve Yaşam Merkezi'nin ne olduğunu herkes 8-10 ay sonra görecek. Biz sadece stadı açıyoruz, tesisi açmıyoruz" dedi...

Sivas'ta 50 dönümlük güneş paneli tesisi kuruldu!

Sivas Merkez Kayadibi köyünde 50 dönüm arazi üzerine inşa edilen güneş paneli tesisinde 15 bin nüfuslu bir ilçenin elektrik enerjisi karşılanabiliyor...

Şahinbey Fidanlık Sosyal Tesisi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Yatırımlarına devam eden Şahinbey Belediyesi tarafından Fidanlık Mahallesi’ne inşa ettirilen Fidanlık Sosyal Tesisi'nin inşaatı büyük ölçüde tamamlandı.

ETİ Maden Bor Karbür Tesisi’nin temeli atıldı!

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde ETİ Maden Bor Karbür Tesisi Temel Atma Töreni'ne, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez katıldı. Dönmez, “Tesisimizi 24 ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı hedefliyoruz.” dedi…

Şahinbey 23 Nisan Sosyal Tesisi tamamlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şahinbey Belediyemiz yapımı devam eden 23 Nisan Mahallesi’ne yaptırdığı 23 Nisan Sosyal Tesisi’ni kısa sürede tamamlayarak vatandaşın hizmetine açacak.

Esenler'deki millet bahçesine 18.7 milyon liralık spor tesisi!

Esenler'deki 15 Temmuz Millet Bahçesi'ne 18.7 milyon liralık spor tesisi yaptırılacak. Ayrıca tesislerin 400 günde tamamlanması planlanıyor.

İstanbul katı atık yakma tesisine Doka'dan iskele ve kalıp sistemi! 

İBB'nin Katı Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi Projesi'yle inşa edilen tesis Avrupa'nın en büyük katı atık bertaraf ve enerji üretim tesisi olacak. Kalıp ve iskele sistemlerinin projelendirmesini ve teminin yapan Doka Kalıp Türkiye Genel Müdürü tesisin 2020 Mart ayında tamamlanacağını söyledi.

Şahinbey Mavikent Sosyal Tesisi açıldı!

Şahinbey Belediyesi tarafından Mavikent Mahallesi’ne inşa edilen Mavikent Sosyal Tesisi vatandaşın hizmetine sunuldu.

Büyükada'ya 4 bin 600 metrekarelik spor tesisi kurulacak!

Seçim çalışmaları kapsamında Büyükada'ya giden AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, ''Adalar-Bakırköy hattı tekrar kurulacak, hayırlı uğurlu olsun. Adalar'dan Büyükada'dan Maden Mahallesi'ne spor tesisi yapacağız'' diye konuştu.

Ömerli Barajı Havzası'na sanayi tesisi yapılacak!

İstanbul Ataşehir’de Ömerli Barajı havzası koruma alanı içerisinde yer alan 17 dönümlük arazinin imar planı değişti. Yeni plana göre, alana İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği’ne aykırı olarak sanayi tesisi yapılacak.

Şehitkamil Karacaahmet Sosyal Tesisi açıldı!

Şehitkamil Belediyesi tarafından Karacaahmet Mahallesi’ne yapılan Şehitkamil 149 ve 150 Nolu Sosyal Tesisi tamamlanarak vatandaşların hizmetine açıldı.

Pendik Hayaltepe Sosyal Tesisi'nin ihalesi yapıldı!

Pendik Çınardere Mahallesi’ne 5. sosyal tesisini kazandıracak olan Pendik Belediyesi Hayaltepe Sosyal Tesisi’nin ihalesini gerçekleştirdi.

Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi'ne 600 milyon dolarlık kredi!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu tarafından Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi'nin genişletme çalışmaları için ilk 7 yılı geri ödemesiz olmak üzere 22,5 yıl vadeli 600 milyon dolarlık kredi onaylandı.

Yakma tesisi ne demektir Haberi

Yakma tesisi ne demektir

Yakma tesisi nedir?

3 Temmuz 2009 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliğine göre yakma tesisi nedir, sorusunun yanıtı şu şekilde karşımıza çıkıyor:


Yakma Tesisi, yakıtın yakılması sonucunda, yakıt içeriğinde bulunan kimyasal enerjinin ısı enerjisine dönüştürülerek yararlanıldığı, buhar kazanı ve kızgın yağ kazanı, termik santral kazanı, gaz türbini, gaz motoru gibi sıcak su, buhar ve benzeri üreterek enerji sağlayan tesisler olarak tanımlanıyor.


İzne tabi yakma tesisi

Çalışmaları ve yapısı nedeniyle insan sağlığı ve çevre üzerinde önemli olumsuz etkisi olan Ek-8 A ve B listelerinde yer alan tesislerin kurulması ve işletilmesi için, bu Yönetmelik hükümlerine göre planlama aşamasında Emisyon Ön İzni ve işletme aşamasında Emisyon İzni alınması gerekir. Birden fazla tesisi olan işletmelerin emisyon ön izin/izin işlemleri işletme adına ve işletmede aynı...