30 / 04 / 2024

yalı ataköy mühür

yalı ataköy mühür

Ataköy sahilde devam eden inşaatlarla ilgili son bir mahkeme kararı daha geldi. Son mahkemede Bosphorus Otel ile Yalı Ataköy projesine 'devam' denmişti. Mimarlar Odası'nın yaptığı itiraz haklı bulunarak inşaatlara yeniden 'dur' denildi...

Şişli'de 24 bin metrekarelik rezerv alandaki rezidans inşaatına 2'nci mühür geldi!

Şişli'nin 'Kanal İstanbul'u olarak anılan 24 bin metrekarelik rezerv alandaki inşaata ikinci kez mühür vuruldu. İşte ayrıntılar...

İBB'den Süleymaniye inşaatı yanıtı: Bina kaçak, mühür yasadışı öyle mi?

İstanbul Süleymaniye'nin silüetini bozduğu gerekçesiyle inşaatı mühürlenmiş olan İlim Yayma Vakfı'nın 'Mühürleme hukuka aykırı' açıklamasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt geldi. İşte İBB'nin verdiği o yanıt...

Yalıköy Turizm Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Yalıköy Turizm Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hüseyin Şeherli tarafından kuruldu.

Yalı Ataköy 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Yalı Ataköy projesi için hazırlatılan 2020 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu KAP'ta yayınlandı.

İBB'den Eyüpsultan'daki kültür tesisi ve cami inşaatına mühür!

Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk Mahallesi’nde yeşil alan olarak bırakılan dere yatağındaki araziye tüm uyarılara rağmen kültür tesisi ve cami inşa ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerinin inşaatı mühürlemesine rağmen inşaat sürüyor. 

Ankara Büyükşehir'den Altındağ’ın gençlik merkezine mühür!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Altındağ Belediyesi’nin Karacaören Mahallesi’ndeki Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi ile aynı yerde inşa edilen Karacaören Spor ve Etkinlik Alanı mühürlendi. 

Lütfü Türkkan’ın fabrikasına mühür!

Radiye Sezer Katırcıoğlu, Lütfü Türkkan’ın arazisindeki fabrikayla ilgili, “İYİ Partili Türkkan’ın fabrikası orman arazisinde değil mi? Savcıyı göreve davet ediyorum” dedi. Bu sözlerden 48 saat sonra fabrika mühürlendi.

İBB Üsküdar'daki kaçak yapıyı mühürledi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Acıbadem'de bulunan, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfına tahsisli alandaki inşaatı, İmar Planı'na aykırı olduğu gerekçesiyle mühürledi. 

Silivri’de mühüre rağmen ağır hasarlı evlere geri döndüler!

İstanbul Silivri’deki 5.8 büyüklüğünde depremden ağır hasar gören ve ‘oturulma’ raporu ile mühür vurulan 22 dairelik apartmana 18 aile ölümü göze alarak evlerine geri döndü.

Lapta Sahili'ndeki ‘kaçak inşaata’ 2'nci mühür!

Kıbrıs Lapta Belediyesi tarafından daha önce mühürlenen kaçak inşaatta çalışmaların devam etmesiyle, inşaat yeniden mühürlendi.

Yalı Ataköy Projesi 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO'nun Yalı Ataköy Projesi ile ilgili olarak hazırlatılan 2019 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

Yalı Ataköy'deki 43 konut ve 8 iş yeri bugün satışa çıkıyor!

Özyazıcı İnşaat - Karadeniz Örme’nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı güvencesiyle, Ataköy sahilinde hayata geçirdiği Yalı Ataköy'ki 43 konut ve 8 iş yeri satışa çıktı.

Yalı Ataköy'deki 43 konut ve 8 iş yeri satışa çıktı!

Özyazıcı İnşaat - Karadeniz Örme’nin TOKİ güvencesiyle, Ataköy sahilinde inşa ettiği Yalı Ataköy projesindeki 43 konut ve 8 iş yeri satışa çıktı.

yalı ataköy mühür Haberi

yalı ataköy mühür

İstanbul 9. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verilen 564 ada 160, 174 ve 182 parsellerdeki inşaatlardan sadece 160 parseldeki inşaat için geçerli olduğunu Bosphorus otel (182 parsel) ve Yalı Ataköy (174 parsel) için geçerli olmadığına hükmetmişti. Mimarlar Odası ikinci kez yürütmeyi durdurma istemiş ancak mahkeme reddetmişti. Radikal'in haberine göre bir üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesi’ne yapılan itiraz kabul edilerek mahkemenin yeniden yargılama yapması istendi.


ÖNCE MÜHÜRLENDİ


Mimarlar Odası, 564 adada bulunan 160, 174 ve 182 parsellerde, inşaat faaliyetlerinde bulunmak üzere Bakırköy Belediye Başkanlığı’nca verilen yapı ruhsatlarının iptali ile yürütmenin durdurulması istemiyle dava açmış ancak İstanbul 9. İdare Mahkemesi bu talebi reddetmişti. Mimarlar Odası Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak bu karara itiraz etti. Bölge İdare Mahkemesi’nin Birinci Kurul’u bu itirazı görüştü. Mahkeme;...