28 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir'den Altındağ’ın gençlik merkezine mühür!

Ankara Büyükşehir'den Altındağ’ın gençlik merkezine mühür!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Altındağ Belediyesi’nin Karacaören Mahallesi’ndeki Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi ile aynı yerde inşa edilen Karacaören Spor ve Etkinlik Alanı mühürlendi. 



Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Altındağ Belediyesi’nin 2011 yılında Karacaören Mahallesi’nde inşa ettiği Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi ile aynı yerde yapımı süren Karacaören Spor ve Etkinlik Alanı’nı ‘ruhsatsız ve kendilerine ait park alanında olduğu’ nedeniyle mühürledi. Hürriyet'te yer alan habere göre; gençlik merkezinin 9 yıl boyunca çocuklara ücretsiz hizmet verdiğinden bahseden Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı bu duruma tepki göstererek, “Sayın Mansur Yavaş’ın bu hatadan bir an önce dönmesini temenni ediyorum” dedi. Konu hakkında sosyal medyadan açıklamala yaptı. Balcı şu ifadeleri kullandı:

BİZLERİ DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR

“Altındağ Belediyemize ait olan ve 2011 yılında hizmete giren Karacaören Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi’miz  Ankara  Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün (dün) mühürlenmiştir. 9 yıldır binlerce çocuğa tamamen ücretsiz olarak hizmet veren bu tesisin mühürlenmesi Karacaören mahalle sakinlerini ve bizleri derinden üzmüştür. Ayrıca yine aynı bölgede Altındağlı gençlerin spor etkinliği yapabileceği, Karacaörenli hemşerilerimizin ise haftanın bir günü pazar alışverişlerini yapabilmesi için yapılan bir diğer tesis de Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlenmiştir. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ın bu hatadan bir an önce dönmesini temenni ediyorum.”

‘ABB’YE AİT PARK ALANI’ DENİLDİ

Dün, ABB Zabıta ekipleriyle beraber faaliyetlerine devam eden gençlik merkezi ile tek katlı inşaatın olduğu yere giden ABB İmar ve Şehircilik Dairesi ekipleri iki ayrı tutanak tuttu. Söz konusu alanın, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi Karacaören Etabı’na ait 1/1000 ölçekli imar planına göre özel proje alanı sınırları içinde kaldığının kaydedildiği tutanaklarda gençlik merkezi ve inşaatın yer aldığı ‘park alanındaki tasarrufun Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu ve yapıların ruhsatsız’ olduğu tespit edildi.


Geri Dön