26 / 11 / 2024

yalıtım deprem

yalıtım deprem

Onduline Avrasya’nın 1996'da piyasaya sürdüğü su yalıtım malzemesi Bituline, sahip olduğu özellikler sayesinde uygulandığı alanlarda yapı elemanlarını sudan koruyor ve güvenliğini de sağlıyor. Sistem, sağlam temelli binalar oluşturulmasına destek sağlıyor.

Su yalıtımı olmayan binalar depreme karşı dayanıksız!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Başkanı Ferdi Erdoğan, topraklarının yüzde 92 ’si deprem kuşağında olan Türkiye için su yalıtımının önemine dikkat çekti...

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

İZODER'den deprem için su yalıtımı uyarısı! 1999 Marmara depremini hatırlattılar!

Yalıtım sektörünün çatı örgütü İZODER, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 23. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, binaların depreme karşı güçlendirilmesinde sızdırmazlığın hayati önemine dikkat çekti.

Levent Gökçe: Binaları su yalıtımıyla korumak hayati önem taşıyor!

Yatılım sektörünün çatı örgütü İZODER'in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe, '1-7 Mart Deprem Haftası' kapsamında yaptığı açıklamada, depreme karşı güvenli binalara sahip olmak için binaların su yalıtımı ile korunması gerektiğini dile getirdi.

Su yalıtımı depremden koruyor!

Topraklarının yüzde 92'si deprem kuşağında olan Türkiye'de, betonarme binaların ayakta kalabilmesi için su yalıtımı yaptırılması zorunlu hale getirildi. Rutubetten uzak, sağlıklı mekanlar sağlayan su yalıtımının maliyeti ise bina maliyetinin yüzde 5'ini geçmiyor. 

Su yalıtımı olmayan binaya izin yok!

Deprem tehlikesi altında bulunan Türkiye'de yapı ömrü ve dayanıklılığı açısından büyük öneme sahip su yalıtımı konusunda önemli bir adım atıldı. 

Su yalıtımı yapılması binaların depreme dayanıklılığını artırıyor!

Binalarda su yalıtımı yapılarak, deprem gibi afetlerde can kayıplarının yüksek oranda önlenebileceği bildirildi. Uzmanlar, deprem riski bulunan gelişmiş ülkelerde, su yalıtımı yasal olarak zorunlu tutuyor.

Binalarda su yalıtımı deprem riskini azaltıyor!

Canpa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, " Su yalıtımsız binalar, depremde yer bir olup can alıyor. Su yalıtımı yapılmış olsaydı, Marmara depreminde yıkılan binaların yüzde 64'ü ayakta kalacaktı" dedi..

Binalarda su yalıtımı deprem riskini azaltıyor!

Uzmanlar, deprem riski bulunan gelişmiş ülkelerde, su yalıtımı yasal olarak zorunlu tutulurken, yüzölçümünün yüzde 92’si deprem kuşağında olan Türkiye’de böyle bir zorunluluğun bulunmamasının afetlerde yıkım riskini artırdığını ifade ediyor.

Gülay Dindoruk: Deprem için en önemli adım su yalıtımı!

Deprem için en önemli adım su yalıtımı. Su yalıtımı, suya ve de suyun olumsuz etkilerine karşı yapıların ekonomik kullanım ömrünü uzatırken, deprem sonucu yıkılmaların en önemli nedeni olan korozyonu da önlüyor.

Altuğ Akbaş: Binaların en önemli deprem kalkanı su yalıtımı!

Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Korozyon nedeniyle yapılarımız depreme karşı dayanıksız hale geliyor. Oysa su yalıtımı yapılmış bir bina, hem korozyona karşı senelerce direniyor hem de depremin yıkıcı etkilerine karşı korunmuş oluyor” dedi.

Su yalıtımı olmayan bina depreme karşı direnç gösteremiyor!

Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, 17 Ağustos deprem haftasına özel yaptığı açıklamada, "17 Ağustos 1999 Marmara depreminden sonra yapılan incelemelerde yıkılan binaların yüzde 64'ünde su yalıtımı olmadığı görüldü.

Emrullah Eruslu: Su yalıtımı olmayan bina depreme karşı direnemiyor!

Emrullah Eruslu, 17 Ağustos deprem haftasına özel yaptığı açıklamada, “17 Ağustos 1999 Marmara depreminden sonra yapılan incelemelerde yıkılan binaların yüzde 64’ünde su yalıtımı olmadığı görüldü.'' dedi.

İTÜ Deprem Çalıştayı sismik yalıtım sistemlerini anlatacak!

Deprem gerçeği, Türkiye’de de giderek yaygınlaşan “sismik yalıtım sistemleri” konusu üzerine 11 Aralık 2013 Çarşamba günü İTÜ Ayazağa Yerleşkesi - Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleşecektir.

yalıtım deprem Haberi

yalıtım deprem

Bilindiği üzere topraklarının yüzde 92’si deprem kuşağında bulunan Türkiye’nin nüfusunun yüzde 97’si de bu alanlarda yaşıyor. Türkiye’deki yapıların yaklaşık olarak yüzde 90’ı betonarmeden oluşuyor ve betonarmenin sağlam kalabilmesi yapı sektörünün gündeminde bulunan en önemli konulardan biri. Betonun içindeki demirin (donatının) sudan korunması ise hayati öneme sahip. Betonarme binalar, yapının kendi ağırlığına, hareketli yükler, kar, rüzgâr, gibi doğal durumlara ve deprem yüklerine göre projelendiriliyor. Betonda meydana gelebilecek çatlaklardan giren su korozyona dolayısıyla demirin (donatının) paslanmasına sebep oluyor. Paslanan demir (donatı) yapının mevcut yüklerini taşıyamayacak duruma geliyor ve yapının yıkımına giden süreçci böylece başlıyor.

Binalarda korozyon, taşıyıcı sistemin gücünün azalmasında ve hasar oluşmasında birinci derecede etkili oluyor. Binalarda yapı elemanlarının çeşitli yollarla nem ya da su etkisinde kalması korozyona sebep olurken binanın dayanıklılığı risk taşımaya başlıyor....