05 / 05 / 2024

yalıtım şart Knauf Arena

yalıtım şart Knauf Arena

Yapı sektöründe bir ilk olan Knauf Arena kapsamında düzenlenen ses yalıtımı ve yangın dayanımı panellerinde, binalarda yaşam kalitesini yükseltecek ipuçları sunuldu...

Enerji maliyetlerindeki artışla ısı yalıtımı yeniden gündeme geldi!

Dünyada artışa geçen enerji maliyetleri ardından konutlarda enerji tasarrufu için ısı yalıtımı yapılmasının önemi tekrardan anlaşıldı. Türkiye’nin sahip olduğu enerjisinin yaklaşık yüzde 40'nı binaları ısıtmak amaçıyla kullanıyor.

Yalıtım önlemleri evin değerini artırıyor!

Posta Gazetesi köşe yazarlarından Emin Turan bugünkü yazısında konutlardaki yalıtım önlemlerinin önemini kaleme aldı. 

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ısı yalıtımı konutların değerini de artırıyor...

Fransa'da yalıtımı olmayan eve kira artışı yapılamayacak!

Fransa'da yürürlüğe giren yasa ile yalıtım seviyesi F ve G olan evlerde kira artışı yapılamayacak. 

ODE Yalıtım'dan inşaat projelerinde verimliliği artıracak çözümler!

Türkiye’de ve ihracat yaptığı beş kıtada yer alan 75’in üzerindeki ülkede yalıtım sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan ODE Yalıtım, dijital dönüşümü ve sektörün ihtiyaçlarını göz önüne alarak geliştirdiği hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek “ODE BIM Kütüphanesi”ni oluşturdu.

Erhan Özdemir: Su yalıtımı binaların dayanıklılığını artırır!

ODE Yalıtım’ın Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özdemir, büyük depremin yıl dönümünde su yalıtımının öneminden bahsetti.

ODE Yalıtım'dan 125 milyon TL'lik yatırım!

ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan yaptığı açıklamada “2023 yılına kadar AR-GE, dijital dönüşüm, operasyonel verimlilik ve üretim tesislerimizdeki kapasite artışı için 125 milyon TL'iik yatırım hedefliyoruz" dedi.

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, ısı yalıtımının tüketicilere özellikle konut satışlarında büyük avantaj sağladığını dile getirerek "Binaların uzun ömürlü olmasını sağlayan ısı yalıtımı, kısa vadede konutun satış değerini de artırıyor." diye konuştu.

MAPEI uyarıyor: Isı yalıtımı için doğru malzeme kullanımı şart!

Yapı endüstrisinde tamamlayıcı ürünler geliştiren dünyanın önde gelen üreticisi MAPEI, ısı yalıtımında doğru malzeme kullanımı konusunda tüketicileri uyarıyor...

Levent Pelesen: Sağlık için yalıtım şart!

İZODER Başkanı Levent Pelesen, yalıtım bilincini Türkiye çapında yaygınlaştırmayı hedefleyen İZODER, ‘Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü’ kapsamında açıklama yaptı.

Levent Pelesen: Erzurum'da yalıtım hayati öneme sahip!

İZODER, yalıtım bilincini artırmak, kamu ile sektör temsilcilerini buluşturmak ve vatandaşlara çözüm önerileri sunmak amacıyla Anadolu’da ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’ düzenlemeye devam ediyor. İZODER, 2019’un ilk seminerini Erzurum’da gerçekleştirecek.

İZODER Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri'nin finali İstanbul'da!

İZODER’in ülke genelinde yalıtım bilincini artırmak, kamu ile sektör temsilcilerini buluşturmak ve vatandaşlara çözüm önerileri sunmak için gerçekleştirdiği ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’nin sekizincisi İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Depreme karşı güvenli binalar için su yalıtımı şart!

İZODER’in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, Türkiye’de güvenli ve nitelikli binaların sayısının hızla artırılması gerektiğini belirtti. Pelesen, ''Depreme karşı güvenli binalar için su yalıtımı şart'' diye konuştu.

yalıtım şart Knauf Arena Haberi

yalıtım şart Knauf Arena

Kuru yapı sistemlerinde dünyanın lider kuruluşlarından Knauf’un düzenlediği ve alanında bir ilk olan Knauf Arena, birbirinden ilginç panellere ev sahipliği yapıyor. Knauf Arena kapsamında düzenlenen ses yalıtımı ve yangın dayanımı panelleri, yapı profesyonellerinin yanı sıra binalarda yapıyla ilgili sorunlar yaşayan tüketicilerden de büyük ilgi gördü.



Gürültüye çözüm ses yalıtımı


Prof. Dr. Mehmet Çalışkan ve Danimarkalı akustik tasarımcısı Søren Andersen’in katılımlarıyla gerçekleştirilen “Ses Yalıtımı ve Akustik” konulu panelde, yapılardaki yetersiz ses yalıtımından kaynaklanan performans kayıplarına dikkat çekildi. Gürültüden ve ses kirliliğinden korunmak için güçlü bir ses yalıtımı sistemi kurmak gerektiğini belirten uzmanlar, uygun ses yalıtımıyla yaşam kalitesinin önemli ölçüde artırılabileceğini ifade ettiler.



Yangından korunmak mümkün


Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç’ın katılımıyla yapılan “Yangın Dayanımı” konulu panelde ise kimi zaman teknik sorunlar kimi zaman anlık dalgınlıklar...