27 / 04 / 2024

Yalova Arboretumda son durum ne

Yalova Arboretumda son durum ne

Yalova'nın en önemli meselesi haline gelen Arboretum meselesine son nokta koyuldu. Yalova Milletvekili Fikri Demirel, bakanın Arboretum arazisinin yeniden turizm tesis alanı olarak planlara işleneceğini söyledi.

Yalova'da Arap vatandaşlar aldıkları evleri boş tutuyor! 

Yabancıya konut satışı son günlerde yine sık sık gündeme geliyor. CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova'da Arap vatandaşların aldıkları evleri satmadıklarına, kiraya vermediklerine, boş tuttuklarına dikkat çekti. 

Yalova'da 24 taksitle arsa sahibi olabilirsiniz! Megakentin yanı başında son dakika fırsatı!

Yalova Belediye Başkanlığı, Yalova ili, Merkez ilçesi, Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. Peki Yalova'da yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

TOKİ Yalova projesinde son dakika! O ilçedeki 117 yeni konut için tarih belli oldu!

TOKİ Yalova projesinde son dakika... O ilçedeki 117 yeni konut için tarih belli oldu... İşte Yalova TOKİ 2023 projesi detayları...

Yalova Üniversitesi 29 öğretim üyesi ve öğretim görevlisi alıyor! Son başvuru tarihi 14 Şubat 2023!

Yalova Üniversitesi öğretim üyesi ve öğretim görevlisi alım ilanı yayımladı. Toplamda 29 kişinin alınacağı ilanlara son başvuru tarihi ise 14 Şubat 2023! İşte başvuru şartları ve diğer detaylar…

Yalova’da konut fiyatları 2 kat artarken arsa ve arazi fiyatları ise düştü!

Son zamanlarda Türkiye genelinde konut fiyatlarındaki artış vatandaşların yeni ev almasını zorlaştırdı. Yalova’da konut fiyatları iki kat artarken, arsa ve arazilere talepte ise azalma yaşandı.

Yalova Millet Bahçesi yarın ihaleye çıkıyor!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Yalova Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın gerçekleştiricek.

Yalova'daki yurt inşaatında son durum ne?

Yalova Gençlik Merkezinde gençlerle bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bakanlığa ait yurt inşaatında incelemeler yaptı.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir’den flaş açıklama: O ilde 7 şiddetinde deprem olabilir!

İstanbul, Balıkesir, Denizli, Yalova ve son olarak da Elazığ, Malatya ve Manisa’da yaşanan depremlerdesn sonra konuyla ilgili çalışmalar yapan Prof. Dr. Hasan Sözbilir’den flaş bir açıklama geldi. İşte Sözbilir'in o açıklaması...

Son 5 yılın en fazla değerlenen ili Yalova oldu!

Gayrimenkul sektöründeki gelişim artık İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerle sınırlı kalmıyor. Tıpkı Yalova'nın kaderini Osman Gazi Köprüsü'nün değiştirmesi gibi...

Yalova Kadıköy'de 11.7 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Yalova Kadıköy Belediye Başkanlığı, Kadıköy'de bulunan 3 arsayı satışa çıkardı. Son teklif verme tarihi 23 Kasım 2016 olan arsaların toplam bedeli 11 milyon 775 bin TL olarak belirlendi.

Yalova'da dernekler kapatıldı!

Resmi Gazetede yayınlanan Olağanüstü Hal kapsamında Yalova Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı, Yalova Aktif Sanayiciler İşadamları Derneği (Yasiad), Yalova Eğitimciler Derneği ile Yalova Bahar Eğitim ve Kültür Derneği'nin faaliyetlerine son verildi.

Yalova Altınova Köyleri'nde ihya çalışmaları başladı!

Yalova Altınova İl Genel Meclis Üyesi Ali Çorbacı, “Köylerimizin yolları yapıldı. Son 2 yıl içerisinde köy yolları 98 kilometre asfalt yapıldı. Köy yollarının yanlarına 20 kilometre yağmur suyu kanalı, 6.2 kilometre çelik bariyer yaptırdık'' dedi.

Yalova– Karamürsel ve Körfez hattında konut fiyatları arttı!

Osmangazi Köprüsü, emlak değerlerini son beş yılda beşe katladı. Yalova – Karamürsel ve Körfez hattında konut fiyatlarında şimdiden yüzde 25’i aşan fiyat artışları yaşanıyor.

Yalova Arboretumda son durum ne Haberi

Yalova Arboretumda son durum ne

Yalova'nın en önemli meselesi haline gelen Arboretum meselesine son noktayı Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce koydu. Bakanla makamında görüşen Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, bakanın Arboretum arazisinin yeniden turizm tesis alanı olarak planlara işlenmesi için gerekli talimatı verdiğini söyledi. 


Arboretum arazisinin planlara konut alanı olarak işlenmesi sonrasında yaşanan tepkiler ve itirazları öğrenen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Yalova'yı sevindirecek bir talimat verdi. AK Parti il binasında basın toplantısı düzenleyen Yalova Milletvekili Fikri Demirel, "Arboretum arazisi Barbaros Binicioğlu döneminde turizm tesis alanı olarak planlara işlendi. Ardından Yakup Koçal'ın belediye başkanı olduğu dönemde parsellere bölünerek 5 yıldızlı oteller yapılmak üzere satışı gerçekleştirildi. Bazı STK'lar tarafından mahkeme süreci başlatıldı. Mahkemeler sonucunda ise plan iptaline kadar gidildi. Bir boşluk yaşandı. Bakanlıktan...