27 / 04 / 2024

Yalova’da konut fiyatları 2 kat artarken arsa ve arazi fiyatları ise düştü!

Yalova’da konut fiyatları 2 kat artarken arsa ve arazi fiyatları ise düştü!

Son zamanlarda Türkiye genelinde konut fiyatlarındaki artış vatandaşların yeni ev almasını zorlaştırdı. Yalova’da konut fiyatları iki kat artarken, arsa ve arazilere talepte ise azalma yaşandı.



Pandemiyle birlikte müstakil ev satışlarında ve değerlerinde hissedilir derece artış olurken Yalova’da konut fiyatları iki kat arttı. Arsa ve arazilerde ise talep azaldı. Yalova’da ortalama yeni konutlar 8 bin Türk Lirası birim değerler ile pazarlanırken, lüks yapı özelliklerine sahip siteler, villalar ve deniz manzaralı yeni lüks dairelerin birim değerleri ise 30 – 45 bin Türk Lirası aralığına değişiyor.

Yalova’da konut fiyatları 2 kat artarken arsa ve arazi fiyatları ise düştü!

İstanbul'a yakınlığıyla dikkat çeken Yalova'da ev fiyatları 2 kat arttı. EVA Gayrimenkul Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, Yalova’ya ilginin arttığını belirterek, “Osmangazi Köprüsü öncesinde feribot seferleri ve karayolu ile ulaşım İstanbulluları Yalova ziyaretleri ve gezileri için daha fazla cezbediyordu" diye açıklama yaptıktan sonra sözlerine devam eden Bal, "Fakat Osmangazi Köprüsü’nün faaliyete geçmesinden sonra artık sadece Yalova değil aynı zamanda Bursa ve Balıkesir’e de mesafe azaldı. Yaşanan bu gelişme de ulaşım ağı açısından Yalova’yı diğer şehirlerle rekabet eder hale getirdi" açıklamasını yaptı. Peki Yalova'da kiralık ve konut fiyatları kaç lira civarında? İşte Bal'ın konut fiyatlarına ilişkin dikkat çeken açıklaması...


Geri Dön