01 / 05 / 2024

Yalova Elyaf Fabrikası

Yalova Elyaf Fabrikası

Remzi Pensoy tekstil sanayisinin en önemli isimlerinin arasında yer alırken 2000 yılındaki krize yenildi ve iflas etti. İşçileri ise paralarını alamayınca dava açtı ve yalısı icradan satışa çıkarıldı

Şişecam Çayırova’daki fabrikasını Balıkesir'e taşıyor!

Topkapı arazisini 320 milyon TL’ye İş GYO ve Nef’e satan Şişecam, Çayırova’daki cam elyaf fabrikasını 400 milyon TL’lik yatırımla Balıkesir’e taşıyor.

Çetin Civata, beşinci fabrikasını Yalova OSB’de kuracak!

Tecde Grup bünyesinde faaliyet gösteren Çetin Civata, beşinci fabrikasını Osman Gazi Köprüsü açıldıktan sonra Yalova OSB’de kurma kararı aldı.

Akiş GYO Yalova'daki fabrikasını Dowaska'ya kiraladı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yalova İli Çiftliklöy İlçesi Denizçalı Köyü Topçuçiftliği'ndeki gayrimenkul üzerinde bulunan fabrika binası içindeki 3.000-m2'lik kapalı alanı Dowaska İleri Kompozit Malzemeler Sanayi Limited Şirketi'ne kiraladı.

Yalova'da karbon elyaf ihtisas sanayi bölgesi kuruluyor!

Türkiye’yi geleceğin malzemesi karbon elyafı üretebilen 9 ülkeden biri haline getiren Akkök Holding, ABD'li ortağının 'Buraya gelin' çağrısına rağmen Yalova'yı bir karbon elyaf üretim merkezi haline getirme hedefinde.

Akkök Holding Yalova'da karbon elyaf ihtisas sanayi bölgesi kuruyor!

Türkiye'yi geleceğin malzemesi karbon elyafı üretebilen 9 ülkeden biri haline getiren Akkök Holding, ABD'li ortağının 'Buraya gelin" çağrısına rağmen Yalova'yı bir karbon elyaf üretim merkezi haline getirme hedefinde.

Yalova AKSA Akrilik elyaf fabrikası yanıyor!

Yalova Valisi Civelek, AKSA Akrilik Kimya Sanayi A.Ş. Fabrikası'nda çıkan yangının kontrol alınmaya çalışıldığını, can kaybının olmadığını söyledi.

Ak-Al Tekstil Yalova fabrikasını Akenerji Elektrik'e sattı!

Ak-Al Tekstil, Yalova çiftlikköy, Denizçalı Köyü, Topçuçiftliği Mevkii'ndeki 35 bin 745 metrekare arsave üzerindeki fabrikasını gayrimenkulun bütünlüğünü muhafaza etmek üzere bağlı şirketi Akenerji Elektrik Üretim A.şž.'ye sattı.

Dasa Elyaf fabrikası 3.3 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Lüleburgaz 1. İcra Müdürlüğü; Kırklareli, Lüleburgaz'da yer alan  Dasa Elyaf Sanayi ve Ticaret Limited şžirketi fabrikasını satıyor. Yaklaşık alanı 104 bin 800 metrekare olan  fabrikanın toplam değeri 3 milyon 308 bin 612 TL olarak belirlendi...

Yalova'da satılık tekstil fabrikası! 2 milyon 500 bin TL!

Yalova Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Yalova Kılıç köyü Kabaklı deresinde yer alan 192 parselde kayıtlı 11 bin 970 metrekare gayrimenkul üzerindek, tekstil fabrikasını satışa sunuyor

Likos, Kosova'da kiremit tuğla fabrikası kuracak!

"Likos" adlı Türk-Kosova ortak şirketi, Kosova'da kiremit tuğla fabrikası kuracak

Kayseri Şeker Fabrikası'dan satılık arsa!

Kayseri Şeker Fabrikası, Bayrampaşa Sağmacılar'da 44 bin 38 metrekare büyüklüğündeki arsayı ihaleye çıkardı

Rize'de 1 milyon 547 bin TL'ye icradan satılık çay fabrikası!

Rize 1. İcra Müdürlüğü, Rize Sütlüce Köyü'nde 1 milyon 547 bin 54 TL'ye çay fabrikası satıyor

Of'ta çay fabrikası 1 milyon 884 bin TL'ye icradan satılık!

Of İcra ve İflas Müdürlüğü, 3 bin 29 metrekare alan üzerine kurulan çay fabrikası satıyor

Yalova Elyaf Fabrikası Haberi

Yalova Elyaf Fabrikası
Yalova Elyaf Fabrikasını 1974 yılında kuran Pensoy Ailesi tekstil sektöründe hatırı sayılır, en köklü ailelerindendi fakat 1999 depremi sırasında Yalova Elyaf krize girdi ve 2000 yılında kapandı. Fabrika işçileri uzun süre alacaklarını tahsil etmek için beklemelerine rağmen ve fabrika satıldığı halde paralarını hala alamayınca Yeniköy'de bulunan yalısını icraya çıkardılar. 


Yalı değeri: 12 milyon lira 


Yalı, geniş ağaçlık bir alanda yer alıyor ve 16 temmuz'da icradan satışı yapılacak. Yalı için belirlenen değer 12 milyon lira ve Remzi Pensoy'a ait hisse bu değerin yüzde 50'sini oluşturuyor. Şimdi işçiler yalının satılmasını ve satıştan alınan para ile maaşlarının ödenmesini bekliyor. Pensoy ailesinin alacaklıları sadece işçileri değil. İsviçre merkezli Lendmark Kimya da alacaklılar arasında yer alıyor. Lendmark Kimya'nın da uzun bir süreden beri alacağını tahsil etmeye çalıştığı...