13 / 05 / 2024

yalova rüstempaşa camii nerede

yalova rüstempaşa camii nerede

Yalova Belediyesi ve Yalova Valiliği tarafından restore edilen Rüstempaşa Camii uzun bir aradan sonra yeniden ibadete açıldı. Rüstempaşa Camii'nin depremde minaresi yıkılmış ve ibadete kapatılmıştı...

Edirne'deki tarihi Rüstempaşa Kervansarayı'nın restorasyonu tamamlandı!

Edirne'de restorasyonu tamamlanan tarihi Rüstempaşa Kervansarayı, konaklama ve restoran hizmeti kapsamında müşterilerini ağırlamaya başladı. 

Elazığ Rüstempaşa Mahallesi'nde ağır hasarlı binalar yıkılıyor!

Elazığ'da Sivrice'de 24 Ocak'ta yaşanan depremde en fazla hasar gören mahallelerden biri olan Rüstempaşa'da ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Mahalle sakinleri, süreç hakkında yetkililerin bilgilendirme yapmadıklarını ileri sürdü...

Vakıf Katılım'ın Yalova şubesi açıldı!

Vakıf Katılım Yalova Rüstempaşa Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki şubesini açtı. Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş, "Türkiye'nin farklı noktalarında 100 şubeye ulaşıp, bin 200 çalışanı istihdam etmeyi hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin ilk akıllı OSB'si Yalova’da inşa edilecek!

Türkiye’nin ilk akıllı sanayi bölgesi Yalova’da inşa ediliyor. İMES’in öncülük ettiği OSB; nitelikli altyapısı, eşsiz donatıları ve kullanacağı teknolojiyle yatırımcılara kusursuz bir üretim altyapısı sunuyor.

Sokullu Mehmet Paşa Camii yeniden açıldı!

Sadrazam Sokullu Mehmet Paşa tarafından 1578 yılında Mimar Sinan'a yaptırılan Sokullu Mehmet Paşa Camii restore edilerek yeniden hizmete açıldı.

450 yııllık Sokollu Mehmed Paşa Camii’nin duvarı delindi!

İstanbul’un Azapkapı semtinde Mimar Sinan tarafından 1578’de Sokollu Mehmet Paşa adına yapılan Sokollu Mehmed Paşa Camii’nin duvarı delindi. Birkaç yıldır onarım gören ve etrafı şantiye alanına dönen caminin duvarının kim tarafından ve ne amaçla delindiği bilinmiyor.

Diyarbakır Fatihpaşa Camii ve Meryem Ana Ermeni Kilisesi restore edildi!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerce yakılan Fatihpaşa Camii ile Meryem Ana Ermeni Kilisesi’nin restore edilerek ibadete açılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce ihale edildiğini söyledi.

Üsküdar Abdullahağa Camii ibadete açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, restorasyonu tamamlanan tarihi itibariyle beş asırlık Bostancıbaşı Abdullahağa Camii'nin açılışına katıldı. Erdoğan, "Bu camimiz, bu yenilenmiş haliyle ümmetin emrinde olacaktır." diye konuştu.

Tepecik Roman Kültür Merkezi açılıyor!

8 Nisan Dünya Romanlar Günü, İzmir’de de çeşitli etkinliklerle kutlanırken Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak’ta kısa süre sonra bir Roman Kültür Merkezi açılışının gerçekleşeceğini söyledi.

Türkiye'de gayrimenkul sahibi olmak yatırım açısından öncelikli!

Türkiye’de gayrimenkul sahibi olmanın yatırım açısından öncelikli bir durumu vardır. Gayrimenkul her dönem ve her şekilde kazandırmıştır. Örneğin bu kadar çok konut projesi yapılmasına rağmen konutların kiralarında da hala gerileme yok.

Balıkesir Paşa Camii'nde sona gelindi!

Balıkesir'de Paşa'nın emaneti olarak bilinen Paşa Camii'nin restorasyonunda sona gelindi. Balıkesir Büyükşehir Merhaba Gazetesi yazarı Semra Aman Akyürek, Vakıflar Bölge Müdürü Muhammet Şakir Erarı ile konuyla ilgili konuştu.

Almanya yıllık konut üretiminde 300 bin sınırını aştı!

Almanya’da, geçen sene inşa edilen daire sayısı 300 bin sınırını aşmasına rağmen, ihtiyaç sahiplerine uygun fiyatlı sosyal konutların yeterince sağlanmadığı ortaya çıktı.

Hatay Kırıkhan'a 65 milyon TL'lik yatırım!

Hatay’ın büyükşehir olmasıyla birlikte en ücra köşelere kadar hizmet götürmeye çalışan Büyükşehir belediyesi, HATSU aracılığıyla Kırıkhan’a 65 milyon liralık yatırım yapacak.

yalova rüstempaşa camii nerede Haberi

yalova rüstempaşa camii nerede


Yalova'da bir süre önce restore edilen Rüstempaşa Camii ibadete açıldı.


Belediye ve Yalova Valiliği tarafından restore edilen Rüstempaşa Camii uzun bir aradan sonra yeniden ibadete açıldı. Sadece cuma namazlarında kadınlar mescidi olarak kullanıldığından erkeklerin ibadetine kapanan cami diğer zamanlarda ise ibadete açık tutuluyor. Yalova Müftülüğü'nün kararı vatandaşları da sevindirdi. İldeki en eski camide namaz kılmanın ayrı bir manevi havası olduğunu dile getiren vatandaşlar, "Rüstempaşa Camii yıllarca bu ilin en çok cemaatine sahip camii olarak ibadete açık kaldı. Ardından depremde minaresi yıkıldı ve ibadete kapatıldı. Belediye ve valilik camiyi aslına uygun olarak restore ettirdikten sonra yeniden ibadete açıldı. Burada namaz kılmak ayrı bir huzur. İldeki en eski cami olmasının yanı sıra bu ilde büyüyen belli yaş grubu insanların da daha önceden...