06 / 05 / 2024

Yalova turizmine yatırım

Yalova turizmine yatırım

Geçtiğimiz yıl yüzde 11 artış ile yaklaşık 595 bin turist ağırlayan Yalova, yılın ilk çeyreğinde yabancılara konut satışının da en fazla arttığı il oldu.

Bülent Eczacıbaşı: Kültür turizmine yatırım şart!

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Kültürel etkinliklere ve altyapılarına yatırım yapan kentlerin, kültür turizminde öne çıktığını belirtti.

Yalova’ya 500 milyon dolarlık yatırım!

Yalova’da termal oteli bulunan Karaderili Grup, şimdi de otelin etrafındaki 250 dönümlük konut yatırımına hazırlanıyor. 500 milyon dolarlık Terma City projesinde 1.600 lüks konut bulunacak. 

Faruk Özlü'den Yalova GİOSB-AVRASYA OSB yatırımına destek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Yalova'da istihdama yönelik, katma değer sağlayacak her türlü yatırımı bakanlık ve hükümet olarak destekleyeceklerini açıkladı

Emay İnşaat'tan Yalova'ya yeni yatırım!

Emay İnşaat, Osmangazi Köprüsü’nün açılmasının ardından Yalova’ya 400 milyon dolarlık yatırım yapıyor. TOKİ ile birlikte yapılacak KentPlus Yalova, yatay mimarinin ilk örneklerinden olacak.

Yalova Gayrimenkul Yatırım ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yalova Gayrimenkul Yatırım ve Ticaret Anonim Şirketi, Rafet Akman Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 20 Haziran'da Beyoğlu, Bereketzade Mahallesi'nde kuruldu.

Beyttürk İnşaat'tan Yalova'ya 25 milyon dolarlık yatırım!

Bahreyn'den yatırımcılarla iş geliştirmek için çalışmalarını sürdüren Beyttürk İnşaat, halen Yalova'da 25 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdi. Projede 49 metrekareden 972 metrekareye varan büyüklükte 115 ofis bulunuyor.

Yalova'nın köylerine 2016'da 10 milyon TL'lik yatırım yapılacak!

Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, İl Özel İdaresi ve Köydes olarak köylere 2016 yılında 10 milyon liralık yatırım yapılmasının planlandığını söyledi.

Katarlı Retaj'dan Türkiye'de termale yatırım!

Körfez ülkelerinin büyük turizm yatırımcılarından biri olan Katar menşeili Retaj Group, 2 yıl içinde Türkiye’ye 700 milyon dolar yatırım yapacaklarını açıkladı. Şirketin Yalova'daki oteli açıldı.

Bursa ve Yalova Bahreynli yatırımcıların ilgi odağı!

Arap dünyasının en hızlı büyüyen ekonomisi olan Bahreyn’den yatırımcılarla iş geliştirmek için çalışmalarını sürdüren Beyttürk İnşaat, şu ana kadar Yalova’da 25 milyon dolarlık bir yatırımı gerçekleştirdi.

Yalova çevre dostu yatırım bekliyor!

İnşaat çalışmaları süren 4 OSB projesinden ikisini bu yıl sonuna kadar tamamlamayı planlayan Yalova, İstanbullu sanayicilerin artan yatırım taleplerini karşılamakta zorlanıyor.

Demir İnşaat Yalova'ya yatırım yapacak!

Demir İnşaat, 2015 yılında planladığı yurtiçi ve yurtdışındaki dört projesine toplam 1 milyar 500 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyor.Demir İnşaat, 2015 yılını yatırım yılı ilan etti.

Kemer turizmine 60 milyon liralık yatırım yapılacak!

Kemeri ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kemer'e 2 yılda sadece arıtma için 60 trilyon yatırım yapacaklarını açıkladı. Türel Kemer 2 üst geçişli kavşağın Haziran ayında hizmete gireceğini belirtti.

Sadık Yetim: Denizli turizmine yatırım yapın!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Denizli İl Koardinatörü Sadık Yetim, Denizli 'de her alanda yapılan yatırımları desteklediklerini belirtti.

Yalova turizmine yatırım Haberi

Yalova turizmine yatırım

Yalova'da yabancılara konut satışı bu yılın ocak-mart döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 191 artarak 100'den 291'e yükseldi. Yalova'da konut alma yarışına girenlerin başında Araplar geliyor. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Tahsin Becan, Arapların özellikle son dönemde Yalova'ya ilgisinin arttığına dikkati çekiyor. "Yalova'da değeri 300-500 bin olan ev, villa gibi konut fiyatları milyon dolarlara yükseldi. Bu konutları Araplar alıyor, Türkler değil" vurgusu yapan Becan, "Dubai belediye başkan yardımcılarından üçünün Yalova'da villası var. 




Ağırlıklı müşteri Dubai'den zaten. Arap kökenliler günde ortalama 20 mülk alıyor. Tabii ki sayı olarak belli bir izin söz konusu. Şu an Yalova merkezde Arap kökenliler için kota dolmuş durumda. 

Çiftlikköy'e doğru kaymak zorundalar" ifadelerini kullandı. 



Becan, doğal güzelliklerinin yanı sıra Körfez Geçiş Köprüsü ve İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu...